Γευστικότατη και αρωματική σαλάτα για να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο σε ένα καλό τραπέζι ή να την απολαύσετε σαν ελαφρύ βραδινό.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού σταφίδες
- 1/4 φλιτζανιού φιστίκια, καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα
- 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και καλύπτουμε με 2,5-3 εκ. κρύο νερό. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 περίπου λεπτά και ύστερα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο για να κρυώσει (μπορούμε να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο μία μέρα νωρίτερα και να το φυλάξουμε στο ψυγείο). Πετάμε το νερό της κατσαρόλας.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λευκά και τρυφερά πράσινα μέρη σε δαχτυλίδια.
- Κόβουμε το μήλο στη μέση, αφαιρούμε το κέντρο και εν συνεχεία κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου και τα κρεμμυδάκια στο μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα φιστίκια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο που έχει κρυώσει σε μπουκιές και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε κομμένα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
Πηγή: www.arttable.gr