Με κρεμώδη υφή και μπόλικα μυρωδικά, αποτελεί ένα πολύ γευστικό και χορταστικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για όλα τα ψητά μας.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 κιλό μέτριες πατάτες, πολύ καλά πλυμένες
- 400 γραμμάρια μαγιονέζα (έτοιμη η σπιτική)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες (θα το καταλάβουμε αν τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι). Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τις πατάτες και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα 3/4 της μαγιονέζας, τα 3/4 του μαϊντανού και του άνηθου το μισό κρεμμύδι και το μισό θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρουμε. Τρώγεται ελαφρά ζεστή ή κρύα.
Πηγή: www.arttable.gr