ΣΥΝΤΑΓΕΣ

5 μυστικά για τέλεια ψητά μανιτάρια.

Post by: 16/10/2021 0 comments

Τα νόστιμα και καλοψημένα μανιτάρια είναι κάτι που μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση, ιδιαίτερα όταν τα φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Είτε είστε χορτοφάγοι, είτε απλώς τα λατρεύετε, μάθετε όλα τους τα μυστικά.

  1. Μην τα πλένετε.

Τα μανιτάρια και ειδικά τα άγρια ​​μανιτάρια, είναι σαν μικρά σφουγγάρια: θα απορροφήσουν οποιαδήποτε υγρασία. Αν τα πλύνετε, θα “τραβήξουν” νερό. Καλύτερα να τα καθαρίσετε με ένα υγρό πανί ή με μία ειδική βούρτσα μαγειρικής, η οποία είναι ιδιαίτερα απαλή. Είναι λίγο δύσκολο να καθαρίσετε τις εσοχές, αλλά δώστε λίγη προσοχή, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα χώματος. Τώρα αν τα μανιτάρια σας φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά και γνωρίζετε ότι προέρχονται από ένα ασφαλές μέρος, δε χρειάζεται να είστε τόσο σχολαστικοί, αρκεί να τα σκουπίσετε εξωτερικά.

  1. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά.

Όπως γνωρίζετε, τα μανιτάρια αποτελούνται σε μεγάλο μέρος από νερό. Όταν μαγειρεύονται, το νερό αποβάλλεται και αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, θα σιγοβράσουν στο νερό τους. Μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία θα διώξει την επιπλέον υγρασία και θα δώσει στα μανιτάρια σας ένα ωραίο καφέ χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι όλη η υγρασία έχει εξατμιστεί, πριν τα βγάλετε από το τηγάνι.

  1. Χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο λάδι.

Λόγω του πόσο απορροφητικά είναι τα μανιτάρια θα απορροφήσουν γρήγορα το λάδι. Εφόσον όμως τα μαγειρεύετε σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία, αν δεν υπάρχουν αρκετά λιπαρά μέσα στο τηγάνι μπορεί να καούν. Όλα τα μανιτάρια είναι διαφορετικά, οπότε καλό είναι να τα παρακολουθείτε καθώς μαγειρεύονται και αν δείτε πως το το τηγάνι είναι στεγνό, προσθέστε λίγο λάδι ακόμα.

  1. Μαγειρέψτε σε δύο δόσεις.

Ναι, τα μανιτάρια, καθώς αποβάλλουν το νερό τους χάνουν και μεγάλο μέρος του όγκου τους. Όμως αν στριμώξετε μεγάλη ποσότητα μανιταριών μέσα στο τηγάνι, θα παραχθούν πολλοί υδρατμοί, με αποτέλεσμα να μαγειρευτούν μέσα στους υδρατμούς τους. Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα. Είναι προτιμότερο να τα μαγειρέψετε σε δύο δόσεις και να τους δώσετε χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους.

  1. Μην τα κόβετε πάντα.

Δεν χρειάζεται πάντα να κόβετε τα μανιτάρια σας σε φέτες. Τεμαχίστε τα άσπρα μανιτάρια και αφήστε ολόκληρα τα μικροσκοπικά shiitakes και την κανθαρέλλα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons