ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Πώς να διώξω τα κουνούπια με φυσικό τρόπο;

Post by: 03/08/2019 0 comments

Τι μπορείς να κάνεις για να τα ξεφορτωθείς με τα ιδανικά φυτά που θα τα κρατήσουν μακριά από το σπίτι σου!

Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που εμπεριέχονται στα καλύτερα απωθητικά κουνουπιών. Είναι άκρως αποτελεσματική, χάρις στο ισχυρό άρωμα που εκπέμπει και, με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να κρατάει μακριά μας αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Από το να αγοράσεις όμως ένα εντομοαπωθητικό που να την περιέχει, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να την φυτέψεις στον κήπο σου.

Δυόσμος

Σε μια μελέτη που διεξήχθη το 2010, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο δυόσμος είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικός, από το βασικό συστατικό των εντομοαπωθητικών (DEET).

Είναι ένα φυτό το οποίο δεν χρειάζεται και πολύ φροντίδα και μεγαλώνει αρκετά γρήγορα. Επιπλέον, μπορείς να το έχεις έξω στον κήπο σου και σε κάθε παράθυρο του σπιτιού σου, αλλά φυσικά μπορείς να βάλεις και ένα μικρό γλαστράκι μέσα στο σπίτι σου.

Βασιλικός

Και ο βασιλικός όμως είναι ένα από αυτά τα εκπληκτικά φυτά, που θα σου φανεί απίστευτα χρήσιμο. Και ας μην ξεχνάμε ότι κάνει θα φαγητά μας εκπληκτικά, οπότε μπορείς να προσθέτεις και μερικά φυλλαράκια του, σε όλες τις αγαπημένες σου συνταγές!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες βασιλικού γύρω, οπότε μην φοβηθείς να πειραματιστείς μέχρι να βρεις αυτή που σου αρέσει περισσότερο.

Λεβάντα

Η λεβάντα ως γνωστόν, είναι ένα πανέμορφο μοβ φυτό με ανθάκια, το οποίο έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, λόγω του αρώματός του. Κατά πόσο όμως ήξερες ότι είναι και ένα φυσικό εντομοαπωθητικό;

Το συγκεκριμένο φυτό είναι και εσωτερικού χώρου, μόνο που θα πρέπει να το έχεις κοντά σε ένα παράθυρο για να το χτυπάει ο ήλιος. Εναλλακτικά, άφησέ το να διακοσμήσει τον κήπο σου.

Σκόρδα

Το περίμενες αυτό, ότι τα σκόρδα εκτός από τους βρικόλακες απωθούν και τα έντομα και πιο συγκεκριμένα τα κουνουπάκια; Κι όμως, μπορείς να φυτέψεις μερικά στο παρτέρι σου, ώστε να έχεις πρόσθετη προστασία.

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα όμορφο φυτό με ανθάκια, παρόμοιου χρώματος με την λεβάντα και είναι γνωστό για την μοναδική γεύση που δίνει στο αρνί ή ακόμη και το ψάρι. Όπως καταλαβαίνεις όμως, για να βρίσκεται στην λίστα μου έχει και άλλη κρυφή ιδιότητα.

Φύτεψε το στον κήπο σου ή βάλε γλαστράκια στην αυλή σου, για να σε προστατεύει από τα έντομα, όσο απολαμβάνεις την παρέα των φίλων σου. Άσε που προσελκύει και τις πεταλούδες, οπότε θα έχεις και ένα όμορφο θέαμα!

Γεράνι

Και για το τέλος κράτησα αυτό εδώ το πανέμορφο λουλούδι, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα υπόλοιπα φυτά που είδαμε προηγουμένως. Οπότε εκτός από την ηρεμία σου, εξασφαλίζεις και την όμορφη εικόνα του σπιτιού σου!

Πηγή: www.apotis4stis5.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons