Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20 κανόνες για επίδοξους συγγραφείς από τον ιδιοφυή Στήβεν Κινγκ!

Οι συμβουλές του Stephen King, ο οποίος είναι από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς της σύγχρονης εποχής αφού τα 77 βιβλία του έχουν πουλήσει 300 εκατομμύρια αντίτυπα, πάντα έχουν ενδιαφέρον και τεράστια αξία!

  1. Πρώτα γράψε για σένα και μετά για τους αναγνώστες. Όταν γράφεις μια ιστορία, σκέψου ότι λες μια ιστορία στον εαυτό σου. Επίσης, όταν γράφεις μια ιστορία, η βασική σου δουλειά είναι να αφαιρέσεις οτιδήποτε είναι άσχετο με την ιστορία σου.
  2. Μην χρησιμοποιείς παθητική φωνή. Οι άτολμοι συγγραφείς λατρεύουν την παθητική φωνή για τον ίδιο λόγο που οι άτολμοι εραστές αγαπούν τους παθητικούς συντρόφους. Η παθητική φωνή σου προσφέρει ασφάλεια.
  3. Απόφυγε τα επιρρήματα. Τα επιρρήματα δεν είναι φίλοι σου.
  4. Απόφυγε τα επιρρήματα, ειδικά μετά τη φράση «αυτός/η είπε».
  5. Μην τρελαίνεσαι με την γραμματική. Ο κύριος στόχος της μυθοπλασίας δεν είναι η σωστή γραμματική, αλλά να καλωσορίσεις τον αναγνώστη και μετά να πεις μια ιστορία.
  6. Η μαγεία μιας ιστορίας είναι μέσα σου. Είμαι σίγουρος ότι ο φόβος είναι ο λόγος που κυκλοφορούν κακά βιβλία.
  7. Διάβασε, διάβασε, διάβασε. Αν δεν έχεις χρόνο για διάβασμα, τότε δεν έχεις χρόνο (ή τα εργαλεία) για γράψιμο.
  8. Μην προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Αν σκοπεύεις να γράψεις όσο πιο αληθινά μπορείς, τότε, ούτως ή άλλως, οι μέρες σου στην καθωσπρέπει κοινωνία είναι μετρημένες.
  9. Κλείσε την τηλεόραση όταν δουλεύεις ή, ακόμα καλύτερα, κλείστην για πάντα. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένας επίδοξος συγγραφέας.
  10. Έχεις τρεις μήνες. Το προσχέδιο ενός βιβλίου, ακόμα και ενός μεγάλου, δεν παίρνει πάνω από τρεις μήνες για να γραφτεί.
  11. Τα μυστικά της επιτυχίας μου είναι δύο. Παρέμεινα σωματικά υγιής και παρέμεινα παντρεμένος.
  12. Γράφε τις λέξεις μία-μία. Είτε πρόκειται για ένα μικρό διήγημα μιας σελίδας, είτε για μια τριλογία σαν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η συγγραφή πρέπει να γίνεται λέξη-λέξη.
  13. Εξαφάνισε τους περισπασμούς. Στο γραφείο σου δεν πρέπει να υπάρχει ούτε τηλέφωνο, ούτε τηλεόραση, ούτε βιντεοπαιχνίδια για να χαζεύεις.
  14. Ακολούθησε το δικό σου στιλ. Κανείς δεν μπορεί να μιμηθεί το ύφος ενός άλλου συγγραφέα, όσο απλό κι αν φαίνεται ότι είναι.
  15. Ψάξε. Οι ιστορίες είναι απομεινάρια ενός αρχαίου κόσμου που περιμένει να τον ανακαλύψεις. Δουλειά του συγγραφέα είναι να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του και να φέρει στο φως όσα περισσότερα ευρήματα γίνεται χωρίς να τα καταστρέψει.
  16. Κάνε ένα διάλειμμα. Θα ανακαλύψεις ότι η ανάγνωση του βιβλίου σου μετά από ένα διάλειμμα 6 εβδομάδων είναι μια παράξενη και, συχνά, συναρπαστική εμπειρία.
  17. Άφησε έξω τα βαρετά κομμάτια και ξέχνα τις αγαπημένες σου συγγραφικές συνήθειες.
  18. Η έρευνα και τα στοιχεία δεν πρέπει να «καπελώνουν» την ιστορία. Να θυμάσαι τη λέξη «πίσω». Εκεί ανήκει η έρευνα: στο πίσω μέρος της ιστορίας, στο παρασκήνιο, στο πίσω μέρος του μυαλού του αναγνώστη.
  19. Συγγραφέας γίνεσαι, απλά διαβάζοντας και γράφοντας. Γίνεσαι καλύτερη, διαβάζοντας και γράφοντας πολύ και τα πιο πολύτιμα μαθήματα είναι αυτά που διδάσκεις εσύ στον εαυτό σου.
  20. Η συγγραφή πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένη. Δεν γράφεις για να γίνεις πλούσια ή διάσημη, ούτε για να κάνεις φίλους, να βρίσκεις εραστές ή να σε καλούν τα τηλεοπτικά κανάλια. Η συγγραφή είναι μαγεία και όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης, είναι το νερό της ζωής. Το νερό είναι δωρεάν. Οπότε πιες!
Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates