ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τι έχουν πει 4 μεγάλες προσωπικότητες για τους στόχους!

Post by: 10/09/2019 0 comments

Η ομαλή καθημερινότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από τη μεγάλη εικόνα που έχουμε φτιάξει για το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε στόχους για να ζούμε καλά και σωστά! Η αξία των στόχων στη ζωή έχει επαινεθεί από σπουδαίους ανθρώπους και θα ήταν καλό να έχουμε τη γνώμη τους κατά νου!


1. “Αν θες μια ευτυχισμένη ζωή, σύνδεσέ την με έναν στόχο, όχι με ανθρώπους ή πράγματα”.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη προσωπικότητα του 20ου αιώνα στον τομέα της επιστήμης. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν θα μας συμβούλευε να αφοσιωθούμε σε ιδανικά και σε έργα που θα μείνουν και μετά από μας. Οι μεγάλοι στόχοι έχουν μέσα τους τον ιδεαλισμό και γινόμαστε χαρούμενοι μόνο που ασχολούμαστε με την επιτυχία αυτού του στόχου. Ο υλισμός και το κυνήγι θησαυρών, δεν θα μας γεμίσει. Γι’αυτό ο Αϊνστάιν θα μας απέτρεπε από το να ασχοληθούμε με πράγματα και ύλη! Όσον αφορά στους ανθρώπους, θα πρέπει να είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά όχι σίγουροι γιατί ίσως απογοητευτούμε! Ας αφοσιωθούμε σε μεγάλα οράματα, μεγάλους στόχους!


2. ” Αν θες να είσαι χαρούμενος, θέσε έναν στόχο που ξυπνά τις σκέψεις σου, απελευθερώνει την ενέργειά σου και εμπνέει τις ελπίδες σου”.

Άντριου Κάρνεγκι.

Ο μεγάλος Αμερικανός οικονομικός παράγοντας και ευεργέτης του αμερικανικού έθνους, υπήρξε υπόδειγμα επιτυχίας. Η θέση στόχων από μόνη της, δε φέρνει την ευεξία. Χρειαζόμαστε κέφι και καλή διάθεση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και αντιξοότητες καθώς η επιτυχία, δε θα έρθει εύκολα. Επομένως, αυτό που έχει σημασία είναι ο στόχος να μας χαρίζει έμπνευση, ώστε να είμαστε μέσα στη θετική ενέργεια και να μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί. Η ενέργεια που έχουμε ανάγκη, ας είναι σε υψηλά επίπεδα και η σκέψη του στόχου μας, ας μας φέρνει μόνο ευχάριστους συνειρμούς που θα μας χαρίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για κάτι ανώτερο!


3. ”Αν έχεις χτίσει κάστρα στον ουρανό, η δουλειά αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Εκεί θα έπρεπε να είναι τα κάστρα. Τώρα, βάλε από κάτω τα θεμέλια”.

Χένρι Θορώ.

Ο Χένρι Θορώ υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος των γραμμάτων. Το πιο σημαντικό είναι πως μας δίνει μια άλλη, ίσως πιο αισιόδοξη οπτική για τους στόχους που θέλουμε να θέσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως πρέπει όλα να γίνονται με κάποια προτεραιοποίηση. Από κάτω, προς τα πάνω. Έτσι επιτυγχάνονται συνήθως οι στόχοι. Κάποιοι άνθρωποι είναι ίσως “ανάποδοι”. Ο Θορώ δεν θεωρεί πως μπορούμε να πλησιάσουμε το πεδίο στο οποίο ανήκει ο στόχος μας και να κάνουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη πράγματα που θα έπρεπε να τα κάνουμε στην αρχή, στο τέλος! Επίσης οι στόχοι ας είναι πολύ αισιόδοξοι και υψηλοί, καθώς μόνο στον ουρανό μπορούν να πάρουν αέρα!


4. ”Οι στόχοι μας μπορούν να επιτευχθούν, μόνο όταν έχουμε ένα πλάνο στο οποίο πιστεύουμε ακράδαντα και πάνω στο οποίο πρέπει να κάνουμε τις δράσεις μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιτυχίας”.

Πάμπλο Πικάσο.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως ένας καλλιτέχνης – και ειδικά ζωγράφος – όπως ο μεγάλος Πάμπλο Πικάσο, θα ήταν πιο διαλλακτικός σε σχέση με τους στόχους! Παρόλα αυτά, ο σπουδαίος καλλιτέχνης, μάς λέει πως οι στόχοι δεν είναι ”παίξε-γέλασε”. Χρειάζεται πειθαρχία, οργάνωση και αυστηρή τήρηση του πλάνου που έχουμε σχεδιάσει για να πετύχουμε στόχους. Τα δύο βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε κατά τον Πικάσο είναι:

1. Πλάνο δράσης πριν την υλοποίηση.
2. Υλοποίηση των βημάτων του πλάνου που έχουμε σχεδιάσει, κατά γράμμα.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε έμφαση σε μαγικές λέξεις που συνδέονται με τη θέση στόχων. Οργάνωση, αφοσίωση, προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πειθαρχία!

Φωτό από: CoinDesk

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons