ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 4 καλά του να εργαζόμαστε με μουσική!

Post by: 10/10/2017 0 comments

Ζούμε στην εποχή των υποχρεώσεων και του άγχους! Ταυτόχρονα όμως, ζούμε και στην εποχή της τεχνολογίας. Πώς αυτά τα δύο μπορούν να συγκεραστούν και να έχουν κιόλας, καλό αποτέλεσμα; Γίνεται! Είναι γνωστό πως στην εργασία μας χρειάζονται δύο βασικές αρχές. Η συγκέντρωση και η αποδοτικότητα. Πώς αυτές μπορούν να συνδυαστούν με έναν τομέα της τεχνολογίας που είναι η ψυχαγωγία; Γίνεται να εργαζόμαστε και να ακούμε μουσική και μάλιστα είναι καλό! Ποιά οφέλη δίνει;

  1. Αφαιρούμαστε…χωρίς να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας.

Ποιός μας είπε οτι η αφηρημάδα είναι αντίθετη της εστίασης της προσοχής μας; Ο Mihaly Csikszentmihalyi, είναι πασίγνωστος για την έρευνα (και το έργο του) «Η ευτυχία της ροής». Σύμφωνα με αυτό το είδος «ευτυχίας», οι άνθρωποι νιώθουν ευτυχισμένοι όταν φτάνουν σε μια κατάσταση που μοιάζει το ενδιάμεσο της έκστασης και του νιρβάνα. Χάνουμε την επαφή μας με το χρόνο! Βλέπουμε πως το ρολόι αρχίζει να είναι….υπερκινητικό! Τα λεπτά μοιάζουν με δευτερόλεπτα! Είναι γιατί χαιρόμαστε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Το ίδιο συμβαίνει αν βάλετε τα ακουστικά σας και την αγαπημένη σας μουσική την ώρα που εργάζεστε. Η ώρα περνά πολύ γρήγορα. Ταυτόχρονα, αυτή η «ύπνωση» που έρχεται από τα αυτιά μας, μας κάνει να αδειάζουμε από σκέψεις και να κοιτάμε τη δουλειά μας! Το μυαλό μας, αντέχει τη μουσική όταν εργάζεται! Τις άλλες σκέψεις, τις ανακατωμένες δεν αντέχει!

  1. Έχουμε παρέα!

Οk, όσο ελαστικοί και αν είναι οι εργοδότες kαι οι συνεργάτες μας, δεν θα μπορούσαν να φτάσουν επίπεδα ελαστικότητας τα οποία θα μετέτρεπαν τον εργασιακό χώρο σε παιδική χαρά! Δε γίνεται να έχουμε στην εργασία την επικοινωνία που έχουμε σε χώρο που περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Η μουσική, «υποκαθιστά» κάπως την έλλειψη επικοινωνίας στο γραφείο. Η μουσική είναι από μόνη της μια διάσταση! Μας βάζει στο mood της καλής διάθεσης και αν ακούμε κανονικά τραγούδια (όχι ορχηστρικά) ακούμε άνθρωπο να τραγουδάει! Τον έχουμε στο αυτί μας! Αρκεί να μην ξεχαστούμε και αρχίσουμε…να τραγουδάμε και εμείς!

  1. Ανεβαίνει η θετική ενέργεια.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι (ειδικά στο εξωτερικό) που συνοδεύουν τον καφέ τους με μουσική στα ακουστικά την ώρα που εργάζονται και μετά, σταματούν. Μας ξεσηκώνει και αναμφίβολα, μας βοηθά να πατήσουμε «γκάζι» στη διάθεση. Μην κρυβόμαστε, κανείς δεν πάει το πρωί τρισευτυχισμένος στην εργασία του όσο και αν την αγαπάει! Χρειάζεται κάποιο υποβοήθημα. Η μουσική είναι ό,τι καλύτερο. Επίσης, υπάρχουν μέρες στις οποίες η διάθεσή μας δοκιμάζεται και από προσωπικά μας προβλήματα. Με τη μουσική «κολλημένη» στα αυτιά μας, τουλάχιστον, ξεχνιόμαστε και καταπραΰνεται το μυαλό μας. Η θετική ενέργεια που μας χαρίζει η μουσική, μετατρέπεται σε αποδοτικότητα στην εργασία!

  1. Δε χρειάζεστε social media!

Ξέρουμε καλά ότι ο νέος εφιάλτης των εργοδοτών, ακούει στο όνομα κοινωνικά μέσα. Κάποτε αποφάσισαν να κόψουν από τους υπολογιστές την πρόσβαση στα social media εν ώρα εργασίας. Έλα όμως που υπάρχουν τα smartphones….!!!Εν πάση περιπτώσει, πολλοί ειδικοί έχουν αποδείξει ότι η κατάχρηση των κοινωνικών δικτύων έχει τρομακτικά κακές επιπτώσεις και στη σφαίρα της κοινωνικότητάς μας (μας κάνει αρκετά αντικοινωνικούς) και στη σφαίρα της αποδοτικότητας-δημιουργικότητάς μας, καθώς μας κάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά, να χαζεύουμε! Μέση λύση λοιπόν με τη μουσική η οποία είναι αποτέλεσμα δημιουργίας, μας καθαρίζει τον εγκέφαλο και μας φτιάχνει τη διάθεση! Έτσι, ούτε εμείς χρειαζόμαστε να χαζεύουμε και να τσατάρουμε στα social media, ούτε ο εργοδότης μας να πονοκεφαλιάζει! Φοράμε τα ακουστικά μας λοιπόν και εργαζόμαστε!!!!

Φωτό από: Quizur

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons