ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 4 απλά πράγματα που μας ωθούν μπροστά για επιτυχία και τα κάνουν λίγοι!

Post by: 24/10/2017 0 comments

Συνταγές επιτυχίας και ευτυχίας, δεν υπάρχουν. Όλα εξαρτώνται από μας. Είναι κάτι σαν τα ρούχα. Δε μας κάνουν όλα τα ρούχα, δε μας πάνε όλα τα ρούχα. Η ζωή ακολουθεί τη φύση και η φύση αγαπάει πολύ το ταίριασμα. Τη συμπλήρωση! Μπορούμε παρόλα αυτά, να βρούμε κάποιες μικρές βεβαιότητες που μας κάνουν αντικειμενικά καλύτερους.

  1. Πνευματική ζωή

Άλλοι άνθρωποι έχουν ακολουθήσει θρησκευτική ζωή. Κάποιοι άλλοι, ασχολούνται με άλλες πρακτικές που δεν εμπίπτουν σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα. Το κοινό τους είναι ότι φροντίζουν την πνευματικότητά τους μέσα από την πίστη σε κάτι πιο δυνατό. Οι μελέτες έχουν αποδείξει πως ο παράγοντας «πίστη» και ό,τι αυτό τη συνιστά, (π.χ η προσευχή) βοηθά όχι μόνο τη διατήρηση της αισιοδοξίας και της θετικής αντιμετώπισης της ζωής, αλλά μας δίνουν και την ενέργεια να ανταποκρινόμαστε στην κόπωση που μας προκαλεί η καθημερινότητα. Νομίζετε πως δεν μπορείτε να κλέψετε 20-30 λεπτά τη μέρα για να αφήσετε το πνεύμα μας στην αγκαλιά της πίστης;

  1. Διάβασμα

Το διάβασμα το έχουμε σχηματοποιήσει μέσα μας ως κάτι «βαρύ». Βλέπετε, στο σχολείο ταυτίστηκε με την υποχρέωση. Η υποχρέωση έχει μέσα της το «πρέπει», την πίεση και το άγχος. Παρόλα αυτά, το διάβασμα, μόνο έτσι δεν είναι! Δε θέτουμε κάποιον μη ρεαλιστικό στόχο αναφορικά με το διάβασμα, ειδικά αν κάποιος δεν έχει και μεγάλη επαφή με αυτό. Αρκεί να διαβάζουμε ένα μικρό απόσπασμα, μια σειρά από ρητά, έστω. Ας το κάνουμε σαν μικρό καθημερινό έθιμο. Με κάποιον συγγραφέα ανά βδομάδα. Ας βάλουμε το διάβασμα στη ζωή μας για 20-30 λεπτά την ημέρα. Γαληνεύει, αναζωογονεί το μυαλό και το πάει –γόνιμα- μακρυά από τα όσα μας πιέζουν.

  1. Βοήθεια, αλληλεγγύη, προσφορά

Ο εγκλωβισμός στον εαυτό μας, είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες της σύγχρονης ζωής. Καθένας μας ασχολείται καθημερινά με τις αγχώδεις υποθέσεις του.  Η βοήθεια είναι πολύ σπάνια, όχι τόσο επειδή οι άνθρωποι είναι «κακοί», απλώς έχουν συσσωρεύσει πολλές υποχρεώσεις και πιο πολύ κάνουν προσευχές να βοηθηθούν, παρά να βοηθήσουν, δεν μπορούν να κάνουν το δεύτερο. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχει ένα μυστικό. Το να δίνουμε βοήθεια, να φερόμαστε αλληλέγγυα και να προσφέρουμε, μας κάνει πιο δυνατούς και για μας τους ίδιους. Αποδεικνύουμε στον εαυτό μας ότι ζούμε και υπάρχουμε, ότι είμαστε γεροί και δυνατοί. Καλό είναι μέσα στη μέρα να ασχολούμαστε και με προβλήματα εκτός των δικών μας!

  1. «Η σημασία του να μην κάνεις τίποτε»

Πρόκειται ασφαλώς για μια μικρή παράφραση του βιβλίου του μεγάλου Όσκαρ Ουάϊλντ. Αν κάτι μας λείπει πολύ σήμερα, αυτό δεν είναι άλλο από την απραγία. Συνήθως μας φέρνει ενοχές αλλά δεν θα ‘πρεπε. Έτσι καταντούμε και γινόμαστε εσωστρεφείς και εργασιομανείς. Μέσα στη μέρα, πρέπει να έχουμε τις «εντός μέρας-διακοπές». Χρειαζόμαστε ένα χρονικό διάστημα της μέρας για να αποφορτιστούμε τελείως. Να κλείσουμε το pc, το τηλέφωνο, και να κάτσουμε με τον εαυτό μας. Αν αυτό μπορεί να συνοδευτεί με κάποια βόλτα σε μέρος που το φυσικό περιβάλλον μπορεί να μας συντροφεύσει, ακόμη καλύτερα. Πάλι, θα μπορούσαμε μέσα στη μέρα να ξεκλέψουμε ένα μικρό – έστω – χρονικό διάστημα για να αναζωογονήσουμε το μυαλό μας. Πρέπει να το δούμε σαν πρόκληση: Να μάθουμε να ζούμε και να είμαστε καλά και χωρίς να έχουμε εθισμούς στις υποχρεώσεις. Δεν θα νιώσουμε «άχρηστοι» και «κενοί» αν κάνουμε ένα «διάλειμμα απραξίας» μέσα στη μέρα!

Η καθημερινότητα απαιτεί οικονομία δύναμης. Αυτό είναι που δεν έχουμε αποδεχτεί και εν πολλοίς, σε αυτό οφείλονται πολλές μας αποτυχίες. Χρειάζεται να έχουμε διάρκεια! Αυτά τα 4 πράγματα μας δίνουν ενέργεια και δυστυχώς, δεν τα κάνουν πολλοί!

Φωτό από: Brook Taverner Corporate

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons