ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς να δημιουργήσουμε ένα όραμα για την επιτυχία.

Post by: 30/10/2018 0 comments

Ειδικά στην Ελλάδα ακούμε πολλές φορές απαισιόδοξα λόγια που δύσκολα δεν περιλαμβάνουν τη φράση «δεν υπάρχει όραμα». Πράγματι, η απουσία οράματος οδηγεί στο μαρασμό και σε αδιέξοδο. Πώς μπορείς να δημιουργήσεις όμως ένα «όραμα» και τι έχει αυτό μέσα του;

  1. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη προσπάθεια.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όραμα δεν έχουν όλοι. Γιατί; Είναι αρκετά «βαρύ». Δεν είναι το ίδιο με έναν στόχο. Στόχους, μικρούς ή μεγάλους, έχουμε όλοι. Το όραμα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι ο στόχος. Πολύ συχνά όραμα και φαντασία πάνε μαζί. Τι τα διαχωρίζει όμως από τα «όνειρα θερινής νυκτός»; Η φαντασία που συνοδεύει το όραμα είναι δυνητικά πραγματοποιήσιμη. Λέμε δυνητικά γιατί η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουμε είναι τεράστια. Ο δρόμος που χαράζουμε με βάση το όραμα έχει επίπονη διαδρομή.

  1. Είναι μακροπρόθεσμο και έχει προοπτική.

Το όραμα ζει μέσα μας κάθε μέρα. Πορευόμαστε με αυτό. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με βάση αυτό. Ίσα-ίσα μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από την εμμονή. Δεν είναι κάτι που μοιάζει με μόδα και επομένως, δε θα …περάσει. Μένει εκεί! Επειδή ακριβώς μένει, δε γίνεται να το περιορίσουμε και να το στριμώξουμε χρονικά. Ένα όραμα έχει ανάγκη να …αναπνεύσει! Θέλει χώρο και χρόνο! Πόσο; Μέχρι τη μέρα που θα το δούμε να ολοκληρώνεται. Σκεφτείτε ένα οικόπεδο τεράστιας έκτασης το οποίο δεν έχει τίποτε. Αλλά εσείς έχετε σκεφτεί μια ολόκληρη πόλη. Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα!

  1. Περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους.

Ένας οραματιστής έχει το Think Big μέσα του. Κάτι που θέλει πολλή προσπάθεια και πολύ χρόνο αναφέρεται σε πολλούς ανθρώπους. Το όραμα ζει μέσα από το «εμείς». Έχει στον πυρήνα του την προσφορά. Η ιδιοτέλεια δεν είναι τόσο έντονη όσο σε έναν κοινό στόχο. Γι’ αυτό άλλωστε λέμε ότι οι άνθρωποι ονειρεύονται αλλά ομάδες, οι κοινωνίες και οι λαοί, οραματίζονται.

  1. Εμπνέει, ξεσηκώνει και φέρνει αισιοδοξία.

Όταν μεταδοθεί σωστά ένα όραμα, προκαλεί πραγματική ευεξία. Γίνεται κάτι σαν στόχος ζωής για πολλούς ανθρώπους. Καθετί μικρότερο που κάνουμε, εντάσσεται σε ένα «μεγάλο σχέδιο» που έχουμε ονομάσει «όραμα». Φουσκώνουμε με αέρα ζωτικής αισιοδοξίας. Γεμίζουμε έμπνευση και βλέπουμε το «μετά» φωτεινό. Το όραμα είναι πάντα ορμητικό προς το μέλλον, μας αφήνει μια γλυκιά γεύση για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. The best is yet to come!

Όλοι λοιπόν, δημιουργούν για όλους και έχουν μια θετική αύρα.

  1. Το όραμα δεν….το βάζει κάτω.

Ίσως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του οράματος και αυτό που οδηγεί σε επιτυχία όλους εκείνους που τυλίγονται από αυτό. Το όραμα δε γνωρίζει εμπόδια και δυσκολίες. Όχι γιατί εκείνος που οραματίζεται, δεν κατανοεί τις δυσκολίες. Κάθε άλλο. Όλοι οι οραματιστές έχουν ακούσει πολλές φορές ότι «δεν είναι ρεαλιστές» ή ότι είναι «φαντασιόπληκτοι» και ότι αυτά που θέλουν να πετύχουν «δε γίνονται». Απλώς οι δυσκολίες κρατάνε στη γη κάτι που έλκεται από μεγάλη δύναμη προς τα πάνω! Το όραμα ξεπερνά την…βαρύτητα. Για κάποιον που οραματίζεται, αποτυχία δεν υπάρχει μέχρι να δει αυτό που θέλει να υλοποιείται. Η αποτυχημένη προσπάθεια και η απογοήτευση, μετρούν ώρες ή μέρες το πολύ για όποιον οραματίζεται. Οποιαδήποτε δυσκολία και αν περάσει, θα κοιτάξει να τη μετατρέψει σε ευκαιρία! Το όραμα σπάει κλειδωμένες πόρτες και ανοίγει πολλά παράθυρα!

Φωτό από: Daymond John Success Formula

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons