ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην ανθρώπινη ιστορία.

Post by: 23/07/2019 0 comments

Ο πλούτος είναι τόσο αρχαίος όσο και η ανθρώπινη επιθυμία για την απόκτησή του. Είτε το θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, ο πλούτος είναι ίσως ο μεγαλύτερος πειρασμός του ανθρώπου σε όλη του τη διαδρομή. Πολλές φορές…για χάρη του γίνονται τρομερά πράγματα. Σήμερα ξέρουμε για τον Bill Gates, τον Jeff Bezos, τον Elon Musk κ.α. Ποιοί ήταν όμως οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών που ξεχνάμε; Τι επαγγέλματα έκαναν/κάνουν; Σε πόσα χρήματα εκτιμάται η περιουσία τους;

 1. Τζένγκις Χαν.
  Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ο τρομερός κατακτητής της χρυσής ορδής που από ιστορικούς της εποχής ονομάστηκε ”μάστιγα του Θεού”, ήταν, τηρουμένων των αναλογιών, ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Γης. Η επέκταση της Μογγολικής Αυτοκρατορίας την κάνει ακόμη και σήμερα, την πιο μεγάλη σε έκταση αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ στην ανθρωπότητα.Ο Μογγόλος στρατηλάτης, ίσως και χωρίς να το ξέρει ήλεγχε πλούτη που φτάνουν σε σημερινή αξία, τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια! Και να σκεφτούμε πως ήταν και γενναιόδωρος καθώς μοιραζόταν λάφυρα και πλούτη με τον στρατό του.
 1. Ο Οκταβιανός Αύγουστος.
  Ο Οκταβιανός είναι ο ιδρυτής της ξακουστής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ήταν Αυτοκράτορας της Ρώμης για 41 ολόκληρα έτη (από το 27π.Χ μέχρι το 14μ.Χ). Κατάφερε να ελέγξει το 1/4 του παγκόσμιου πλούτου της εποχής για χάρη της αυτοκρατορίας του, ενώ ο ίδιος είχε στο έλεγχό του το 1/5 όλου του πλούτου της Ρώμης. Σε σημερινά χρήματα, ο Οκταβιανός είχε περίπου 4.7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 1. Τζον Ροκεφέλερ.
  Κοντινό σε μας (χρονικά) παράδειγμα πλούσιου μεγιστάνα, είναι ο Τζον Ροκεφέλερ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας γεννήθηκε το 1839 και έζησε 98 έτη. Ο Ροκεφέλερ, δεν ήταν κάποιος αυτοκράτορας ή βασιλιάς και δεν κληρονόμησε την κορυφή.Η οικογένειά του δεν ήταν πλούσια και έτσι κατόρθωσε να κάνει πραγματικότητα το ”αμερικανικό όνειρο” και να γίνει ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος έφτασε να ελέγχει το 90% του πετρελαίου των ΗΠΑ μέσα από επιχειρήσεις που δημιούργησε. Πόσα χρήματα άξιζε η περιουσία του; 340 δισεκατομμύρια δολάρια!
 1. Άντριου Κάρνεγκι.
  Πασίγνωστος Αμερικανός επιχειρηματίας και βέβαια μεγιστάνας. Έζησε την ίδια εποχή με τον Τζον Ροκεφέλερ, την περίοδο που η Αμερική είχε αποφασίσει να γίνει υπερδύναμη και η οικονομία έτρεχε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.Η καταγωγή του ήταν από την Σκωτία και σε αντίθεση με τον Ροκεφέλερ που έστρεψε τις επενδυτικές του δραστηριότητες στο πετρέλαιο, ο Κάρνεγκι έγινε ο “πατέρας” του σιδήρου και του χάλυβα. Ο Κάρνεγκι το 1901 αποφάσισε να πουλήσει τις επιχειρήσεις του στην γνωστή ακόμη και σήμερα J.P Morgan για 500 εκατομμύρια δολάρια περίπου. Η περιουσία του ανήλθε στα 310 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα περισσότερα από αυτά, τα έκανε δωρεά σε φιλανθρωπία και εκπαίδευση! Πρότυπο πολλών Αμερικανών ακόμη και σήμερα!
 1. Μουαμάρ Καντάφι.
  Οι περισσότεροι μάθαμε ή είδαμε τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, που ήταν μονάρχης στην Λυβύη. Ο Καντάφι ξεκίνησε την πορεία του προς τα αμύθητα πλούτη μέσα από τον στρατό. Έγινε συνταγματάρχης, όμως τον ενδιέφερε περισσότερο ο έλεγχος του άφθονου και άριστου σε ποιότητα, λιβυκού αργού πετρελαίου.Ο Καντάφι με τον έλεγχο του πετρελαίου έκανε επενδύσεις τόσο στον πετρελαϊκό τομέα, όσο και σε ακίνητα σε όλη την Αφρική, την οποία σχεδίαζε να την ”ενώσει” μέσα από ένα κοινό νόμισμα. Η περιουσία του έφτασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons