ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι εγγυήσεις επιτυχίας έρχονται από το διάβασμα βιβλίων!

Post by: 21/10/2019 0 comments

Το πόσο σημαντικά οφέλη έχει το διάβασμα, το γνωρίζουμε. Τόσο για τον εγκέφαλο, όσο και την προσωπικότητά μας, τα οφέλη του είναι αναρίθμητα και αποδεδειγμένα. Κάποια πράγματα που μάς προσφέρουν η ανάγνωση και η μελέτη βιβλίων, είναι μετρήσιμα και οδηγούν στην επιτυχία. Ποιά είναι κάποια οφέλη του διαβάσματος τα οποία προσπερνάμε;

1. Επιρροή και πειθώ.
Το διάβασμα ανοίγει τις πύλες του μυαλού. Αρκεί μια φράση που εμπεριέχει γνώση για να μάς ξεκλειδώσει άλλες πόρτες. Η σκέψη οδηγεί σε σκέψη και η γνώση οδηγεί σε γνώση. Η επιρροή μας ως προς τους ανθρώπους, αυξάνεται όταν έχουμε κάτι να τούς πούμε! Αυτά που έχουμε να τούς πούμε, ας είναι καινούρια. Το καινούριο και το νέο πάντα συναρπάζουν τους ανθρώπους, ειδικά αν είναι ουσιώδη. Όσο μαθαίνουμε, τόσα περισσότερα μπορούμε να προσφέρουμε στους γύρω μας και αναπόφευκτα, η επιρροή μας αυξάνεται. Τα βιβλία γυμνάζουν την πειθώ μας και τη μεταδοτικότητά μας και καλλιεργούν το μυαλό μας ώστε να είναι έτοιμο να πείσει για το αληθές ή ορθό των ιδεών που μεταδίδει!

2. Απόκτηση εμπειρίας.
Υπάρχει μια έρευνα που δείχνει ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι της ανθρωπότητας, διαβάζουν τουλάχιστον 2 βιβλία τον μήνα. Η επιτυχία έχει αρκετά συστατικά. Ένα από αυτά είναι η απόκτηση εμπειρίας. Δεν μπορούμε να τα ζούμε όλα την ίδια στιγμή, ούτε μπορούμε να χάνουμε χρόνο περιμένοντας πότε θα αποκτήσουμε την μια εμπειρία ή την άλλη. Το βιβλίο ήταν το μέσο μεταφοράς εμπειρίας για πάρα πολλούς αιώνες, μέχρι να αποκτήσουμε άλλους τρόπους μάθησης, που εν πολλοίς σήμερα καλύπτεται από τα οπτικοακουστικά μέσα που χαρίζει η τεχνολογία. Το βιβλίο παραμένει ένα μέσο μετάδοσης εμπειρίας. Πολλά από τα κορυφαία βιβλία, σε κάθε πτυχή, τα έχουν γράψει επιτυχημένοι άνθρωποι οι οποίοι είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, μάς παραθέτουν τις εμπειρίες τους. Τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων, είναι τεράστιας σημασίας.

3. Νοοτροπία μάθησης.
Η επιτυχία εξαρτάται από τη μάθηση. Για να είμαστε ακριβείς, ταυτίζεται με την μάθηση. Όσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε σε λιγότερο δυνατό χρόνο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας μας. Όταν διαβάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα βάζουμε τον εαυτό μας σε μια πολυθρόνα και ”ακούμε”. Ακούμε για να μάθουμε πράγματα. Η γαλήνη που μάς προσφέρει η συγκέντρωση την ώρα που διαβάζουμε, ανοίγει την πύλη της απόκτησης γνώσης. Αν έχουμε κάνει το διάβασμα συνήθειά μας, σημαίνει ότι έχουμε αποδεχτεί το ρόλο μας στη ζωή. Ο ρόλος αυτός, είναι του μόνιμου μαθητή. Η νοοτροπία αυτή, μας βοηθά όχι μόνο στο να προχωράμε με ασφάλεια στην επιτυχία, αλλά μάς βοηθά να αποφύγουμε εμπόδια σοβαρά όπως είναι η αλαζονεία, η αδιαλλαξία, η πεποίθηση ότι τα ξέρουμε όλα κτλ.

4. Συμβουλές.
Ανάλογα το βιβλίο και βέβαια, το είδος βιβλίων που διαβάζουμε, μπορούμε να βρούμε μέσα στις σελίδες ένα χρυσωρυχείο ιδεών και συμβουλών. Ας μην γελιόμαστε: Αν θέλουμε να πετύχουμε σε ό,τι κάνουμε, θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των άλλων ανθρώπων. Η βοήθεια αυτή μπορεί βέβαια να έρθει από τους φίλους μας ή τους συνεργάτες μας. Το διάβασμα όμως, μπορεί να γίνει και εκείνο, ένας ”φίλος” μας ή ένας ”συνεργάτης” μας. Από τις πλοκές λογοτεχνικών έργων, μέχρι τα βιβλία αυτοβελτίωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης, υπάρχουν άφθονες ιδέες ανθρώπων που λειτουργούν υπέρ μας σαν συμβουλές. Το βιβλίο αποτελεί ένα γόνιμο και εποικοδομητικό ”συμβουλάτορα”, ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος για τη συνέχεια της προόδου μας. Ας συνεχίσουμε το διάβασμα γιατί με αυτό, πετυχαίνουμε πολλά!

Φωτό από: Wallpaper Flare

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons