ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

H συμφιλίωση με το…ρολόϊ οδηγεί σε επιτυχίες!

Post by: 12/03/2019 0 comments

Μακάρι να είχε η μέρα 60 ώρες! Έχει όμως μόνο 24! Το να μην τα πάμε καλά με το χρόνο, είναι μέχρι ένα σημείο φυσιολογικό. Το ζήτημα όμως είναι όταν η απώλεια αίσθησης του χρόνου εμποδίζει καθημερινότητα και καριέρα. Πώς μπορούμε να συμφιλιωθούμε με τον χρόνο και να τον χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας;

1. Η ταχύτητα της σκέψης μάς γλυτώνει χρόνο.
Η ταχύτητα σκέψης έχει παρεξηγηθεί αρκετά! Έχει σχεδόν ταυτιστεί με την προχειρότητα και με την αστοχία! Κι όμως! Αν έχουμε καθαρό μυαλό, η ταχύτητα της σκέψης μάς γλιτώνει από αρκετό χρόνο. Αμέσως μετά, μπορούμε να προχωρήσουμε στη δράση και έτσι να μπουν όλα σε μια σειρά. Αν θυμηθούμε λίγο, θα δούμε πως τον περισσότερο χρόνο, τον σπαταλάμε σε σκέψεις που οδηγούν σε φαύλους κύκλους και τελικά, σε αδράνεια. Τη σκέψη την έχουμε για να προχωρούμε σε δράσεις και όχι απλά για να περνάει η ώρα!

2. Να βάζουμε προτεραιότητες.
Ο χρόνος γίνεται βασανιστικός για μας όταν βαδίζουμε στο άγνωστο! Σίγουρα πάμε ολοταχώς προς το σκοτάδι όταν δεν έχουμε θέσει προτεραιότητες. Είναι πολύ καλό να είμαστε ευέλικτοι όμως χωρίς να υπολογίσουμε κάθετί πόσο χρόνο χρειάζεται, σύντομα θα βρεθούμε να νιώθουμε οτι δεν προλαβαίνουμε και οτι κάτι πάει στραβά. Αυτό το συναίσθημα μάς κάνει να κουραζόμαστε και έτσι τα λάθη που προκύπτουν, ας μη μας κάνουν εντύπωση!

3. Μη σπαταλάμε το χρόνο μας σε ανούσια πράγματα.
Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Αυτό ισχύει γενικά στη ζωή μας. Το να εργαστούμε συγκεντρωμένοι 3 ώρες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να εργαστούμε 8 και να είμαστε αλλού για αλλού. Η ποιότητα χρόνου απόδοσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού εστιάζουμε την προσοχή μας και πού αναλώνουμε το χρόνο μας. Πόση ώρα μιλάμε στο τηλέφωνο; Χάνουμε αρκετό χρόνο σε κους-κους και ανούσια πράγματα; Πόση ώρα σκρολάρουμε στα social media; Αυτά είναι ερωτήματα των οποίων η απάντηση πρέπει να είναι: «Αναλώνω λίγο χρόνο σε αυτά».

4. Οργάνωση για να προλάβουμε το χειρότερα.
Το πρόγραμμά μας και η συνέπειά μας δεν εξαρτώνται μόνο από μας. Εξαρτώνται και από το πόσο συνεπείς είναι οι άλλοι. Έτσι ενώ περιμένουμε να πάνε τα πράγματα όπως τα έχουμε υπολογίσει, ξαφνικά έρχεται ένα χάος. Τα αρνητικά απρόβλεπτα μας πάνε πίσω και ο χρόνος χάνεται στο «φτου και από την αρχή». Εδώ το μυστικό είναι ένα: Η πρόληψη! Να σκεφτόμαστε το χειρότερο δυνατό σενάριο και να έχουμε προετοιμαστεί γι’αυτό! Άλλωστε το νόημα της οικονομίας του χρόνου έτσι ώστε να μας βοηθά να έχουμε καλή εξέλιξη επαγγελματική και ισορροπημένη ζωή είναι να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, ελπίζοντας για το καλύτερο! Ας έχουμε έτοιμους λοιπόν μηχανισμούς αντιμετώπισης.

5. Όχι στον παρορμητισμό…ανοίγει μέτωπα!
Αναφορικά με την σπατάλη χρόνου, όλοι μας λίγο ή πολύ, κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Στηρίζεται στην έλλειψη ψυχραιμίας. Λόγω της πίεσης της καθημερινότητας, πολλές είναι οι φορές στις οποίες σε ένα γεγονός αντιδρούμε παρορμητικά. Ποτέ το θολό μυαλό δεν θα είναι αποτελσματικό! Ξαφνικά, σα να μη μας φτάνουν όσα ήδη έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ανοίγουμε και άλλα μέτωπα! Δημιουργούμε προβλήματα καινούρια και η λίστα υποχρεώσεων μεγαλώνει. Επομένως, αντί να εξοικονομούμε χρόνο, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο και ο χρόνος παύει να είναι σύμμαχός μας. Χάνουμε τον προσανατολισμό μας και τελικά βυθιζόμαστε στο χάος. Η αυτοσυγκράτηση είναι χρυσάφι σε αυτήν την περίπτωση.

Φωτό από: ReUnite Rx

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons