Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί η βελτίωση των «κακών» συναδέλφων μας είναι η…καλύτερη τιμωρία;

Αν έχεις θέση ευθύνης σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, ήρθε η στιγμή να αφοπλίσεις τους ταραξίες συναδέλφους ή υφισταμένους.

Φιλίες, προβλήματα, τσακωμοί με συναδέλφους και καθημερινή τριβή, πλαισιώνουν την επαγγελματική μας καθημερινότητα. Όταν δεχόμαστε προκλήσεις και οι έριδες καιροφυλαχτούν, τι κάνουμε; Τους βελτιώνουμε!

1. Το ενεργητικό ενδιαφέρον, αφοπλίζει!
Οι «κακοί» συνάδελφοι περιμένουν πώς και πώς να τους αποδείξετε ότι δικαίως τα βάζουν μαζί σας και αν δουν ότι δεν κάνετε αντίποινα γιατί δε νιώθετε απειλή, «πετρώνουν» και αφοπλίζονται! Μην μπερδέψουμε την υποχωρητικότητα με την ένδειξη αδυναμίας. Δείχνουμε στους άλλους πως δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και σίγουρα, θα το εκμεταλλευτούν! Από το να κάνετε όμως το κουραστικό “σε πληρώνω με το ίδιο νόμισμα” με τα ανάλογα αντίποινα, καλό θα ήταν να έχετε στο νου κάτι άλλο! Επιθετικό ενδιαφέρον! Εξηγώντας στους συναδέλφους πως όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά, μπορούμε εύκολα να θεωρήσουμε την συμπεριφορά αυτή ως μια κακή κατάσταση η οποία, αν επιλυθεί, οδηγεί σε ευκαιρία!

2. Βελτίωση, η απάντηση στην απειλή.
Η καχυποψία στον επαγγελματικό χώρο, είναι το πλαίσιο κάθε εργασιακού περιβάλλοντος! Αλλάζοντας από τη μεριά μας το κλίμα της καχυποψίας, δίνουμε στους άλλους την εντύπωση, όχι ότι είμαστε αφελείς, αλλά ότι δεν νιώθουμε καμιά απειλή. Σιγά-σιγά, από εκεί που το μυαλό τους ήταν στο πώς θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση, βλέπουν κάτι πιο σημαντικό και το ενδιαφέρον τους μεταφέρεται εκεί. Ποιό είναι αυτό; Η βελτίωσή τους. Τους δείχνουμε ένα απλό δείγμα της βελτίωσης που μπορούν να έχουν αν συνεργαστούν συνεργαζόμενοι μαζί μας. Δε χρειάζεται να μας συμπαθήσουν, σκοπός είναι να μας δουν σαν κέρδος δικό τους! Εμείς έτσι, εξασφαλίζουμε την πολυπόθητη ηρεμία!

3. Ενώνουμε όσους μας προκαλούν προβλήματα σε ένα task.
Το μυστικό της βελτίωσης που θα αλλάξει την κακή συμπεριφορά κάποιων απέναντί μας, είναι η συνεργασία. Να πειστούν πως είμαστε βασικό κομμάτι του κέρδους τους και της ανέλιξής τους. Ειδικά αν είμαστε σε θέση ευθύνης. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το «διαίρει και βασίλευε». Βάζουν κάθε άτομο που έχει κακή συμπεριφορά, σε άλλο τμήμα. Κι όμως! Επειδή θα νιώσουν «φυλακισμένοι» η ζημιά θα είναι σε κάθε τμήμα που θα υπάρχει ένας «στασιαστής». Αντίθετα, τους βάζουμε να δουλέψουν μαζί! Πρέπει να δείξουν υγιή συναγωνισμό και πρέπει να συνεργαστούν. Έτσι μέσα από το κυνήγι του δικού τους καλού, κάνουν και σε μας! Το πολύ πολύ, να παραδεχτούμε οτι κάναμε λάθος! Εμείς θα έχουμε ηρεμία , εκείνοι θα νιώθουν δικαιωμένοι που θα πιστεύουν οτι τους αδικήσαμε, και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

4. Μιλάμε ιδιαιτέρως για τις αρετές τους.
Το σχολείο είναι η μικρογραφία κάθε επαγγελματικού χώρου. Όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, ο καθηγητής μάς καλούσε να μιλήσουμε ιδιαιτέρως μαζί του. Εκεί όπως θα θυμάστε, υπήρχε και «αγάπη» αλλά και «θυμός». Έτσι πρέπει να κάνουμε και στην εργασία μας με συναδέλφους που είναι λίγο πιο «επιρρεπείς στην ζημιά». Προσοχή να μην τους μηδενίζουμε γιατί είναι το μόνο εύκολο να μας αποδείξουν οτι έχουμε δίκιο. Τονίζουμε τις αρετές τους και δείχνουμε οτι αυτές μετράμε και οτι όλα τα υπόλοιπα βάζουν εμπόδια στη δική τους εξέλιξη. Με ένα «σκεφτόμουν πέρυσι μια ευμενή μετακίνησή σου αλλού, αλλά δίστασα βλέποντας προβληματικές συμπεριφορές», πιστέψτε το, αρκεί!

Φωτό από: Blesk pro ženy

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates