ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αξιοποιούμε τις… «ήρεμες δυνάμεις»!

Post by: 26/02/2019 0 comments

Υπάρχουν ορισμένα επαγγελματικά μυστικά, που βοηθούν εκείνους που ηγούνται μιας επαγγελματικής δραστηριότητας και χρειάζεται καθημερινά να παίρνουν αποφάσεις. Όταν καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, είμαστε η ομάδα μας! Οι συνεργάτες μας είναι η δύναμή μας! Ποιους πρέπει να εμπιστευόμαστε λίγο παραπάνω; Τους ήρεμους! Γιατί;

1. Είναι παίκτες ομάδας!
Οι ήρεμοι και πράοι συνάδελφοι, μπορούν να ονομάζονται «ήρεμες δυνάμεις». Ένα μεγάλο τους προσόν είναι οτι …παίζουν για την ομάδα. Επιθυμούν να εργάζονται για το καλό όλων. Αυτό δε σημαίνει πως είναι απαραίτητα καλοί άνθρωποι. Απλώς, έχουν αντιληφθεί πως το να κερδίζουν όλοι, είναι καλύτερο και για τους ίδιους. Αυτό το σκεπτικό ταιριάζει γάντι στις επιδιώξεις μας, καθώς αυτό ακριβώς θέλουμε. Γνωρίζουν καλά αυτού του τύπου οι συνάδελφοι πως η επιτυχία τους, εξαρτάται από την επιτυχία των άλλων και αντίστροφα!

2. Έχουν συνήθως καλές συμπεριφορές.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε σε καλό κλίμα. Εντάσεις και προβλήματα, προκύπτουν συνεχώς. Το θέμα που μας απασχολεί είναι το πόσο διαμορφώνουν το «κακό ιστορικό». Οι τσακωμοί και οι έριδες μαζεύονται και κάποια στιγμή, σπάνε οι επαγγελματικοί δεσμοί. Μετά το σπάσιμο…άντε να μαζέψεις τα θρύψαλλα. Οι συνάδελφοι που είναι ήρεμες δυνάμεις, ακριβώς επειδή έχουν μια φυσική πραότητα, δεν έχουν κακές συμπεριφορές. Οι δε αντιδράσεις τους είναι πολύ προσεκτικές και δεν πάνε τα πράγματα στα άκρα. Μιλάνε και ακούνε. Το πιο σημαντικό: ΑΚΟΥΝΕ. Η καλή συμπεριφορά, οδηγεί σε μια καλού τύπου προβλεψιμότητα αυτών των συναδέλφων. Μπορούμε να τη βάλουμε στην εξής φράση: «Δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα». Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και μπορούμε να υπολογίζουμε στην εμπιστοσύνη τους.

3. Κάνουν έργα και λένε λίγα λόγια.
Είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίον αποκαλούνται «ήρεμες δυνάμεις». Είναι το αντίθετο πολλών ανθρώπων. Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων έχει μια σπάνια αρετή. Δίνει έμφαση στις έργα και στις πράξεις. Δεν υπάρχει αποδοτικότερο πράγμα για την επαγγελματική μας καθημερινότητα από το να γίνονται τα πράγματα και να γίνονται αποτελεσματικά! Αυτοί οι συνάδελφοι, βοηθούν πολύ στο κομμάτι της υλοποίησης και αντισταθμίζουν τις όποιες ζημιές έχουμε από ολιγωρία, αδράνεια και αναποφασιστικότητα. Η αναβλητικότητα και η αδράνεια είναι εχθροί του κέρδους. Συνήθως αυτές, συνοδεύονται από αργοπορία, πολλή σκέψη και πολλά λόγια. Οι «ήρεμες δυνάμεις» έχουν αντίθετο σκεπτικό και είναι περισσότερο doers. Είναι προς όφελός μας να τους έχουμε λίγο πιο κοντά από ό,τι πρέπει.

4. Μπορούν να γίνουν φίλοι και να λένε την αλήθεια…
Το οτι είναι ήρεμος κάποιος, δε σημαίνει οτι δεν έχει…φωνή. Οι «ήρεμες δυνάμεις» έχουν την αρετή να ακούνε. Όταν υπάρχει αυτή η αρετή, δεν πρέπει να συγχέεται με την αβουλία. Είναι άλλο πράγμα να είμαστε ήρεμοι, ψύχραιμοι και τύποι ακουστικοί, και άλλο πράγμα να μην αντιδρούμε σε όσα άσχημα πράγματα παρατηρούμε. Οι ήρεμες δυνάμεις, επειδή ακριβώς μιλάνε λίγο, όταν ανοίξουν το στόμα τους, αποκτούν άλλες δύο αρετές: Είναι εύστοχοι και ακριβείς σε όσα πουν και αν αντιδράσουν λίγο πιο έντονα, σημαίνει οτι υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό. Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα που τους διακατέχει, τους καθιστά αξιόπιστους και ειλικρινείς. Τέτοιου είδους συνάδελφοι, δεν είναι μόνο απαραίτητοι για τη δουλειά μας. Μπορούμε να έχουμε και πιο ανθρώπινες σχέσεις μαζί τους. Όλα τα παραπάνω εκτός από επαγγελματικές αρετές, θα μπορούσαν να είναι και χαρακτηριστικά καλών φίλων!

Φωτό από: MamStartup

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons