ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

5 καλά πράγματα που σου προσφέρει η εργασία όταν οι άλλοι κάνουν διακοπές.

Post by: 18/07/2017 0 comments

Το μυαλό όλου του κόσμου, είναι στο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, ανήκει στις διακοπές! Εσύ όμως, δεν κατάφερες να έχεις διαθεσιμότητα αυτό το καλοκαίρι για διακοπές. Αποφάσισες να εργαστείς! Αφού το έχεις χωνέψει οτι αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι σαν τα άλλα, ψάχνεις διέξοδο για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για να δεχτεί αυτήν «υποχώρηση». Μπορείς λοιπόν να δεις τη θετική πλευρά αυτού του παράταιρου καλοκαιριού!

  1. Τα καλά των…χειμερινών διακοπών.

Ανάλογα τους μήνες που θα εργαστείς το καλοκαίρι (ίσως χρειαστεί να «φας» και τον Σεπτέμβρη) θα έχεις την ευκαιρία να δεις αλλιώς όλη τη σεζόν! Να σου θυμήσουμε οτι αρκετοί τουρίστες, κάνουν αυτό που μπορείς να κάνεις και εσύ. Ναι, μπορεί το καλοκαίρι να είναι συνυφασμένο με τις διακοπές όμως η ξεκούραση δεν έχει εποχή. Όταν άλλοι θα δουλεύουν στο full, εσύ μπορείς να απολαμβάνεις είτε παραλίες (σε κάποια χώρα που έχει «πάντα ήλιο») είτε διακοπές του χιονιού!

  1. Τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, βρίσκουν μέσα από εργασία, τον τρόπο να επισκεφθούν ένα νησί ή ένα μέρος που αλλιώς, δε θα μπορούσαν να το επισκεφθούν. Όση δουλειά και αν έχεις, κάποιος χρόνος θα σου μένει ώστε να απολαύσεις τις ομορφιές του μέρους που θα εργαστείς εν μέσω καλοκαιριού. Ταυτόχορνα, θα βγάζεις χρήματα. Είναι ίσως ο πιο σοβαρός λόγος ο οποίος δεν προσπαθεί να σε «ξεγελάσει» για να δεχθείς οτι αυτό το καλοκαίρι, θα εργάζεσαι!

  1. Νέες γνωριμίες και νέο περιβάλλον.

Το καλοκαίρι, ελαφραίνει τους ανθρώπους και τους αλλάζει. Την ώρα που εσύ θα εργάζεσαι (ειδικά αν εργάζεσαι στον τομέα τουριστικών υπηρεσιών) κάποιοι άλλοι θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους λόγω των υπηρεσιών που θα τους παρέχεις. Eκεί, μπορείς να γνωρίσεις νέους φίλους, ακόμη και ανθρώπους που μπορείς να συνεργαστείς επαγγελματικά. Η εργασία και η δύσκολη καθημερινότητά της, σε «δένει» με ανθρώπους και βέβαια, με το μέρος.

  1. Δοκιμασία για την υπομονή σου.

Κακά τα ψέματα. Πολλές φορές θα γκρινιάξεις για το γεγονός της εργασίας εν μέσω διακοπών. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Είναι σα να έχεις δίπλα σου το αγαπημένο σου φαγητό και να μην μπορείς να το απολαύσεις. Παρόλα αυτά, οφείλεις να διατηρήσεις μια στάση που είναι γόνιμη γενικά για τη ζωή. Κάθε δοκιμασία, σε «ωριμάζει» περισσότερο. Σου δείχνει την αξία του κάθε αγαθού. Οι πολλές φορές που η μνήμη σου θα φέρει εικόνες ξέγνοιαστων διακοπών από το παρελθόν, θα σε κάνει να εκτιμήσεις αυτό που προσωρινά δεν έχεις.

  1. «Και πάλι καλά».

Ακούγεται σαν τελευταίο καταφύγιο «παρηγοριάς», όμως δεν είναι έτσι. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, πολλοί άνθρωποι δε θα καταφέρουν ούτε να εργαστούν, πόσο μάλλον να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έστω και λίγο τις ομορφιές του καλοκαιριού. Αντιλαμβανόμαστε πως η θέση μας δεν είναι «τραγική» όταν σκεφτόμαστε αυτή τη θέση σε σύγκριση με άλλες. Μέσα στην όποια πίεση θα έχεις από την εργασία σου, θα μπορέσεις να κάνεις ένα μπάνιο στη θάλασσα, θα μπορέσεις να απολαύσεις κάποιες στιγμές ηρεμίας. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι τόσο έντονη εποχή που δεν θα σε «παρατήσει» ώστε να μείνεις με κακή διάθεση. Καλή δουλειά και καλό καλοκαίρι!

Φωτό από: Porquenosemeocurrio

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons