ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παράξενες πτυχές της ζωής του Albert Eistein!

Post by: 26/09/2019 0 comments

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν αποτελεί τον βράχο της σύγχρονης επιστήμης. Δεν είναι μόνο τα επιστημονικά του ευρήματα αυτά που τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά και ο χαρακτήρας του, ο οποίος δεν ήταν ο συνηθισμένος χαρακτήρας που είχε ένας άνθρωπος του εργαστηρίου και της μελέτης! Ο Αϊνστάιν είχε παράξενες πτυχές που είναι λιγότερο γνωστές.
 
1. Δεν ήθελε τις κάλτσες.
Ο μεγάλος αυτός επιστήμονας, είχε αρκετές ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες που συνήθως ακολουθούν τις μεγαλοφυΐες. Μια μεγάλη του αντιπάθεια ήταν οι κάλτσες.

Δεν είχε ποτέ εκμυστηρευτεί τους λόγους για τους οποίους αντιπαθούσε τις κάλτσες. Σε μια επιστολή σε έναν φίλο του, απλώς αναφέρει πως ακόμη και σε επίσημες εκδηλώσεις, προτιμά να φορά ψηλές μπότες ώστε να μη φαίνεται ότι δε φοράει κάλτσες. Μια επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο είχε γίνει πάλι, χωρίς να φοράει κάλτσες.


2. Οι παράξενες μαθητικές του επιδόσεις.
Διαδίδονται μύθοι για την κακή επίδοση του Αϊνστάιν στο σχολείο. Οι ΝΥΤ έφεραν στο φως ευρήματα έρευνας για την παιδική του ηλικία, που λένε τα ακριβώς αντίθετα.

Ο Αϊνστάιν ως παιδί ήταν ταλαντούχος βιολονίστας, “αστέρι” στα Ελληνικά και στα Λατινικά, λαμπρό μυαλό σε θετικές επιστήμες, όμως αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με τα Γαλλικά. Είναι αλήθεια πως παραλίγο να κριθεί το μέλλον του λόγω των πολύ κακών του επιδόσεων στα Γαλλικά. Αυτό που είναι εξίσου σίγουρο είναι ότι Αϊνστάιν ως παιδί, είχε επισκεφθεί ειδικό με τους γονείς του καθώς μιλούσε εξαιρετικά αργά. Στα 16 του απέτυχε να μπει στο κολλέγιο λόγω της ατίθασης προσωπικότητάς του και όχι γιατί ήταν κακός μαθητής.


3. Δε θυμόταν τίποτε.
Ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που πέρασαν από την ιστορία της ανθρωπότητας, είχε πολύ κακή μνήμη. Ο κανόνας λέει ότι μνήμη και ευφυΐα συμπορεύονται. Στον Αϊνστάιν φαίνεται πως υπήρχε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο δημιουργός της Θεωρίας της Σχετικότητας είχε πολύ κακή μνήμη. Μπέρδευε καθημερινά γεγονότα, ημερομηνίες και άκουσον-άκουσον! αριθμούς! Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θυμόταν ούτε τον αριθμό τηλεφώνου του! Από ό,τι φαίνεται, η μνήμη του έπιασε τόπο εκεί που έπρεπε!


4. Πολιτικός ακτιβιστής με παράξενους φίλους.
Ο Αϊνστάιν ήταν υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε ελευθερίας. Τα χρόνια του αντισημιτισμού στην Ευρώπη τον επηρέασαν βαθύτατα και ανέπτυξε αντιπολεμικές ιδέες. Μάλιστα, αντάλλασσε επιστολές με τον Φρόυντ, ζητώντας την άποψη του πατέρα της ψυχανάλυσης, τι κάνει τον άνθρωπο να προβαίνει σε φρικαλέες πράξεις και να είναι πολεμοχαρής.

Παρόλα αυτά, η εκκεντρική φυσιογνωμία του Αϊνστάιν είχε και εδώ την παραδοξολογία της. Ήταν πολύ καλός φίλος ενός επιστήμονα που επινόησε ένα χημικό όπλο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το αέριο της χλωρίνης.


5. Του έκλεψαν το μυαλό.
Το 1955 η ανθρωπότητα χάνει τον μεγάλο επιστήμονα Αϊνστάιν. Ο εγκέφαλος του μεγάλου επιστήμονα ήταν ένας θρύλος και έγινε ακόμη μεγαλύτερος μετά τον θάνατό του.

Στο νοσοκομείο του Princeton στο New Jersey όπου και πέθανε, ο παθολόγος που έκανε την αυτοψία τού πήρε τον εγκέφαλο! Ο Thomas Harvey ήταν ο γιατρός που “έκλεψε” τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν, προσπαθώντας να βρει πράγματα που θα προχωρούσαν την γνώση της ιατρικής για τον εγκέφαλο. Δεν ανακάλυψε κάτι τρομερό πέραν του ότι ήταν λίγο ελαφρύτερος από τον μέσο ανθρώπινο εγκέφαλο. Ο Αϊνστάιν είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί όταν θα ερχόταν το μοιραίο για να αποφευχθούν ακριβώς τέτοια περιστατικά! Θα μπορούσαμε να το πούμε και ασέβεια σε νεκρό. Παρόλα αυτά, ο εγκεφαλικός ιστός του Αϊνστάιν σώζεται ψηφιακά!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons