ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πάμε να αποικίσουμε τον Άρη! Πόσο κοστίζει το εισιτήριο;

Post by: 05/06/2019 0 comments

Πριν μερικά χρόνια, τα όσα αφορούν τον πλανήτη Άρη, βρίσκονταν σε comics ή σε θεωρίες συνωμοσίας! Σήμερα, ο Άρης έχει μπει κατά κάποιον τρόπο στην καθημερινότητά μας, αφού ο δαιμόνιος Elon Musk θέλει να τον κάνει ανθρώπινη αποικία! Τι σχεδιάζουμε ως ανθρωπότητα για τον Άρη;

Στόχος ή εμμονή;

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Elon Musk, θέλει μαζί με την εταιρεία του την Space X, να γράψουν ιστορία. Εδώ και κάποια χρόνια, επιμένει πως ο Άρης μπορεί να γίνει ανθρώπινη αποικία και η διαπλανητική μετακίνηση των ανθρώπων θα συμβάλλει στο καλό της ανθρωπότητας!

Το 2017 σε επιστημονικό συνέδριο, ο πασίγνωστος επιχειρηματίας παρουσίασε το σχέδιο αποίκισης του Άρη στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Έκτοτε άρχισε να αναζητά χρηματοδότηση καθώς για αρχή, το project αποίκισης του Άρη φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να μπορεί να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, θα πρέπει οι χρηματοδότες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω και ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι εύκολο να δικαιώσει επενδύσεις. Το χώμα του Άρη δεν είναι γήινο και είναι εξαιρετικά τοξικό και δεν μπορεί κάποιος να βρει πετρέλαιο εκεί! Επίσης, η διαστημική ακτινοβολία μπορεί να καταστρέψει την ανθρώπινη όραση και το “κλίμα” του Άρη να βλάψει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προκαλέσει σημαντικά μυοσκελετικά προβλήματα λόγω βαρύτητας.

Το διαστημικό όχημα BFR, πρόκειται να αξιοποιηθεί για τον αποικισμό του Άρη και η τεχνολογία που θα εξελιχθεί γι’ αυτήν την αποστολή, ίσως τελικά καταργήσει και τα αεροπλάνα όπως τα ξέρουμε σήμερα. Ίσως με αυτόν τον τρόπο υπάρξει ελκυστικό κίνητρο για επενδύσεις στο όνειρο του Musk.

Περιμένουμε μέχρι το  2022.

Η Space X έχει βάλει το 2019 ως έτος δοκιμών για την αποστολή. Το 2022 θα είναι το έτος της αρχής του διαπλανητικού ανθρώπου. Κατά το 2022 θα μεταφερθεί το πρώτο φορτίο στον Άρη.

Το φορτίο θα μεταφερθεί και παράλληλα θα γίνουν έρευνες στον Άρη για τους υδάτινους πόρους και για όλους τους κινδύνους που μπορούν να προβλεφθούν στον κόκκινο πλανήτη! Η επόμενη αποστολή θα γίνει το 2024. Όμως σε αυτό το έτος, θα μεταφερθούν άνθρωποι! Το εισιτήριο για να γίνει αυτή η αποστολή στον Άρη θα φτάνει μέχρι και τα 200 χιλιάδες δολάρια. Έχουν ήδη βγει μακέτες που περιγράφουν το όνειρο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και πώς μπορεί ο άνθρωπος να φτιάξει στον Άρη, πολιτισμό.

Όπως βλέπουμε, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει κυριολεκτικά μέχρι τον Άρη. Το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ανθρωπότητας στον κόκκινο πλανήτη, μπορεί να προκαλεί θαυμασμό, όμως, από την άλλη, βάζει πολλούς επιστήμονες σε σκέψεις και αναφέρουν τους κινδύνους τέτοιων εγχειρημάτων! Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως πρώτα πρέπει να λύσουμε τα γήινα προβλήματα και μετά να ασχοληθούμε με τον γαλαξία!

Φωτό από: ScreenGeek

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons