ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Άγνωστα φαινόμενα που η επιστήμη παλεύει να δώσει απαντήσεις!

Post by: 12/07/2019 0 comments

Η επιστήμη δεν μπορεί να τα εξηγήσει όλα. Καμιά επιστημονική κατεύθυνση δεν έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις! Άλλωστε η επιστήμη συνεχώς “χτίζεται” και γι’ αυτό και συνεχίζει να δίνει απαντήσεις κατόπιν επίπονης έρευνας. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, κάποιες ερωτήσεις που συνιστούν πρόκληση για την ανθρώπινη γνώση! Αυτές οι προκλήσεις είναι πάμπολλες όμως μπορούμε να δούμε 4!

 

1. Τα φώτα του Ηessdalen, Νορβηγία.Στο Hessdalen της Νορβηγίας παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξηγήσουν. Τι έγινε εκεί;

Σε μια κατασκήνωση σε αυτήν την περιοχή, το 1997, ένας Νορβηγός βγήκε από τη σκηνή και παρατήρησε φώτα στον ουρανό να τρεμοπαίζουν και να κινούνται γρήγορα. Η οικογένειά του είδε επίσης αυτό παράξενο φαινόμενο και μέσα στην ίδια δεκαετία, πολλοί άνθρωποι έκαναν λόγο για το ίδιο πράγμα. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος οι εξωγήινες εξηγήσεις άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Κάποια υπόθεση επιστημόνων, έχει να κάνει με ψυχρά αέρια που έχουν “ηλεκτριστεί” και λάμπουν! Όμως και πάλι, η πολλή ώρα που φωτίζουν δεν μπορεί να εξηγηθεί.

 

2. Ο Βραστήρας του Διαβόλου, ΗΠΑ.Σε μια λίμνη της Μινεσότα των ΗΠΑ, υπάρχει ένας καταρράκτης που ονομάζεται Καταρράκτης του Διαβόλου ή Βραστήρας του Διαβόλου.

Αυτός ο καταρράκτης έχει ένα μεγάλο μυστήριο που ακόμη δεν έχει λυθεί. Το μυστήριό του είναι το πού τελικά χύνονται τα νερά του! Η τρύπα στην οποία ρέουν τα νερά, είναι ορατή (και μπορεί να εξερευνηθεί) μέχρι τα 3 μέτρα. Από εκεί και μετά, χαίρε χάος αμέτρητο! Ερευνητές έχουν προσπαθήσει να βρουν την εκβολή με κάθε τρόπο (χύσιμο χρωμάτων, ρίψη αντικειμένων κτλ) και όμως, ακόμη, αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο!

 

3. Το Τρίγωνο του Δράκου, Ιαπωνία.Από τον διάβολο, πάμε στον δράκο. Το πιο γνωστό μυστηριώδες τρίγωνο, είναι αυτό των Βερμούδων, που ξεκινά από τις ακτές της Φλόριντα. Δεν έχει όμως μόνο ο Ατλαντικός Ωκεανός ένα θαλάσσιο οικόπεδο που ”εξαφανίζει” αεροπλάνα και πλοία.

Στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοικτά της Ιαπωνίας εκτείνεται ένα άλλο τρίγωνο που λέγεται είτε Τρίγωνο του Διαβόλου, είτε Τρίγωνο του Δράκου. Σε αυτήν την περιοχή, έχουν επίσης χαθεί πολλά αεροσκάφη και πλοία. Είναι μέρος μιας απίστευτα σεισμογενούς ζώνης και πέραν από τα ατυχήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν, στο Τρίγωνο του Διαβόλου δεν κολυμπάνε και δεν πετάνε συχνά ούτε ψάρια, ούτε θαλασσοπούλια!

 

4. Αστεροειδείς. Η Γη κινδυνεύει  από το σύμπαν! Οι αστεροειδείς, οι κομήτες και οι μετεωρίτες, δεν είναι “μυστήρια”. Αποτελούν όμως μια πρόκληση για την επιστήμη καθώς πρέπει να βρούμε τρόπους να σωθούμε, σε περίπτωση που μας χτυπήσουν.

Περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, ένας αστεροειδής μήκους 10 χλμ συγκρούστηκε με τη Γη και είχε σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση ειδών που εξελίσσονταν για 170 εκατομμύρια χρόνια. Ο κρατήρας που δημιούργησε πέφτοντας στη Γη, ήταν 150 χλμ περίπου! Οι δεινόσαυροι ήταν το πρώτο θύμα. Οι ειδικοί λένε πως κινδυνεύουμε από ουράνια σώματα που δεν θα “κάψει” η ατμόσφαιρα προστατεύοντάς μας και έχουν μήκος πάνω από 2χλμ. Η τεχνολογία, λογικά, θα μας επιτρέψει να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις, αλλάζοντας την τροχιά αστεροειδών που πάνε να κουτουλήσουν πάνω μας!

Φωτό από: EnigmaPlus.cz

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons