ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 εξωφρενικά περίεργα πράγματα που πέσανε από τον ουρανό!

Post by: 03/10/2019 0 comments

Μερικά από τα πιο απίστευτα και περίεργα που συμβαίνουν στον κόσμο, είναι ουρανοκατέβατα! Ζώα, έντομα ή ρύποι που πέφτουν για απίθανους λόγους από τον ουρανό, τρομάζοντας τους κατοίκους ή κάνοντάς τους να αηδιάσουν!

1. Πτώση αγελάδας.
Το 1997 στην Ιαπωνία πέφτει μια αγελάδα από τον ουρανό! Ναι είναι αλήθεια! Στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ένα πλοιάριο κάποιων ψαράδων εξέπεμψε σήμα κινδύνου και οι αρχές πήγαν να τους διασώσουν. Στις ερωτήσεις που έκαναν οι αρχές για το τί συνέβη, οι ψαράδες απάντησαν πως από το πουθενά, έπεσε μια αγελάδα από τον ουρανό και προκάλεσε μεγάλη βλάβη στο πλοιάριο λόγω της δύναμης της πρόσκρουσης. Οι αρχές θεώρησαν προσβολή τις θέσεις των ψαράδων και τους πήγαν στο κρατητήριο! Τελικά αποδείχθηκε πως ένα αεροπλάνο ρωσικών αερογραμμών, έριξε την αγελάδα στη θάλασσα της Ιαπωνίας από ύψος 25 χιλιάδων ποδιών. Ο λόγος; Κάποιος επιβάτης είχε κλέψει μια αγελάδα και την έβαλε λαθραία μέσα στο αεροπλάνο! Μην έχοντας άλλη λύση, το πλήρωμα του αεροπλάνου αποφάσισε να την πετάξει από το αεροπλάνο!

2. Μαύρο χιόνι.
Σε μια μικρή πόλη της Σιβηρίας, δύο χρόνια πριν, έπεσε μαύρο χιόνι αναστατώνοντας τους κατοίκους της που ξύπνησαν βλέποντας να έχουν καλυφθεί τα χωράφια τους από μαύρο χιόνι! Βεβαίως και υπάρχει εξήγηση για αυτήν την απίστευτη αναστάτωση και δεν είναι άλλη από την βλάβη που προξενούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στο περιβάλλον. Οι τοπικές εργοστασιακές μονάδες, είχαν προειδοποιηθεί να μειώσουν τους ρύπους τους αλλά δεν έδωσαν σημασία. Η μόλυνση της περιοχής ήταν τόσο μεγάλη που οι ρύποι έπεφταν από τον ουρανό μαζί με το χιόνι.

3. Βροχή από αράχνες.
Ακούγεται αηδιαστικό αλλά το έζησαν τον Απρίλιο του 2007 οι κάτοικοι μιας επαρχιακής περιοχής της Αργεντινής. Οι αράχνες είχαν μέγεθος περίπου 3εκ. και είχαν γεμίσει τόσο το βουνό της περιοχής όσο και το έδαφος. Εξήγηση υπάρχει ανάλογη με την πτώση βατράχων και ψαριών που έχουν καταγραφεί πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία. Οι επιστήμονες το αποδίδουν στις καιρικές συνθήκες και στον αέρα όμως ακριβή απάντηση στο ερώτημα γιατί έπεσαν αράχνες στην Αργεντινή, δεν έχει δοθεί ακόμη!

4. Βροχή ψαριών σε έρημο.
Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την πολιτική προστασία σε μια ερημική περιοχή του Μεξικό, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν μικρά και μεγάλα ψάρια να πέφτουν από τον ουρανό. Οι οικισμοί που βρίσκονται κοντά στην έρημο είδαν και εκείνοι αυτήν την μοναδική ”βροχή” και τα social media πήραν φωτιά από τους κατοίκους κοντινών περιοχών που αναρτούσαν βιντεάκια και φωτογραφίες με ψάρια που σπαρταρούσαν καθώς έπεφταν από τον ουρανό. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πτώση ψαριών και βατράχων έχει καταγραφεί αρκετές φορές, μέχρι και από ιστορικούς της Ρωμαϊκής Εποχής. Οι ειδικοί λένε πως οφείλονται σε ισχυρούς ανέμους (ανεμοστρόβιλους, τυφώνες κτλ).

5. Πτώση κρέατος.
Πάμε πίσω στο 1876 στην πολιτεία των ΗΠΑ, στο Κεντάκι όπου έλαβε χώρα μια από τις πιο παράξενες πτώσεις πραγμάτων από τον ουρανό. ‘Έντρομος ένας κάτοικος είδε στην αυλή του κομμάτια κρέατος. Οι αρμόδιες αρχές πήραν δείγματα του κρέατος και τα έστειλαν στην Αγγλία προκειμένου να εξεταστούν. Αρχικά πίστευαν ότι είναι βοδινό κρέας ή κρέας από πρόβατα. Οι εξετάσεις έδειξαν κάτι απίστευτο. Πρώτον, κατά πάσα πιθανότητα ήταν κομμάτια κρέατος ελαφιών και αλόγων. Δεύτερον, αυτά τα κομμάτια έπεσαν από τα νύχια πτηνών που τα κρατούσαν, ίσως γεράκια, τα οποία προφανώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν αυτά τα μεγάλα κομμάτια και τελικά, έπεσαν κάτω στη γη του Κεντάκι! Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons