ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5 εντελώς άγνωστα πράγματα για τον Τιτανικό.

Post by: 09/04/2020 0 comments

Τελικά ως είδος, οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τί λέμε. Ο Τιτανικός πριν κάνει καν το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι, βαφτίστηκε ο «αβύθιστος». Το πρώτο του ταξίδι ήταν και το τελευταίο. Στις 15 Απριλίου του 1912, συγκρούστηκε με παγόβουνο και έμελλε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες. Τέτοια γεγονότα προκαλούν πολλές έρευνες και αντιμετωπίζονται σαν «μυστήρια». Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα πράγματα που δεν είναι αρκετά γνωστά για τον Τιτανικό.

Τα γενέθλια του Τιτανικού και η Κυρία που επέζησε από την τραγωδία.

Υπάρχουν ορισμένες συμπτώσεις που πραγματικά μας προκαλούν σοκ! Το αν οι συμπτώσεις έχουν ή δεν έχουν κάποιο νόημα, αυτό είναι θέμα του τί πιστεύει κανείς και πώς το ερμηνεύει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Μαλβίνα Ντην πέθανε το 2009, στις 31 Μαΐου. Είναι η τελευταία γυναίκα που επιβίωσε από τον Τιτανικό και πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Ο Τιτανικός καθελκύστηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον στις 31 Μαΐου 1911. Από τις λεπτομέρειες που μας αφήνουν άφωνους και από τις συμπτώσεις που μας συναρπάζουν.

Τα είδη πολυτελείας… που πνίγηκαν.

Μπορεί να φαίνεται δεδομένο όμως η αναγνώριση του ναυαγίου του Τιτανικού, έγινε 73 έτη μετά τη βύθισή του. Την 1η Σεπτεμβρίου 1985! Το βάθος στο οποίο βρέθηκε στον παγωμένο βυθό, έφτασε τα 2,4 μίλια. Ανάμεσα σε όσα βρέθηκαν, ήταν περίπου 19 χιλιάδες μπουκάλια μπύρας, πάνω από χίλια μπουκάλια κρασιού και 8 χιλιάδες πούρα. Ήταν αγαθά που προσφέρονταν στις διακεκριμένες θέσεις του πλοίου.

Η Γη, η Σελήνη και η σχέση τους με τον Τιτανικό.

Εδώ και λίγες δεκαετίες, διαθέτουμε μέσα που μπορούν να εξετάσουν πολύ βαθιά ένα ζήτημα όπως αυτό του Τιτανικού. Μην ξεχνάμε πως σε 2 χρόνια θα συμπληρωθούν 110 χρόνια από την τραγωδία. Οι επιστήμονες λένε ότι τον Ιανουάριο (3 μήνες πριν την τραγωδία του Τιτανικού) του 1912, τη στιγμή που η Γη έφτανε την πλησιέστερη ετήσια θέση της στον Ήλιο, η Σελήνη ήταν πιο κοντά από ποτέ στη Γη μετά από 14 αιώνες! Οι τεράστιες παλίρροιες που δημιουργήθηκαν, τα παγόβουνα που μετακινήθηκαν σε πλεύσιμα ύδατα, πολλαπλασιάστηκαν. Πιθανόν ένα από αυτά ήταν και το μοιραίο για τον Τιτανικό.

Τα ατυχήματα πριν την τραγωδία.

Ο Τιτανικός δεν «βαφτίστηκε» τυχαία ως «αβύθιστος». Για την εποχή, στα ναυπηγεία Harland & Wolff στο Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας, όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή του, έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η υλοποίηση του Τιτανικού ξεπέρασε τους 26 μήνες και χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολλή πίεση, ο Τιτανικός είχε αρχίσει να μετρά θύματα πριν καν πλεύσει για το ταξίδι στο οποίο βυθίστηκε. Έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας 7 εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ενώ οι τραυματίες άγγιξαν τους 250. Οι 30 από αυτούς τους τραυματίες δεν κατάφεραν να εργαστούν ποτέ ξανά.

Επιβίωση ζώων και πλειστηριασμοί ενθυμίων του ναυαγίου.

Στο μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού, πάνω στο πλοίο βρίσκονταν 12 σκύλοι και 1 γάτα. Από τους σκύλους κατάφεραν να διασωθούν 3. Η γάτα δεν τα κατάφερε. Αμέσως μετά την ανακάλυψη του ναυαγίου του Τιτανικού τον Σεπτέμβρη του 1985, ήρθαν στο φως εκτός από τα μπουκάλια και τα πούρα, ακόμη και τα τελευταία 12 πιάτα στα οποία δείπνησαν οι τελευταίοι 12 επιβάτες πριν το πλοίο προσκρούσει στο παγόβουνο. Σε μια λέμβο βρέθηκε ένα γλύκισμα που έχουν πάνω οι λέμβοι για την επιβίωση των διασωθέντων και πωλήθηκε σε πλειστηριασμό στο ποσό των 15 χιλιάδων λιρών. Ανάμεσα σε άλλους πλειστηριασμούς, ήταν και ένα βιολί του μουσικού του Τιτανικού το οποίο πουλήθηκε περίπου με 1 εκατομμύριο λίρες!

Φωτό από: History of the World

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons