MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

9 βιβλία που ταυτίστηκαν με αντικείμενα!

Post by: 09/01/2017 0 comments

Μερικοί συγγραφείς, δεν πέτυχαν μόνο να φτιάξουν υπέροχες  ιστορίες τις οποίες τις διέδωσαν σε πλήθος αναγνωστών! Πέτυχαν να γίνουν οι τίτλοι των βιβλίων τους καθημερινές φράσεις! Τα κατορθώματα, δεν σταματούν εδώ! Υπάρχουν βιβλία που έχουν ταυτιστεί και με αντικείμενα!

 

  1. Τα μαγικά μαξιλάρια, Ευγένιος Τριβιζάς.

Απίστευτος ο Ευγένιος Τριβιζάς, απίστευτη και ιδιαίτερα παιδαγωγική η ιστορία του «Μαγικά Μαξιλάρια». Το μαξιλάρι μας, είναι αυτό που μας βοηθά να κοιμηθούμε. Στην ιστορία, ο φόβος και οι εφιάλτες, δεν μπορούν τελικά να «τραυματίσουν» τις παιδικές ψυχές. Το ίδιο πρέπει να ισχύει με κάθε κακή σκέψη και σε κάθε ηλικία!

  1. Το Καπλάνι της Βιτρίνας, Άλκη Ζέη.

Κλασικό και χιλιοδιαβασμένο! Πίσω στην 4η δεκατία του 20ου αιώνα! Η Μέλια και η Μυρτώ, ακούνε ιστορίες για το νησί τους! Μια βιτρίνα με έναν τίγρη που αλλάζουν χρώμα τα μάτια του ανάλογα με τη διάθεσή του, στέκεται αφορμή για να ακούνε τα κορίτσια όμορφες ιστορίες από τον μεγαλύτερό τους ξάδελφο (Νίκο) ιστορίες που τις σκέφτονται καθώς ζουν μια καλοκαιρινή περιπέτεια! Ο βαλσαμωμένος τίγρης είναι εκείνος που μας θυμίζει το έργο εντονότερα!

  1. Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Τζ.Ρ.Τόλκιν.

Τριλογία που έσπασε ταμεία σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους. Όχι άδικα. Σπουδαία ιστορία και με πολλά μηνύματα. Άντε τώρα να αποσυνδέσουμε το «δαχτυλίδι» από τον Άρχοντα αυτών, των Τζ. Ρ. Τόλκιν. Όλη η ιστορία, γύρω από ένα αντικείμενο που θα καθορίσει τη ζωή όλων!

  1. Η ζωή του ΠΙ, Γιαν Μάρτελ.

Εξαιρετική και πρωτότυπη ιστορία για έναν άνθρωπο που χρειάστηκε –μεταξύ άλλων – να περάσει…χρόνο πάνω σε μια βάρκα με έναν τίγρη επάνω σε αυτήν! Η βάρκα είναι στην ουσία ο σκηνοθετικός χώρος πάνω στον οποίον εξελίσσεται η ιστορία από ένα σημείο και μετά.

  1. Το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν.

Οι εποχές που ένα λυχνάρι μπορούσε να υπάρχει ακόμη και ως αντίκα σε κάποιο σπίτι, έχουν παρέλθει. Ωστόσο, το όμορφο – ανατολίτικο – παραμύθι, κρατά στη γλώσσα το λυχνάρι και μαζί με αυτό… τις ευχές μας, τα όνειρά μας και το Τζίνι που τα πραγματοποιεί!

  1. Το χρονικό της Νάρνια, Κλαϊβ Λιούις.

Αριστούργημα. Παιδιά που έζησαν τον Πόλεμο, να προσπαθούν να «ξεφύγουν» από αυτόν μπαίνοντας σε έναν μαγικό κόσμο που και αυτός, έχει τους δικούς του πολέμους και μάχες. Όμως είναι μάχες που τα παιδιά, τις κερδίζουν! Παράξενα πλάσματα, ζώα που μιλούν, φαύνοι και άλλα τρομερά πράγματα που μεγάλωσαν γενιές με αυτά! Δε γίνεται η Νάρνια να μη συνδεθεί με την ντουλάπα! Μακάρι να ανοίγαμε όλοι την ντουλάπα μας και να ήταν αρκετό για να δραπετεύουμε όποτε θέλουμε!

  1. Μόμπι Ντικ, Χέρμαν Μελβίλ.

Κλασικό και αγαπημένο! Ο άνθρωπος, αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στη φύση και εκείνη, δεν αφήνει ατιμώρητη αυτήν την αλαζονεία! Παρόλα αυτά, το έργο του Μελβίλ είναι πραγματικά απίστευτο και μας πάει ταξίδι στα «άγνωστα» μέρη εκείνης της εποχής. Είναι αναπόφευκτο να μη θυμόμαστε την πυξίδα που στη συγκεκριμένη ιστορία, είναι πάρα πολύ χρήσιμη…

  1. Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, Ιούλιος Βερν.

Φιλέας Φογκ, Πασπαρτού και μια εποχή που το ταξίδι, ήταν πραγματική περιπέτεια! Στην εποχή που ο άνθρωπος συνεχίζει να μαγεύεται από την ανακάλυψη του αγνώστου, ο Ιούλιος Βερν, μας φέρνει μπροστά σε ένα υπέροχο και τολμηρό ταξίδι. Το αερόστατο, είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο νου όταν σκεφτόμαστε το φανταστικό έργο του Ιουλίου Βερν.

  1. Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Παρέα με τον ΄Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Χάρι Πότερ έδωσε και εκείνος λόγους στα παιδιά να χαίρονται και ταυτόχρονα, σε συνοδούς γονείς – στο σινεμά – να «κολλάνε» με την ιστορία της Ρόουλινγκ και …κρυφά… να πηγαίνουν και να αδειάζουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων! Δύο αντικείμενα που είναι τα πιο σταθερά στους τόμους της Ρόουλινγκ, είναι η σκούπα του Χάρι Πότερ αλλά και το μαγικό ραβδί της Ερμιόνης!

 

Φωτό από: www.jumpking.in

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons