MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Τρόποι για να βρεις τι είδος βιβλίων σου αρέσει.

Post by: 11/11/2019 0 comments

Δε μιλάμε σαφώς για εκείνους τους φίλους μας που «ρουφάνε» οποιοδήποτε βιβλίο βρουν μπροστά τους! Εκείνοι, δε θέλουν, δε χρειάζονται να ψάξουν να βρουν κάποιο είδος συγκεκριμένο. Απλά, τα διαβάζουν όλα! Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ας πούμε είναι «διατεθειμένη» να προσπαθήσει να ξεκινήσει το διάβασμα. Δεν το κάνουν με το ζόρι. Κάποια ανάγκη τους ώθησε, όμως δεν ξέρουν από που να αρχίσουν…

Αν ανήκετε σε εκείνους, μια καλή «παγίδα» για να αρχίσει καλά αυτή η συνήθεια και για να μην δικαιώσετε…τον παλιό εαυτό σας που βαριόταν τα βιβλία, είναι να βρείτε το είδος εκείνο που θα σας κάνει να κολλήσετε. Από την άλλη, ακόμη και οι «βιβλιοφάγοι», μπορεί να κουράστηκαν από το αναγνωστικό «από εδώ και από εκεί» και να ήρθε η ώρα να βρουν κάτι σταθερό!

1. Παρακολουθούμε τις σκέψεις μας.
Όποτε έχουμε χρόνο να συζητήσουμε με τον εαυτό μας, καλό είναι να βλέπουμε μέσα του. Τι μας απασχολεί; Υπάρχουν περίοδοι που σκεφτόμαστε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι προβληματισμοί μας και τα «μπερδέματά» μας, μπορούν να γίνουν οδηγοί για την κατηγορία των βιβλίων που τελικά, μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ψάχνουμε τις δυνάμεις της περιπέτειας που βρίσκονται κοιμισμένες από την καθημερινότητα αλλά ζουν ακόμη μέσα μας; Τότε μας αρέσουν βιβλία που προσεγγίζουν το περιεχόμενο του «Στο Δρόμο» του Τζακ Κέρουακ, ή πιο παιχνιδιάρικα, όπως το «Μόμπι Ντικ» κτλ. Να ακολουθεί το είδος των βιβλίων τη σκέψη μας, ακούγεται και είναι, ωραίο!

2. Ταινίες.
Στην εποχή της εικόνας, με τόσες πολλές ταινίες που παράγει η βιομηχανία του κινηματογράφου και άλλες τόσες παλιές και, κλασικές, έχουμε μια τρομερή ευκαιρία (ψυχαγωγική) για να δούμε που περίπου κυμαίνεται το γούστο μας σε όλες τις πτυχές της ψυχαγωγίας. Αν βλέπεις θρίλερ και ταινίες τρόμου, δε γίνεται να μη σου αρέσει ο Στήβεν Κινγκ στα βιβλία του. Ο κινηματογράφος, μας δίνει ιδέες για το τι μας αρέσει να «καταναλώνουμε».

3. Πείραμαδιακοπών”.
Πολύ πιο ενδιαφέρον, αν και θέλει χρόνο. Κάτι που σημαίνει πως θα φας Σαββατοκύριακα, ή στις διακοπές πρέπει να βρεις χρόνο και για αυτά τα ωραία πειράματα! Παίρνεις 3-4 βιβλία που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες λογοτεχνίας. Καλύτερο, είναι να είναι ολιγοσέλιδα, αν δεν έχεις «τριβή» με το διάβασμα, πρόσεξε το απότομο overdose, μπορεί εκεί που πας να συμπαθήσεις το διάβασμα να το μισήσεις τελείως! Ένα βιβλίο τη φορά λοιπόν, προκειμένου να βρούμε εκείνο που θα μας ξυπνήσει τα συναισθήματα! Κατά πάσα πιθανότητα, θα δεις οτι κάθε είδος έχει την ομορφιά του, όμως ας ξεκινήσουμε με το πρώτο είδος και μετά, χρόνο και αναγνωστικό κέφι να έχουμε, και όλα διαβάζονται!

4. Αγαπημένος συγγραφέας.
Βιογραφίες συγγραφέων. Πολύ μεγάλο και σημαντικό «μυστικό» για να βρούμε λογοτεχνικά είδη που μας ταιριάζουν. Έχουμε δίκιο μεγάλο που μας αρέσει η πένα να έχει ειλικρίνεια. Θέλουμε να δούμε σύνδεση του χαρακτήρα του συγγραφέα, των βιωμάτων του, της ίδιας του της ζωής με το έργο του. Είναι κάτι που εμπνέει. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του συγγραφέα, μετράει πολύ ειδικά αν βρούμε κοινά βιώματα που είχε στη ζωή του. Μια ματιά σε συγγραφείς, σε ατάκες τους, σε τρόπο ζωής τους εκτός βιβλίων, μας πείθει οτι τα βιβλία είναι πραγματικά ζωντανά και είναι πάντα καλό να έχουμε σχέση με οτιδήποτε συνιστά «Ζωή».

Φωτό από: Greatist

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons