MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Τι είδους βιβλία διαβάζουν οι αναγνώστες το καλοκαίρι;

Post by: 22/07/2019 0 comments

Το καλοκαίρι, είναι η ευκαιρία μας να έρθουμε πιο κοντά στο βιβλίο. Σίγουρα προτεραιότητα δίνουμε στις θάλασσες, στην ξεγνοιασιά και στη γαλήνη. Έξοδοι με φίλους, ξενύχτια αλλά όλη η γαλήνη που μας χαρίζεται από την ξεκούραση, μας κάνει να έχουμε καθαρό κεφάλι για διάβασμα. Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν το βιβλίο σε μεγάλη υπόληψη, όλο και κάτι διαβάζουν! Μιλάμε άλλωστε για διάβασμα!

 1. Εφημεριδοφάγοι!
  Η καθημερινότητα τούς κάνει να διαβάζουν νέα και αρθρογραφία περιοδικών, εφημερίδων και ιστοτόπων στα γρήγορα, διαγώνια και από tablet, κινητό ή pc. Τους λείπουν οι «συμβατικές» και έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων και τα περιοδικά.Η διαδικασία που ακολουθεί το καλοκαίρι γι’ αυτούς, είναι η ακόλουθη: 1. αγορά εφημερίδας ή περιοδικού 2. Ξαπλώστρα ή αμμουδιά, 3. Γρανίτα, καφές ή αναψυκτικό και διάβασμα στην παραλία! Κατά τη μεσημεριανή σιέστα ή και κατά την αναμονή του μεσημεριανού φαγητού, το διάβασμα συνεχίζεται! Μην κοροϊδεύουμε αν τα αναγνωστικά ενδιαφέροντα αυτής της κατηγορίας φαίνονται κάπως ελαφριά. Καθένας, διαβάζει ό,τι του αρέσει!
 1. Θερινοί εραστές της λογοτεχνίας!
  Ιδιαίτερα απαιτητική ομάδα. Τα «μέλη» αυτής της ομάδας συνηθίζουν να καταρτίζουν κάποια λίστα πολύ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές! Σε αυτήν, υπάρχουν λογοτεχνικά βιβλία. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ομάδας αποτελείται από γυναίκες που αναζητούν στιγμές χαλάρωσης σε λογοτεχνικά έργα. Πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες συγγραφείς που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, φαίνεται να λατρεύονται από αυτήν την ομάδα.
 1. Θερινοί Comic lovers!
  Ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή η ομάδα αναγνωστών! Πρόκειται ίσως για τη δημοφιλέστερη. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, τους διεγείρει κυρίως τη διάθεση για χιούμορ και πλάκα, σε αντίθεση με τους θερινούς εραστές της λογοτεχνίας, που στο καλοκαίρι βλέπουν κάποιον ρομαντισμό και μια διάθεση για επιπλέον νοερό ταξίδι, μέσα στις διακοπές!Αναγνωστική παρέα των μελών αυτής της ομάδας, είναι συνήθως κόμικ σαν τον «Λούκυ Λουκ», το «Αστερίξ & Οβελίξ», τα υπέροχα «Κλασσικά», και γιατί όχι, Disney και Μίκυ Μάους. Μη σας κάνει εντύπωση πως «συλλέκτες κόμικ» και θερινοί Comic Lovers, είναι το ένα και το αυτό! Κάτω από δέντρα και σκιές στην παραλία και ομπρέλες, θα δείτε αρκετούς τέτοιους!
 1. Φίλοι καλοκαιρινού μυστηρίου!
  Ο «σύλλογος» των φίλων καλοκαιρινού μυστηρίου, εμπνέεται από τη γαλήνη που δίνει το καλοκαίρι, λίγο πιο «επικίνδυνα» από ό,τι εμπνεόνται μέλη των παραπάνω αναγνωστικών ομάδων. Άγκαθα Κρίστι, Άλφρεντ Χίτσκοκ και Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ, αποτελούν την «παρέα» αυτών των ανθρώπων κατά κύριο λόγο. Μυστήρια, περιπέτειες και θρίλερ, τους κρατούν συντροφιά, κυρίως νύχτες που δεν επιθυμούν να διασκεδάσουν και κάτω από ένα χαμηλό φως σε κάποιο μπαλκόνι ή σε εξωτερικό χώρο, απολαμβάνουν έργα όπως «Σέρλοκ Χόλμς» και «Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» ενώ σε πιο σύγχρονα, επιλέγουν κάτι από Νταν Μπράουν ή Τζο Νέσμπο.
 1. Φανατικοί της Ποίησης!
  Το καλοκαίρι, δεν αφήνει ασυγκίνητους αυτούς στους οποίους μιλάει η ποίηση! Μπορεί να είναι μια ομάδα αναγνωστών που δεν είναι τόσο «δημοφιλής» όπως οι παραπάνω, όμως είναι μια πολύ «κλειστή» και ποιοτική ομάδα. Καλοκαίρι γι’ αυτούς σημαίνει ποίηση! Είναι ίσως η ρομαντικότερη και πιο εκκεντρική αναγνωστική ομάδα. Σε αυτούς, θα δείτε να κουβαλούν κάποια ποιητική συλλογή, όλο και κάποιον στίχο του Ελύτη, του Ρίτσου ή της Δημουλά θα τους ακούσετε να λένε βλέποντας κάποια καλοκαιρινή εικόνα!

Εσείς, σε ποιά ομάδα εντάσσεστε;

Φωτό από: TABIZINE

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons