MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Τα best sellers του 2018 που μεταφράστηκαν στα ελληνικά.

Post by: 28/12/2018 0 comments

Η “χρονιά του βιβλίου” εορτάζεται κάθε χρόνο! Κάθε έτος έχει κάτι μοναδικό να μας προσφέρει, ιδιαίτερα στη λογοτεχνία. Η ετήσια πανδαισία βιβλίων, μπαίνει σε μια σειρά όταν θυμηθούμε τα βιβλία εκείνα που έγιναν ανάρπαστα από τους αναγνώστες. Ας θυμηθούμε 5 βιβλία που γράφτηκαν το 2018 και έγιναν best sellers παγκοσμίως και που μεταφράστηκαν στα ελληνικά!

1.Μάϊκλ Γούλφ, Πύρ και Μανία, Εκδόσεις Πατάκη.
Πρόκειται για το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Όχι μόνο επειδή σάρωσε σε πωλήσεις παγκοσμίως, αλλά και γιατί προκάλεσε πολιτική συζήτηση, η οποία έφερε κρίση στην τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική. Ο δημοσιογράφος Μάϊκλ Γουλφ σκιαγραφεί τον Ντόναλντ Τραμπ ως άνθρωπο, καταθέτοντας μαρτυρίες δικές του (σύμφωνα με τον ίδιο) που αφορούν τόσο τον πρότερο βίο του όσο και το πώς λειτουργούσε κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε το βιβλίο “αποκύημα φαντασίας” και κατακεραύνωσε τον Γουλφ. Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο έχει μεταφραστεί ήδη σε 45 γλώσσες.

2.Μισέλ Ομπάμα, Η δική μου ιστορία (Becoming Michelle Obama), Εκδόσεις Εν Πλω.
Η πολιτική μπορεί να προκαλέσει τη συγγραφή. Πολλά ακούγονται για την πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σύζυγο του Μπαράκ Ομπάμα για το αν θα έχει πολιτικό μέλλον. Για την ώρα, έχει σίγουρα συγγραφικό παρόν και μάλιστα, με ρεκόρ πωλήσεων που όμοιό του, δύσκολα θα βρει κανείς. Μαζί με το “Πυρ και μανία” του Μαϊκλ Γουλφ, το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα αποτελεί το μεγάλο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Σε αυτό το αυτοβιογραφικό βιβλίο, η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει τον εαυτό της με μια πολύ οικεία και ανθρώπινη γραφή. Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, έγινε best seller μέσα στις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του και στα ελληνικά, αφού είναι διαθέσιμο από τις 13 Νοέμβρη 2018.

3.Μπιλ Κλίντον & Τζέημς Πάτερσον, Ο πρόεδρος αγνοείται, Εκδόσεις Ωκεανίδα.
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον σε συνεργασία με τον μυθιστοριογράφο συγγραφέα Τζέημς Πάτερσον, προσπαθεί να γίνει και συγγραφέας. Η ιστορία είναι γεμάτη αγωνία και αποτελεί μια μείξη πολιτικού και αστυνομικού θρίλερ. Ο Μπιλ Κλίνοτν, φαίνεται να έχει δώσει όλες εκείνες τις ρεαλιστικές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στον Λευκό Οίκο και σε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ. Από την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε στην Αμερική, ξεκίνησε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά από το άλλο.

4.Εϊ Τζέϊ Φιν, Η γυναίκα στο παράθυρο, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Το βιβλίο του Φιν έχει πολλά στοιχεία από χιτσκοκικό μυθιστόρημα. Η Άννα είναι η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος. Μένει σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη, και η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Σκέφτεται το παρελθόν και αναπολεί γεγονότα του. Η ”κόλλα” της με τον έξω κόσμο, είναι το παράθυρό της από το οποίο παρακολουθεί τους περαστικούς. Απέναντί της, έρχεται να μείνει μια τριμελής οικογένεια. Η Άννα έκανε το λάθος να δει κάτι…που δεν έπρεπε και το θρίλερ ξεκινά. Η ατμόσφαιρα του βιβλίου είναι εξαιρετική και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε κλασικά, αστυνομικά αριστουργήματα.

5.Σάρα Τζ. Μάας, Οργή και Ομίχλη, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Η Σάρα Τζ. Μάας έχει ήδη πετύχει να μπει στο επίκεντρο των σημαντικών εκδοτικών γεγονότων με το “Αγκάθια και Τριαντάφυλλα”. Αυτή τη φορά, στο “Οργή και Ομίχλη” έσπασε ταμεία. Η Αυλή της Άνοιξης είναι μαγευτική και η Φέϊρα (πρωταγωνίστρια) προσπαθεί να γίνει αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να επηρεάσει την Αυλή. Έχει συγκεντρώσει ξωτικίσιες δυνάμεις μέσα της και κρατά την καρδιά της ανθρώπινη! Η πλοκή είναι πανέμορφη και μας θυμίζει σίγουρα, τα έργα του Τόλκιν και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ιδανικό βιβλίο για τις γιορτές που όλα είναι παραμυθένια.

Φωτό από: www.goodfon.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons