MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Σούπα, πορτοκαλάδα και… 5 καλά βιβλία για το κρύωμα!

Post by: 04/01/2021 0 comments

Να έχεις ένα κρυολόγημα – και όχι κάτι πιο σοβαρό – ας το παραδεχτείς! Αυτό το κρυολόγημα το χρειαζόσουν. Εντάξει, όλοι αγαπάμε την υγεία μας, αλλά υγεία είναι και η ξεκούραση! Το καλό με το κρυολόγημα, είναι ότι είσαι τόσο άρρωστος ώστε να πάρεις αναρρωτική και από την άλλη, να μπορείς να έχεις τη στοιχειώδη όρεξη να απολαύσεις την περιποίηση των άλλων, αλλά και πράγματα που δεν έχει την ευκαιρία να τα απολαμβάνεις καθημερινά. Πιες το ζεστό σου ρόφημα, απόλαυσε τη σούπα σου και αν μπορείς, διάβασε κάποιο βιβλιαράκι για να μην πέσεις στην ανάγκη της τηλεόρασης…

1. «Η Ευτυχία είναι Απόφαση», Κατερίνα Τσεμπερλίδου
Ένα ελληνικό best seller για την ευτυχία. Η συγγραφέας πιστεύει πως η ευτυχία δεν είναι ψευδαίσθηση, αλλά στάση ζωής. Στις σελίδες του βιβλίου, μοιράζεται τους τρόπους για να ανακαλύψει ο αναγνώστης με μια μόνο απόφαση, την ευτυχία που αναβλύζει από μέσα του. Με απλή και καθαρή σκέψη μαθαίνει το κοινό της πώς να κατευθύνει το νου του σε θετικές σκέψεις, πώς να κάνει καθημερινή συνήθεια την ευτυχία, να σκέφτεται θετικά και με αυτοεκτίμηση. Στο τέλος του βιβλίου, η συγγραφέας προσφέρει 180+1 ιδέες για να νιώθουμε ευτυχία κάθε μέρα.

2. «Κατάστασις απελπιστική αλλά όχι σοβαρή», Φρέντυ Γερμανός
Ευθυμογράφους από τους λίγους, ο αείμνηστος. Συμπαθέστατος άνθρωπος και πολυσχιδής. Το χιούμορ του είναι αυθεντικό και πολλές φορές το χρησιμοποιούσε για να μας φτάσει σε κάποιον σημαντικό προβληματισμό. Σε αυτό το βιβλίο, ο Φρέντυ Γερμανός ξεδιπλώνει το χιουμοριστικό του ταλέντο για να κρίνει με καυστικό τρόπο την ελληνική κοινωνία και τον νεοελληνικό τρόπο ζωής, μην ξεχνώντας και την πολιτική. Παρόλα αυτά, οι χαρακτηρισμοί του και οι ατάκες του θα σε κάνουν πολλές φορές να γελάσεις. Ενδεικτικά: «Να φυλάγεσαι από έναν ταύρο όταν βρίσκεται μπροστά σου, από έναν ομότεχνό σου όταν βρίσκεται δίπλα σου και από έναν Έλληνα πρωθυπουργό, όπου κι αν βρίσκεται». Το κέφι σου, θα επιστρέψει για τα καλά!

3. «Αστερίξ και Οβελίξ», Ουντερζό & Γκοσινί
Θες να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια; Θέλεις να θυμηθείς τον εαυτό σου να διαβάζει  κόμικ και αλμανάκο ξαπλωμένος στον καναπέ ή στην πολυθρόνα; Ορίστε μια ευκαιρία. Αστερίξ και Οβελίξ! Δεν είναι μόνο ότι έχουν ψυχαγωγήσει χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι και που τα τεύχη έγιναν αντικείμενο συλλογής. Ο πανέξυπνος Αστερίξ και ο χαζούλης Οβελίξ, μας οδηγούν εκ του ασφαλούς σε γέλιο και κέφι που συνοδεύεται από πολλά και σημαντικά μηνύματα για την ανθρώπινη ζωή! Ευκαιρία να «ξεσκονίσεις» πάλι τους Ουντερζό και Γκοσινί και ίσως αντιληφθείς και καινούρια πράγματα για το τρομερό γαλατικό χωριό και τους κακομοίρηδες τους Ρωμαίους!

4. «Εγχειρίδιο βλακείας», Διονύσης Χαριτόπουλος
Εξαιρετικό βιβλίο, με πολύ χιούμορ να ντύνει τις αλήθειες που έχει μέσα! Ο συγγραφέας, προσπαθεί να διαχωρίσει τους ανθρώπους σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους έξυπνους και τους χαζούς. Το βιβλίο είναι σχετικά μικρό και αν σου αρέσει από την αρχή (πράγμα πολύ πιθανό) θα μπορέσεις να το διαβάσεις μέσα σε ένα απόγευμα! Στις σελίδες του Εγχειριδίου βλακείας, δένονται με αρμονία οι παραθέσεις ερευνών που αφορούν το ζήτημα με το αφοριστικό χιούμορ του συγγραφέα. Ο συνδυασμός, θα μας κάνει να διασκεδάσουμε, μαθαίνοντας πως η βλακεία, δεν είναι και τόσο αθώα, ούτε ευκαιρία για γέλιο! Σε μεγάλες ποσότητες, είναι πολύ επικίνδυνη! Είτε διαφωνήσεις, είτε συμφωνήσεις με τις απόψεις που περιέχονται στις σελίδες του βιβλίου, το γέλιο, θα είναι δικό σου στο τέλος!

5. «Ο Γούντι Άλεν για τον Γούντι Άλεν», Στίγκ Μπέρκμαν
Όλοι θα θέλαμε να τον είχαμε φίλο ή έστω γείτονα! Μοναδικό χιούμορ «ενισχυμένο» με σπάνια ευφυία, από έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες και κωμικούς. Ο Γούντι Άλεν, μιλάει στον Σουηδό Στίγκ Μπέρκμαν και αναλύει -όσο πουθενά αλλού- τις απόψεις του για τη ζωή, για την τέχνη και για τους ανθρώπους. «Στην Ευρώπη με αναγνωρίζουν περισσότερο από ό,τι στην πατρίδα μου. Για παράδειγμα στη Γαλλία. Πρέπει να έχουν πολύ καλύτερες μεταφράσεις στους υπότιτλους!». Μια απάντηση στον Μπέρκμαν στην ερώτηση γιατί οι Ευρωπαίοι τον αγαπούν περισσότερο…Βιογραφικά στοιχεία, άφθονο χιούμορ, απόψεις επί παντός επιστητού, μπορούν να γίνουν κτήμα σου, γνωρίζοντας μία από τις πιο «νόστιμες» διάσημες προσωπικότητες.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons