Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς να γράψεις ένα βιβλίο σε χρόνο ρεκόρ!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουμε στην ψυχή μας την επιθυμία να γράψουμε ένα βιβλίο. Για ορισμένους το μεράκι της γραφής παίρνει το χρόνο του. Τι γίνεται όμως με όσους δεν έχουν χρόνο για τέτοια μεράκια; Αν διαβάζουν, διαβάζουν αποσπάσματα. Αν θέλουν να γράψουν, θέλουν να ολοκληρώσουν γρήγορα ένα βιβλίο;

  1. Να έχουμε ήδη το θέμα στο μυαλό μας.

Χρειάζεται να έχουμε στο κεφάλι μας την ιστορία. Τι θέλουμε να βγάλουμε από μέσα μας σε ένα γραπτό. Η ύπαρξη της ιδέας ολοκληρωμένης στο μυαλό μας, είναι συχνά πιο δύσκολη από την έκφρασή της. Mε άλλα λόγια, δεν μπορούμε να θέλουμε να έχουμε ταχύτητα ολοκλήρωσης ενός έργου αν δεν έχουμε αναλώσει χρόνο πριν πιάσουμε την πένα. Η προεργασία είναι εκείνη που μας γλιτώνει χρόνο, σε κάθε πράγμα στη ζωή! Το ίδιο συμβαίνει και με το γράψιμο.

  1. Προσωπικό ύφος και εξιστόρηση «βιώματος».

Τι μας βγαίνει εύκολα στον προφορικό λόγο; Ο λυτρωτικός τρόπος έκφρασης. Να βγάζουμε τα πράγματα μέσα από την καρδιά μας. Όταν είμαστε χειμαρρώδεις, μπορεί να είμαστε λίγο απρόσεκτοι σε πράγματα που αφορούν τη δομή της γραφής όμως κερδίζουμε αλλού και αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό. Στο ύφος και στην αυθεντικότητα. Μην ξεχνάμε πως ο αναγνώστης επιθυμεί όταν διαβάζει να ταυτίζεται με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Όσο πιο βιωματικό είναι ένα γραπτό μας, τόσο πιο γρήγορα βγαίνει στο χαρτί καθώς βγάζουμε τον εαυτό μας χωρίς να σκεφτόμαστε το «πώς» θα τον εκφράσουμε.

  1. Τριβή με τη γραφή ή αλλιώς…να έχουμε ημερολόγιο.

Σίγουρα δεν μπορούμε να γράψουμε όλοι γρήγορα. Δεν μπορούμε από τη στιγμή που δεν έχουμε γράψει μια σελίδα στη ζωή μας, ξαφνικά, να γράψουμε ένα βιβλίο, πόσο μάλλον να το γράψουμε γρήγορα. Η γραφή έχει και αυτή ανάγκη από επανάληψη. Καθώς γράφετε λοιπόν ένα βιβλίο, καλό θα ήταν να γράφετε και μικρότερα σε έκταση πράγματα. Άρθρα, αναλύσεις, κριτικές, σκέψεις κτλ. Εδώ είναι η αξία του να κρατάμε ημερολόγιο. Δεν είναι μόνο λυτρωτικό για την ψυχή, δεν είναι μόνο το μέσο τακτοποίησης των σκέψεών μας, είναι και μια πρώτης τάξης προπόνηση για γραφή και ταχύτητα έκφρασης λόγω αμεσότητας του ύφους.

  1. Ας κάνουμε ένα blog.

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη συγγραφή ενός βιβλίου. Πώς; Να φτιάξουμε ένα blog. Δεν είναι μόνο όσα θα γράφουμε εκεί και θα αναρτούμε. Είναι κυρίως ο διάλογος και η επικοινωνία μας με ανθρώπους. Ακόμη και μια αρνητική κριτική να δεχθούμε, μπορεί να προκύψει κάποια ιδέα η οποία να ταιριάζει με όσα έχουμε στο νου μας να γράψουμε. Εκτός των άλλων, η έκθεση της γραφής μας στο διαδίκτυο και η συζήτηση που αυτή μπορεί να προκαλέσει, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε γρήγορα και τις αναγνωστικές προτιμήσεις των συνανθρώπων μας.

  1. Να γράψουμε με…παρέα!

Ο διάλογος με τους ανθρώπους μας ξεπερνά τη δύναμη του όποιου blog φτιάξουμε. Θέλουμε ταχύτητα στη γραφή ενός βιβλίου; Τότε τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε για τη συγγραφή, καλό είναι να τον αναλώνουμε έχοντας παρέα. Μας πώς γίνεται να έχουμε συγκέντρωση όταν έχουμε παρέα; Μπορούμε (αν έχουν υπομονή οι άνθρωποί μας) να συνδημιουργούμε το βιβλίο μαζί τους. Να γίνονται οι σκέψεις μας άθροισμα με τις δικές τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η χαλαρότητα που μας προσφέρει η ανθρώπινη συντροφιά, μας βοηθά να βγούμε από το όποιο τέλμα γραφής στο οποίο μας οδηγεί η κόπωση!

Φωτό από: Catawiki

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates