Το ταξίδι στο παράξενο, είναι το παλαιότερο από όλα. Χρονολογείται από τότε που ο άνθρωπος έψαχνε τον εαυτό του και τη θέση του στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, δε σταμάτησε ποτέ το ταξίδι του ανθρώπου στο άγνωστο. Αφού λοιπόν σε εμάς τους ανθρώπους, δε μας φτάνει η γη και θέλουμε συνέχεια να ψάχνουμε κάτι με περισσότερο ουρανό, γράφτηκαν κάποτε βιβλία που υπόσχονταν μετάδοση υπερφυσικών δυνάμεων. Ναι, και σήμερα υπάρχουν, όμως, δεν έχετε την…περιέργεια να δείτε ποιά βιβλία που γράφτηκαν πολλούς αιώνες πριν, και έδωσαν υποσχέσεις για υπερφυσικές δυνατότητες στους αναγνώστες τους;! Ας πάμε λίγο στη Μεσαιωνική, «άγρια Δύση»…
- Το Λεγκέμετον. Πρόκειται για βιβλίο που είναι γνωστό και ως Άλμαντελ. Το συγκεκριμένο βιβλίο, σχετίζεται με τον Σολόμωντα και υπόσχεται επαφή με ανώτερα πνεύματα. Ο αναγνώστης, μέσα από τελετές που διδάσκεται από το βιβλίο, μπορεί να καλέσει «δίκαια» και «αγαθά» πνεύματα, που είναι άγγελοι. Το βιβλίο, έχει τέσσερις κατηγορίες αγγέλων, οι οποίες υπακούουν σε διαφορετικές τελετές.
- Το Πίκατριξ. Θεμελιωτής αυτού του βιβλίου που αριθμεί 400 σελίδες, είναι ο Γκαγιάτ Αλ Χακίμ. Είναι αραβικής προέλευσης αστρολογικός χάρτης με λεπτομερείς αναλύσεις. Το βιβλίο αυτό που γράφτηκε περίπου χίλια χρόνια πριν από σήμερα, υποτίθεται πως βοηθά τον αναγνώστη να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αστρικές δυνάμεις. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται αρκετά μακάβριο…και δίνει και οδηγίες στον αναγνώστη για να μπορεί να βγαίνει…από το σώμα του και να ταξιδεύει ως πνεύμα, χωρίς να είναι νεκρός (!!!!).
- Το Αρς Νοτόρια. Να και ένα βιβλίο, που δεν έχει σχέση με πνεύματα, αγγέλους και δαίμονες. Και αυτό, χρονολογείται κατά τους τελευταίους αιώνες του Μεσαίωνα (περίπου 13ος αιώνας). Υποτίθεται πως βοηθάει στο να βρούμε «κολπάκια» για να μαθαίνουμε βαθύτερα μυστικά των επιστημών. Μαθηματικά, Γεωμετρία, Φιλοσοφία και τρομερή ανάπτυξη της ικανότητας της μνήμης, μπορούν να γίνουν για σας…παιχνιδάκι, αν ασχοληθείτε με αυτό το αρκετά αλλόκοτο βιβλίο…Μπορεί να μην περιέχει «ξόρκια», όμως όλο και κάτι γύρω από τη λεγόμενη «μαγεία» θα βρει κανείς μέσα στις ακατανόητες σελίδες του!
- Το Χουράτους Ονόριι (Juratus Honorii). Όπως έχουμε όλοι αντιληφθεί, βρισκόμαστε σε περιόδους που η Δύση, βρίσκεται στο σκοτάδι και ψάχνει να βρει…τον διακόπτη, χωρίς επιτυχία! Φέρεται να γράφτηκε από κάποιον Ονόριο, ο οποίος…δεν υπάρχει! Ναι! Είναι κατά πάσα πιθανότητα, μυθολογικό πρόσωπο. Όποιος και αν το έγραψε, το βιβλίο αυτό παρέχει τελετές επίκλησης καλών και κακών πνευμάτων, αφού πρώτα περάσει στον μεγάλο του πρόλογο…γενεές δεκατέσσερις την Καθολική Εκκλησία, την οποία θεωρεί «όργανο του διαβόλου». Είπαμε, βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα, στα «κυνήγια των μαγισσών» και πολύ πριν την Αναγέννηση…Σε σχέση με τα παραπάνω βιβλία, είναι αρκετά πιο «σκληρό», για «πιο κακά παιδιά», ας πούμε…
- Το βιβλίο του Μάγου Αμπραμελίν. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Σε εκείνη την περίοδο βέβαια, στη Δύση, η επιστήμη δεν είχε καν χέρια! Είναι από τα τελευταία γνωστά βιβλία αυτού του τύπου για τον Μεσαίωνα. Γύρω στους 5-6 αιώνες πριν από σήμερα, κάποιος παράξενος από την Αίγυπτο, με όνομα Αμπραμελίν, έδωσε έναντι χρημάτων, ένα βιβλίο σε κάποιον άλλον παράξενο Αβραάμ Βορμς. Θεωρείται ένα από τα πιο «δύσκολα» βιβλία μεταφυσικής και πρακτικής μαγείας. Το βιβλίο αυτό, κυριολεκτικά ξεφεύγει από τα …τετριμμένα της εποχής του! Δε διστάζει να μιλήσει για έλεγχο καιρικών φαινομένων, για νεκρομαντεία, για δυνάμεις πρόγνωσης και ενόρασης. Αυτό το βιβλίο, δε γινόταν να το παραβλέψει ο περίφημος Άλιστερ Κρόουλι που το έθεσε ως βασικό βιβλίο για να δημιουργήσει το δικό του τάγμα…μαγείας. Στο μυαλό του Κρόουλι, είχε θεραπευτεί πάμπολλες φορές από τη μελέτη αυτού του βιβλίου…
Φωτό από: pictures11.ru