MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

8 βιβλία που υπόσχονται να σε κάνουν πλούσιο, με λεφτά και επιτυχία!

Post by: 22/03/2021 0 comments

Τα παρακάτω 8 βιβλία, ανήκουν στην κατηγορία της «προσωπικής ανάπτυξης» με ειδίκευση στη μεγιστοποίηση των οικονομικών κερδών! Οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι πεπεισμένοι ότι τα πολλά λεφτά συμβαδίζουν με την τύχη. Όμως, για τους συγγραφείς αυτών των βιβλίων, η άποψη αυτή έχει γεννήσει ένα μύθο. Οι περισσότεροι από αυτούς, ήταν (ή είναι) επιτυχημένοι διοικητές μεγάλων επιχειρήσεων. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ύπαρξη «νόμων» που καθορίζουν το αν θα γίνουμε πάμπλουτοι, είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που σηκώνει μεγάλες συζητήσεις.

1. Σουζ Όρμαν, Το θάρρος να γίνεις πλούσιος.
Το βιβλίο αυτό, έχει γίνει best seller. H Όρμαν συνδυάζει κάπως τον πλούτο με την προσωπική ευτυχία αλλά και με το θάρρος που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος. Το τελευταίο, είναι αυτό που μπορεί να σε βγάλει από το οικονομικό τέλμα. Παράλληλα, οι απώλειες έχουν τον τρόπο τους να μας ρίχνουν αλλά και να μας διδάσκουν πράγματα. Η Όρμαν πιστεύει πολύ στην προσφορά των…καταστροφών, όπως ένα ηφαίστειο αφού πρώτα κάψει, κάνει το έδαφος γόνιμο! Μετάτρεψε τα πάντα, λοιπόν, σε ευκαιρίες!

2. Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, Σάρον Λέχτερ, Πλούσιος μπαμπάς-φτωχός μπαμπάς.
Στην κατηγορία αυτών των βιβλίων, το συγκεκριμένο έργο, κάνει τη διαφορά. Η διαφορά που το κάνει πιο πειστικό έγκειται στο ότι παύει να εξιστορεί απλά μια ιστορία επιτυχίας του γράφοντα. Προσπαθεί να δώσει επιχειρήματα που αποδεικνύουν οτι γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα αναφορικά με τον πλούτο. Το έλλειμμα γνώσης, ξεκινά από τα παιδικά χρόνια και τα λάθη «κληροδοτούνται» από τους γονείς και το σχολείο. Ο πλούτος έρχεται μόλις επιτευχθεί η «οικονομική καλλιέργεια».

3. Μάρτιν Γουέμπ, Αποκτήστε το πρώτο σας εκατομμύριο.
Ο Γουέμπ, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει και την ιδιότητα του παρουσιαστή της εκπομπής του Channel 4 «Ρισκάροντας τα πάντα!». Τι και αν οι Βρετανοί σώζονται προς το παρόν επειδή πλούσιοι Άραβες αγοράζουν ακίνητα, ο Γουέμπ δε χάνει το επιχειρηματικό δαιμόνιο και συμβουλεύει τους συμπατριώτες του (και όχι μόνο) για το τί πρέπει να κάνουν για να πλουτίσουν. Ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά μπορεί και όχι…Η πολύωρη δουλειά δεν παρέχει εγγύηση για πολλά λεφτά. Η αποφασιστική αντιμετώπιση του «σημείου 0» και ο εντοπισμός κατάλληλων ανθρώπων για την επιχείρησή σας, είναι ο αριθμός «Bingo» για τον Γουέμπ.

4. Στηβ Πράϊς, Επιβίωση σε συνθήκες απόλυτης ύφεσης.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο που μας καθιστά πάλι , «οικονομικά όντα». Ο Πράϊς, αφού μας εξηγεί το γιατί φτάσαμε στα χρόνια της ύφεσης και της ανέχειας, βλέπει τη «μεγάλη εικόνα» μέσα από τη σφαίρα του μέλλοντος…Όσοι πετύχουν στο μέλλον, θα είναι αυτοί που θα εκμεταλλευτούν αυτήν την κακή συγκυρία. Τα χρόνια της παραγωγής προϊόντων, έχουν παρέλθει οπότε, ετοιμαστείτε για παροχή υπηρεσιών.

5. Μάρκους Μπάκινγχαμ, Ξεχωρίστε με το τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων Stand Out.
Μια άλλη προσέγγιση, πιο «ατομική» για την επιτυχία. Ένας από τους λόγους που η οικονομία μπορεί να πέφτει πιο εύκολα σε «κατάθλιψη», είναι γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που τους αρέσει. Δηλαδή, σε αυτό που είναι ικανοί! Τεστ που συνδυάζουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Η επιτυχία στη δουλειά μας, εξαρτάται από το θάρρος μας να ακολουθήσουμε αυτό στο οποίο είμαστε καλοί. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει ο Μπάκινγχαμ!

6. Μάλκολμ Γκλάντγουελ, Άνθρωποι που ξεχωρίζουν.
Ακολουθώντας τα χνάρια του Στήβεν Κόβεϋ που το 1989 έγραψε τα 7 χαρακτηριστικά των πιο αποτελεσματικών ανθρώπων, ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ, προσπάθησε να ζωγραφίσει το πορτραίτο της επιτυχίας. Η διαφορά του με τον Κόβεϋ, έγκειται στα «χρώματα»…Ο Γκλάντγουελ, παίρνει διάφορες προσωπικότητες από πολύ διαφορετικά επαγγέλματα και τέχνες και εντοπίζει πολλές φορές την επιτυχία, πέραν από την ευφυία, την προσπάθεια και την πειθαρχία. Τί θα λέγατε αν σας πρότειναν να ζήσετε ανέμελα και άφοβα και με «έρωτα» για αυτό που κάνετε για να πετύχετε; Ε, δε νομίζω να λέγατε όχι.

7. Γουές Μπίβι, Καύσιμο για την επιτυχία.
Με πολύ ωραίες παρομοιώσεις και μεταφορές, ο Μπίβι προσπαθεί να μας αποδείξει πως η επιτυχία είναι το θετικό αποτέλεσμα που έχεις όταν προσέχεις…το βενζινάδικο στο οποίο παίρνεις βενζίνη…Η επιτυχία χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και γι’ αυτό και η ενέργεια πρέπει να είναι άφθονη! Ακούραστος, δε γίνεται να είσαι! Επομένως, πρέπει να βρεις τα κίνητρα και να ανοίξεις τα ντεπόζιτα που θα σου παρέχουν αδιάκοπα το…καύσιμο που χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτό που θες.

8. Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ.
Ο Κιγιοσάκι έχει μετατραπεί σε επαγγελματία αυτού του είδους συγγραφής. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο πλούτος είναι ο νους. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική ευφυία είναι αυτή που χρειαζόμαστε. Αυτή, λειτουργεί με έναν τρόπο πιο ενστικτώδη, τον οποίο μολονότι έχουμε όλοι (όπως και την κοινή λογική) αλλά δεν ενεργοποιούμε. Το κόστος-όφελος, οι θυσίες και τα ανταλλάγματα αλλά και ο υπολογισμός κινδύνων και ευκαιριών, συνθέτουν έναν «εγκέφαλο-επενδυτή» ο οποίος σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, θα σε κάνει πλούσιο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons