MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

8 βιβλία που θα μας γεμίσουν με δύναμη για τη νέα σεζόν!

Post by: 14/09/2020 0 comments

Το φθινόπωρο έφτασε και έτσι μαζί με αυτό, έρχεται και η ώρα που πρέπει να θέσουμε νέους στόχους! Θα μας πάρει χρόνο να περάσει η νοσταλγία του καλοκαιριού και κινδυνεύουμε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο καθώς οι διακοπές, τελείωσαν! Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την κατάλληλη ενέργεια για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας στην αρχή της σεζόν. Να θυμόμαστε ότι το καλό ξεκίνημα στη σεζόν θα συντελέσει πιθανότατα σε μια επιτυχή ολοκλήρωσή της! Τι καλύτερο από το να διαβάσουμε βιβλία που θα μας δώσουν ενέργεια;

1. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε – Μπάρμπαρα Μπέργκερ.
Αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, ας μην έχουμε απαιτήσεις από αυτόν. Για να τον πιστέψουμε χρειάζεται να κάνουμε αρκετή δουλειά μέσα μας. Είναι ανάγκη να παραδεχτούμε πως ισχύουν πράγματα που μέχρι χτες αμφισβητούσαμε. Η ζωή μας διαμορφώνεται από το μυαλό μας. Κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη οπτική. Αυτή η οπτική είναι πολύ κρίσιμη γιατί με βάση αυτήν διαμορφώνει την καθημερινότητά μας. Ό,τι σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και για τον γύρω κόσμο μας, αυτό είναι αληθινό! Να προσέχουμε πώς σκεφτόμαστε και να είμαστε αισιόδοξοι ειδικά τώρα που ξεκινούμε να υλοποιήσουμε νέους στόχους.

2. Ποιος πήρε το τυρί μου; – Σπένσερ Τζόνσον.
Ένα πραγματικά σπάνιο βιβλίο καθώς μιλά μέσω ενός ”παραμυθιού” σε ενήλικες. Ο Ρουθούνης, ο Χα, ο Χμ και ο Τρεχάλης, είναι οι πρωταγωνιστές. Ο πρώτος μυρίζεται τις αλλαγές, ο Χα προσαρμόζεται στις αλλαγές, ο Χμ διστάζει και δεν είναι δεκτικός στις αλλαγές και ο Τρεχάλης τρέχει κατά το ”στη βράση κολλάει το σίδερο”. Αφού ξεκινά μια καινούρια σεζόν, ήρθε η ώρα να αγαπήσουμε τις αλλαγές και να τις αποδεχτούμε ως δυνάμεις εξελικτικές για τον εαυτό μας και για την πρόοδό μας. Η προσαρμοστικότητα και η υπομονή εκθειάζονται σε αυτό το πρωτότυπο βιβλίο!

3. Η νοοτροπία του νικητή – Σιβ Κίρα.
Η κουλτούρα του νικητή είναι ίσως από τα πιο σημαντικά εφόδια που χρειαζόμαστε για την επιτυχία. Αυτή η νοοτροπία σχετίζεται κυρίως με την ψυχολογία μας και με το πώς αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Αυτό που διακρίνει τον επιτυχημένο από εκείνον που παρατάει τους αγώνες στη μέση, είναι πως ο πρώτος έχει ατσάλινη θέληση και δεν αφήνει καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη! Ας γεμίσουμε μέσα μας με νοοτροπία νικητή!

4. Το μπράβο της φάλαινας – Kεν Μπλανσάρντ.
Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μελέτησε για χρόνια τις φάλαινες και γέμισε με ενθουσιασμό όταν παρατήρησε πως μοιάζουμε πολύ με αυτές. Τι είδε που τον έκανε να γράψει βιβλίο; Ότι η εξέλιξη μιας φάλαινας, οφείλεται στο να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες. Καμιά φορά, μπερδευόμαστε και φοβόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά καθώς έχουμε δίλημμα: Να τελειοποιήσουμε τα προτερήματά μας ή να βελτιώσουμε τα μειονεκτήματά μας; Το να κάνουμε και τα δύο, μας φαίνεται πολύ κουραστικό. Ο συγγραφέας μας λέει πως αρκεί να τελειοποιήσουμε τις κλίσεις μας και τις ικανότητές μας για να πετύχουμε!

5. Χαρά, η καλύτερη θεραπεία – Γιώργος Πιντέρης.
Για να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας γι’ αυτήν τη σεζόν, θα χρειαστεί να γίνουμε ”μαραθωνοδρόμοι”. Είναι ένας αγώνας αντοχής η προσπάθεια για μια πετυχημένη χρονιά! Το άγχος μας πηγαίνει πίσω και μας κάνει ζημιά στην υγεία μας. Και στην ψυχική μας υγεία, αλλά και στη σωματική. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε να μετατρέπουμε τα πάντα σε χαρά η οποία μας δίνει ενέργεια χωρίς υπερένταση και ταυτόχρονα, μας γεμίζει με εσωτερική αρμονία. Αν είμαστε χαρούμενοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

6. Μια αγελάδα, μια φορά – Καμίλο Κρούζ.
Ένας δάσκαλος προσπαθεί να διδάξει σε έναν μαθητή τα μυστικά της ευτυχίας και της επιτυχίας. Ακόμη ένα πολύ όμορφο βιβλίο που χρησιμοποιεί παραβολές και παιδικά παραδείγματα τα οποία τελικά δίνουν το μεγαλύτερο όφελος λόγω της απλότητάς τους. Δε μας φταίει κανείς όταν κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Η ζωή είναι στα χέρια μας. Πριν ξεκινήσουμε αυτήν τη σεζόν, είναι καλό να θυμόμαστε τα διδάγματα αυτού του βιβλίου. Για να πετύχεις κάτι σημαντικό, πρέπει να κάνεις υπερβάσεις και να ζεις μια συναρπαστική και περιπετειώδη ζωή. Με τις καλές μέρες αλλά και με τις επικίνδυνες. Να έχουμε στο μυαλό μας πως τίποτε μεγάλο δεν θα πετύχουμε αν ζούμε μέτριες ζωές μέσα στην comfort zone μας.

7. Η δύναμη της συνήθειας – Τσαρλς Ντάχινγκ.
Η συνήθεια δεν είναι βαρετή, ούτε πληκτική. Απεναντίας, είναι ένα κλειδί για την επιτυχία. Μέσα από πολλά παραδείγματα διάσημων ανθρώπων αλλά και από καθημερινές μας συνήθειες, ο συγγραφέας μας αποδεικνύει πως ο Αριστοτέλης είχε μεγάλο δίκιο όταν έλεγε πως η αρετή και η αριστεία, έρχονται μέσα από τη συνεχή εξάσκηση και τη συνήθεια. Πριν ξεκινήσουμε να θέτουμε στόχους, ας υπολογίσουμε την αξία της εξάσκησης για να πετύχουμε τα όσα θέλουμε. Να είμαστε οπλισμένοι με υπομονή και με επιμονή.

8. Η Ευτυχία είναι Απόφαση – Κατερίνα Τσεμπερλίδου.
Το βιβλίο που σε κάνει να ανακαλύψεις την ευτυχία που κρύβεται μέσα σου και να την κάνεις τρόπο ζωής. Μαθαίνουμε πώς να κατευθύνουμε το νου μας σε θετικές σκέψεις και στην ευτυχία, να ζούμε τη ζωή στο φουλ, να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας, να έχουμε αισιοδοξία και αυτοεκτίμηση και να βρίσκουμε αφορμές για μικρές χαρές. Προκειμένου να νιώθουμε καθημερινά την ευτυχία, το βιβλίο προσφέρει 180+1 συμβουλές με ευκαιρίες για να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Φωτό από: Pinterest

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons