MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

6 βιβλία για τις άκεφες μέρες του φθινοπώρου!

Post by: 21/09/2020 0 comments

Κατά τη διάρκεια αυτής της γλυκιάς εποχής, έχουμε αρκετά ”σκαμπανεβάσματα”. Άλλοτε είμαστε down επειδή θυμόμαστε το καλοκαίρι και σκεφτόμαστε ότι χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος αναμονής για να ξαναγυρίσει. Άλλοτε, γιατί σκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις που έρχονται. Χρειαζόμαστε κάτι τονωτικό λοιπόν και παρήγορο για τις φθινοπωρινές μέρες, στις οποίες νιώθουμε ότι δεν μας χωράει ο τόπος! Τα πρωτοβρόχια και ο άστατος καιρός, ας μη μας χαλάνε τη δική μας λιακάδα! Παραμένουμε καλοκαιρινοί με κάποια εξαιρετικά βιβλία!

  1. Άλλα θέλω και άλλα κάνω – Γιώργος Πιντέρης.

Αν ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να είμαστε χαρούμενοι! Ο σκοπός μας δεν είναι να πούμε ψέματα στον εαυτό μας. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που μας κάνει χαρούμενους και τι να διορθώσουμε για να το καταφέρουμε. Πολλά πράγματα που ούτε τα φανταζόμαστε, μας προκαλούν στεναχώρια και μας χαλούν το κέφι. Τα περισσότερα από αυτά, δεν έχουμε καν το χρόνο να τα σκεφτούμε. Μέσα σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν ερωτήσεις τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά μας; Πόσο μας κουράζει; Ποιοί άνθρωποι μας περιβάλλουν; Ακόμη και όταν πάμε για ύπνο, πόσο κοιμόμαστε και σε ποιό περιβάλλον; Τέτοιες απαντήσεις χρειαζόμαστε για να έχουμε θετική ενέργεια. Η αισιοδοξία έρχεται μέσα από πλήθος πολλών μικρών πραγμάτων και στα οποία δυστυχώς δε δίνουμε πάντα τη σημασία που πρέπει. Ήρθε η ώρα να δώσουμε σημασία!

  1. Πώς να απλοποιήσετε τη ζωή σας – Βέρνερ Τίκι Κιστενμάχερ και Λόταρ Σίβερτ.

Θα έχουμε αναρωτηθεί αρκετές φορές πώς καταφέρνουμε να συσσωρεύουμε άγχος. Η καθημερινότητα μας γεμίζει με άγχος, μας ρίχνει τη διάθεση και πέφτουν οι επιδόσεις μας. Χαρούμενοι είμαστε όταν είμαστε γεμάτοι με ενέργεια. Το άγχος φέρνει χάος. Όλα μέσα μας είναι  ακατάστατα και περίπλοκα! Χρειαζόμαστε απλούστευση της ζωής μας. Οι τεχνικές για να αποκτήσουμε μια τακτοποιημένη και απλή ζωή, είναι και αυτές απλές. Δε χρειάζεται να πηγαίνουμε μέσα από ”στενάκια” στους προορισμούς μας. Ακολουθούμε πάντα τη σύντομη και πρακτική οδό, η οποία μας δίνει γρήγορα συμπεράσματα και μας κρατά το μυαλό καθαρό για τις εύκολες και δύσκολες αποφάσεις μας. Να κάνουμε τις σκέψεις μας απλές για να μην σκάμε από άγχος.

  1. Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου – Μπάρμπαρα Μπέργκερ.

Η Μπάρμπαρα Μπέργκερ προσπαθεί να μας πείσει οτι δεν είναι λόγια του αέρα όταν λέμε πως δεν είναι η συσσώρευση πλούτου και εξουσίας οι πηγές της χαράς στη ζωή. Το μυαλό μας είναι πιο δυνατό και από τον πλούτο και από την εξουσία. Ας είμαστε ειλικρινείς: Τα περισσότερα παράπονα που κάνουμε για τη ζωή μας, αφορούν είτε τα οικονομικά μας, είτε τη θέση μας ανάμεσα στους ανθρώπους. Αν έχουμε κύρος, επιρροή κτλ. Παρασυρόμαστε από έναν μάταιο ανταγωνισμό και έτσι κάνουμε θυσία τις αρχές μας και τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Αποτέλεσμα: Να γινόμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε και να νιώθουμε μουδιασμένοι, χωρίς να μπορούμε να αντλήσουμε χαρά. Η ζωή είναι στα χέρια μας. Όπως έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα, ”είμαι ο καπετάνιος της ψυχής μου”.

  1. Ζήσε το όνειρό σου – Άλαστερ Χάμφρεϊς.

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μας μαθαίνει να ονειρευόμαστε! Ακόμη και όταν ο φθινοπωρινός καιρός μας θυμίζει οτι το καλοκαίρι είναι μακρινό και ο χειμώνας έρχεται, τα όνειρα δε σταματούν ποτέ! Ο Άλαστερ Χάμφρεϊς, συγγραφέας του βιβλίου ”Ζήσε το όνειρό σου”, έκανε πάνω από 45.000 μίλια με το ποδήλατο. Ας δούμε μέσα από αυτό το ταξίδι του, πόσο όμορφες περιπέτειες υπάρχουν και πόσα όμορφα πράγματα μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε λίγο πιο τολμηροί. Αμέσως θα δούμε πως διαμαρτυρόμαστε συχνά για πράγματα που δεν αποτελούν προβλήματα. Τα όνειρά μας είναι εκεί έξω και μας περιμένουν να τα πραγματοποιήσουμε! Θέληση, τόλμη, ανοικτό μυαλό στην περιπέτεια και υπομονή στις δυσκολίες και όλα γίνονται πραγματικότητα!

  1. Απόλυτη αυτοπεποίθηση για μια καλύτερη ζωή – Βερόνικα Ντε Αντρές και Φλωρένσια Ντε Αντρές.

Όταν έχουμε έλθει σε μέρες που δεν νιώθουμε καλά, τότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας. Να σκεφτούμε πόσα πράγματα έχουμε καταφέρει και με τι τρόπο! Η θέληση και η επιμονή γκρεμίζουν βουνά ή και τα μετακινούν! Οι δύο συγγραφείς, μας εξηγούν με πολύ όμορφο τρόπο πως η δύναμη και η αυτοπεποίθηση, δεν έρχονται μέσα από διαμόρφωση ενός προφίλ που εμείς έχουμε στο νου μας και που αυτό μας κολακεύει. Όταν χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε απίστευτες δυσκολίες που μας φαίνονται αξεπέραστες, κάπου εκεί βγαίνει ο καλύτερός μας εαυτός για να μας προστατέψει. Μόλις καταφέρουμε να βγούμε νικητές, τότε αντιλαμβανόμαστε με ηρεμία ότι είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που νομίζαμε όταν φοβόμασταν.

  1. Ψυχική Μπουγάδα – Κατερίνα Τσεμπερλίδου.

Το βιβλίο που σε μαθαίνει να κάνεις ξεκαθαρίσματα στη ζωή σου για να απολαμβάνεις περισσότερη ευτυχία. Ειδικά αυτή τη μεταβατική εποχή του φθινοπώρου, αξίζει, με τη βοήθεια του βιβλίου, να λάμψει η ουσία της ζωής μας, πετώντας ό,τι παλιό, περιττό, τοξικό, στον εαυτό μας, στις σχέσεις μας, στο χώρο μας, στο χρόνο μας, στην εργασία μας, στα οικονομικά μας.

Φωτό από: Szeged Plaza

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons