Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει ο καιρός να ξεκινήσετε το διάβασμα!

Πιο εύκολα πείθεις κάποιον να σταματήσει να διαβάζει πολύ, παρά να πείσεις κάποιον να ξεκινήσει το διάβασμα! Τα κίνητρα για να ξεκινήσει κάποιος να διαβάζει είναι πάρα πολλά, όμως μέχρι να πάρει μπρος αυτή η όμορφη συνήθεια, δεν τα βλέπει. Μπορεί όμως να δει συνέπειες πάνω του από την άρνησή του να διαβάσει. Η επεξεργασία εννοιών και εικόνων, είναι βασική ανάγκη για τον εγκέφαλο. Αν δεν ικανοποιείται, υπάρχουν συμπτώματα.

  1. Συναισθηματική πτώση

Δε μιλάμε για μια κατάπτωση που προέρχεται από κάποιο θλιβερό γεγονός. Υπάρχουν όμως περίοδοι που μολονότι όλα κυλούν όπως τα θέλαμε, δεν είμαστε καλά. Δεν είμαστε «εμείς». Κάτι μας φταίει συνέχεια. Αφού ψάξουμε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, μην ξεχάσουμε να ψάξουμε και αλλού. Μήπως το πνεύμα μας είναι κουρασμένο; Μήπως έχει ανάγκη από «φρεσκάρισμα» σκέψης; Μήπως χρειάζεται να δει πλοκές, περιγραφές, μυστήρια και να ζωντανέψει μέσα του η εικονοπλασία και να αρχίσει να εμπνέεται; Ίσως χρειάζεστε διάβασμα!

  1. Δεν έχετε τι να πείτε…

Από τα πιο βασανιστικά ζητήματα που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις.  Είτε η σχέση είναι ερωτική, είτε είναι φιλική, οι συνέπειες του να μην έχουμε κάτι να πούμε είναι βλαβερές –τουλάχιστον- για την επικοινωνία μας. Με φίλους και συντρόφους, δεν ανταλλάσσουμε μόνο τα «νέα» μας. Δεν είναι ούτε καν δυνατό, να μιλάμε συνέχεια για προβλήματα. Χρειάζεται μια αποφόρτιση –εκτός του χιούμορ- . Δοκιμάζουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε το διάβασμα καθώς φέρνει τον εγκέφαλο σε μια διαδικασία αναζήτησης! Αν ξεκινήσετε το διάβασμα, ξαφνικά θα δείτε πως δε θα θέλετε να πάψετε να μιλάτε, και όχι μόνο για όσα διαβάζετε!

  1. Κακή μνήμη

Η μνήμη μας είναι ο οδηγός μας! Χαρτογραφεί κάθε μέρα τις δραστηριότητές μας. Η κούραση και το άγχος κάνουν τη μνήμη να ασθενεί. Η δουλειά της είναι να κρατάει όσα είναι απολύτως απαραίτητα. Κάποια στιγμή, λόγω άγχους, χάνουμε το δάσος …κοιτώντας το δέντρο και έτσι αρχίζει να μας προδίδει. Η κακή μνήμη σημαίνει πως ο εγκέφαλός μας έχει κόπωση. Πώς τον ξεκουράζουμε; «Κουράζοντάς» τον. Αν η μνήμη μας έχει αρχίσει να αγγίζει πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε χρειάζεται να στραφούμε στα βιβλία και να ζητήσουμε τη βοήθειά τους!

  1. Αϋπνία

Η αϋπνία τείνει να γίνει η μάστιγα της εποχής μας. Πέρα από το άγχος της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, η αϋπνία σχετίζεται –σύμφωνα με ειδικούς- και με την κατάχρηση των Η/Υ. Η ακτινοβολία του Η/Υ επηρεάζει τη θέλησή μας για φυσιολογικό ύπνο. Για να κοιμηθούμε όμως, χρειάζεται να είμαστε χαλαροί και όχι να έχουμε το νευρικό μας σύστημα να πάλλεται. Αν οι αϋπνίες έχουν αρχίσει να μας γίνονται καθημερινότητα, να ξέρουμε πως αυτό επηρεάζει όλη μας τη ζωή και μάλιστα, πολύ αρνητικά. Ξαπλώνουμε ανάσκελα λοιπόν, και διαβάζουμε. Το διάβασμα μπορεί να μας «ξυπνά» όμως μπορεί…και να μας κοιμίζει!

  1. Επαναπροσδιορισμός στάσης ζωής

Είτε έχουμε «μπουχτίσει» από την καθημερινότητα, είτε κάποιο σημαντικό γεγονός (αρνητικό κυρίως) μας αλλάζει τη ζωή, οφείλουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Η προσαρμοστικότητά μας πάνω στις αλλαγές της ζωής, είναι το κλειδί κάθε επιτυχίας αλλά και της προσωπικής μας ευτυχίας. Ο επαναπροσδιορισμός της οπτικής που έχουμε για τη ζωή, χρειάζεται ιδέες! Δεν κάνει σε τέτοιες μεταβατικές περιόδους να εγκλωβιζόμαστε στον εαυτό μας. Σίγουρα οι άνθρωποί μας θα είναι εκεί για να μας βοηθήσουν. Η αλλαγή στάσης ζωής όμως, παραμένει ένα ταξίδι προσωπικό και τα βιβλία είναι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι! Ξεκινήστε να διαβάζετε λοιπόν!

Φωτό από: Inner Visions

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates