MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

5 καθηλωτικά μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στον Μεσαίωνα.

Post by: 03/06/2019 0 comments

Ο Μεσαίωνας είναι μια «σκοτεινή» περίοδος της ιστορίας της ανθρωπότητας. Αυτό το «σκοτάδι» μολονότι πολλές φορές κατηγορείται, συνεχίζει να γοητεύει. Ιππότες, αυλές, παλάτια, κάστρα, ρομαντικοί ήρωες και πολλά ακόμα στοιχεία που σήμερα μοιάζουν πολύ μακρινά, ασκούν έλξη σε όλους μας. Η λογοτεχνία έχει φροντίσει ώστε να διατηρεί τη γοητεία του Μεσαίωνα και να μας δίνει έργα με όμορφες πλοκές και ιστορίες μέσα στο κλίμα της εποχής, που διαμορφώνουν οι δυνατοί ήρωες που συναρπάζουν.

1. Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ, Άγγελος Τερζάκης.
Ο Άγγελος Τερζάκης πρωτοδημοσίευσε (ολοκληρωμένα) το σπουδαίο αυτό έργο το 1945. Πιο πριν (1937-1938) δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» σε συνέχειες στην επιφυλλίδα της. Μέσα από μια υπέροχη πλοκή, μας πηγαίνει στο 1293 και την περίοδο της Φραγκοκρατίας στην Αχαΐα. Η Ισαβέλλα της Αχαΐας της οικογένειας των Βιλλαρδουίνων, είναι το κεντρικό πρόσωπο καθώς εξελίσσεται η κατάληψη του κάστρου της Καλαμάτας από Έλληνες. Η περιπέτεια μαζί με το κλίμα της εποχής, κάνουν το βιβλίο του Άγγελου Τερζάκη συναρπαστικό.

2. Ιβανόης, Σερ Ουόλτερ Σκοτ.
Το βιβλίο ολοκληρώθηκε το 1819 και ήταν εκείνο το έργο που οδήγησε τον κόσμο στο να στραφεί στη μελέτη του Μεσαίωνα και του Ρομαντισμού. Περιγράφεται μια ιστορία που λαμβάνει χώρα στην Αγγλία του 12ου αιώνα. Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, βρίσκεται στους Αγίους Τόπους με τη Σταυροφορία. Ο ετεροθαλής αδερφός του ο Ιωάννης, προσπαθεί να του κλέψει το θρόνο και να πιάσει τον Ριχάρδο αιχμάλωτο στην Αυστρία. Ο Ιβανόης έχει διωχθεί από τον πατέρα του και έχει ακολουθήσει τον Ριχάρδο στη Σταυροφορία. Μια απίστευτη πλοκή συνδέει τον Ιβανόη, τον Ριχάρδο, τον Ιωάννη, τον Σέντρικ, τους Νορμανδούς και τους Άγγλους…Όλα αυτά την εποχή του 12ου αιώνα!

3. Οι Καβαλάρηδες της σκιάς, Μπέρναρντ Κόρνγουελ.
Η υπέροχη ιστορία του Κόρνγουελ ξεκινά με την εισβολή Γάλλων πειρατών στο χωριό του όπου δολοφονούν τον ιερέα για να κλέψουν ένα ιερό κειμήλιο. Ο Τόμας (πρωταγωνιστής της ιστορίας) θέλει να εκδικηθεί τους Γάλλους και έτσι κατατάσσεται στον αγγλικό στρατό που πρόκειται να πολεμήσει τους Γάλλους. Στη Γαλλία πρόκειται όμως να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και έτσι μέσα στην πλοκή του εξαιρετικού βιβλίου, μπορούμε να γνωρίσουμε όλα τα ήθη και τα έθιμα μιας σκοτεινής αλλά και ρομαντικής περιόδου.

4. Τα παιδιά του Γκραάλ, Πέτερ Μπέρλινγκ.
Η περίοδος του Μεσαίωνα είναι ταυτισμένη με τον ρομαντισμό, τα υψηλά ιδεώδη, τις δολοπλοκίες, τις δεισιδαιμονίες και τις μάχες. Σε αυτό το έργο, βρίσκονται όλα μέσα! Στην Κωνσταντινούπολη το έτος 1243. Ο Γουλιέλμος αποφασίζει να γίνει μοναχός κατά την περίοδο της κυριαρχίας των Φράγκων στην Κωνσταντινούπολη. Από συμπτώσεις οδηγείται στο μοναχισμό στην περιοχή του Λανγκντόκ της Γαλλίας, εκεί που βρίσκονται τα παιδιά του Γκράαλ. Ο Γουλιέλμος, προσπαθεί να προστατέψει αυτήν την ομάδα παιδιών που έχουν τη δική τους μυστική ομάδα, από όσους τα κυνηγούν.

5. Ο γελωτοποιός, Τζέημς Πάτερσον & Άντριου Γκρος.
Άλλο ένα εξαιρετικό θρίλερ που λαμβάνει χώρα την περίοδο του Μεσαίωνα. Ο Ντε Λυκ επιστρέφει από τις Σταυροφορίες και βρίσκει το χωριό του καμένο, το παιδί του δολοφονημένο και την γυναίκα του τη Σοφί, εξαφανισμένη, διότι την έχουν απαγάγει. Ο Ντε Λυκ αναζητά εκδίκηση και καθώς εκτυλίσσεται η ιστορία, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα για τον Μεσαίωνα και για τη ζωή εκείνης της περιόδου. Όλα όσα υφίσταται ο Ντε Λυκ, σχετίζονται με ένα ιερό κειμήλιο, πολύ μεγάλης αξίας. Στον Μεσαίωνα κάθε δολοπλοκία έχει πίσω της κάποιον ανεκτίμητο θησαυρό! Το μυστήριο της εξαιρετικής ιστορίας, καθηλώνει τον αναγνώστη!

Φωτό από: Mental-skills.ru / Vimfox.info

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons