ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βρίσκουμε όταν παύουμε να ψάχνουμε…

Post by: 10/01/2019 0 comments

Το να μας απασχολεί, σε λογικά πλαίσια, κάποιο υπαρξιακό ζήτημα είναι εύλογο και αποδεικνύει την αγωνία της ανθρώπινής μας ιδιότητας. Τι κερδίζουμε όμως με το να απασχολούμαστε εμμονικά με ερωτήματα για τα οποία δεν υπάρχει απάντηση; Όπως, για παράδειγμα, το υπαρξιακό ερώτημα “τι γυρεύουμε εμείς σε αυτό τον κόσμο;”

Σε απασχολεί τέτοιο ερώτημα;

Η ζωή είναι γεμάτη από προβλήματα και ερωτήματα τα οποία και λύσεις έχουν αλλά και απαντήσεις. Είναι όμως η ζωή γεμάτη μόνο από προβλήματα; Πόσες χαρές, μικρές και μεγάλες, καθημερινές και σπάνιες υπάρχουν σε αυτήν τη ζωή και οι οποίες δεν μπορούν να εξηγηθούν, ούτε να αναλυθούν!

Αν συνεχίζουν να σε απασχολούν τέτοια ερωτήματα, να θυμάσαι δύο πράγματα: Το πρώτο, έχει να κάνει με μια λανθασμένη «εξίσωση» που έχουμε στο μυαλό μας και δεν είναι άλλη από το να θεωρούμε το συνεχές και βαθύ ψάξιμο ως προϋπόθεση της ευτυχίας.

Λάθος, για έναν πολύ απλό λόγο. Το μυαλό μας, όταν προσπαθεί να λύσει προβλήματα ή να λύσει τις απορίες του, θεωρεί πως κάπως θα λυθούν και θα απαντηθούν. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει κάποια λύση ή απάντηση, το μυαλό μας κουράζεται και «απελπίζεται». Έτσι λοιπόν, νομίζουμε ότι ξεκινάμε ταξίδι ευτυχίας και τελικά, φτάνοουμε στην είσοδο της δυστυχίας…

Το δεύτερο πράγμα που μπορείς να έχεις κατά νου όταν σε απασχολούν όλου του κόσμου τα άλυτα, είναι ότι είσαι μια πιθανότητα που έγινε πραγματικότητα, ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πιθανότητες που δεν έγιναν!

Σημασία δεν έχει να υπάρχεις, αλλά πώς ζεις.

Με λίγα λόγια είσαι εκείνη η πιθανότητα ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες. Αυτό, δεν είναι ευχολόγιο! Όλες οι έρευνες των ειδικών, αυτό παρουσιάζουν. Δε χρειάζεται όλα να γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμη και αν συμβαίνει αυτό, παραδέξου ότι δεν τον ξέρεις! Δεν είναι μάταιο μόνο και μόνο επειδή δεν το ξέρεις.

Κάθεσαι και κοιτάς τα αστέρια και λες χαρούμενος πόσο ωραία είναι, κι όμως ούτε έχεις πάει εκεί, ούτε μπορείς να τα μετρήσεις. Κράτα τις απορίες σου για όσα μπορούν να σου απαντηθούν και προσπάθησε να νιώσεις αυτό: «Δε με ενδιαφέρει τόσο το γιατί και το πώς υπάρχω, με νοιάζει πως ζω».

Φωτό από: Vibra’Corps

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons