ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

«Το νόημα του καλοκαιριού είναι να γίνεται η τεμπελιά, σεβαστή» Sam Keen.

Post by: 13/07/2019 0 comments

Επιτέλους! Έχουμε καλοκαίρι και διακοπές! Μπορεί να αλλάζουμε έτος, κάθε 1η του Γενάρη, όμως ξέρουμε μεταξύ μας, ότι τώρα η σεζόν κλείνει για όλους μας. Οι σκοτούρες που ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη, τελείωσαν. Πριν ξεκινήσουν οι άλλες, έχουμε μπροστά μας διακοπές και καλοκαίρι! Διακοπές: Το λέει η λέξη. Σταματάμε να κάνουμε ό,τι κάναμε και ό,τι συνηθίζουμε στη ρουτίνα. Είναι οι μέρες που για να μπορέσεις να είσαι καλά, πρέπει να κατεβάσεις τον διακόπτη, ή να βγεις από την… πρίζα.

Βγάλε την «πόλη» από μέσα σου.

Από τις πρώτες μέρες των διακοπών (και ανάλογα την άδεια) πρέπει να φανείς συνεπής, σε μόνο μία υποχρέωση: Να μην σκέφτεσαι…υποχρεώσεις! Οι πρώτες ώρες και μέρες των διακοπών, είναι παράξενες καθώς βγαίνουμε από το πρόγραμμα (ευτυχώς!). Καλό είναι λοιπόν, να μπεις από τις τελευταίες μέρες της παραμονής σου στην καθημερινότητα, σε μια διάθεση ηρεμίας. Πηγαίνοντας σε ένα μέρος που μάς εμπνέει για να γαληνέψουμε, δεν μπορούμε να κουβαλάμε τη διάθεση που έχουμε τις μέρες που είναι εκτός διακοπών, και πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή η διάθεση, είναι αγχωτική. Η προσαρμοστικότητα, δεν είναι αρετή μόνο στην εργασία σου ή στις δύσκολες και άβολες συνθήκες ζωής. Η προσαρμοστικότητα, είναι πολύ σημαντική και στο να υιοθετείς γρήγορα, άλλους ρυθμούς ζωής, εν προκειμένω, πολύ πιο χαλαρούς…

Όχι στις ενοχές που σε καλούν να είσαι όρθια!

Είναι αρκετά δύσκολο να προσαρμοστείς στην ηρεμία και στο νόημα των διακοπών. Στην εξοχή, θα μπορέσεις να παρατηρήσεις τους ανθρώπους που μένουν εκεί. Μόνο η παρατήρηση, θα σε βοηθήσει. Αν βέβαια εκμεταλλευτείς και την παρέα τους, ακόμη καλύτερα. Οι άνθρωποι που μένουν εκτός πόλης, είναι ευλογημένοι! Δεν έχουν άγχος! Ο εγκέφαλός μας, είναι χρυσός αλλά κάποιες φορές μάς παίζει «ύπουλα» παιχνίδια. Η συνήθεια έχει τεράστια δύναμη! Εδώ, η συνήθεια πάει να σε παγιδεύσει. Σου λέει πως «κάθεσαι όλη μέρα σε διακοπές, στη θάλασσα, πάλι στο καθισιό είσαι». Λάθος σήμα! Αγνόησέ το! Στις διακοπές, η τεμπελιά όχι μόνο γίνεται σεβαστή –που λέει ο Keen- αλλά είναι και απαραίτητη! Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορείς να βάλεις και στοίχημα με τον εαυτό σου! Πόσες μέρες μπορείς να ζήσεις διαφορετικά από τον τρόπο που ζεις συνήθως; Αν δικαιολογείς τον εαυτό σου λέγοντας πως είσαι «εργασιομανής», δεν είναι καλή δικαιολογία. Οποιαδήποτε μανία, δεν είναι καλή!

Απόλυτη ελευθερία, σημαίνει τέλεια αποφόρτιση!

Το καλοκαίρι, «ξεφορτωνόμαστε» το άγχος και «φορτώνουμε» καλή διάθεση. Αισιόδοξη και γαλήνια ψυχολογία, είναι αυτά που προσφέρει το καλοκαίρι! Είσαι ελεύθερη να κάτσεις όσο θέλεις. Είσαι ελεύθερη να βγεις όσο θέλεις και να περάσεις και τα όρια του μέτρου. Αν δεν μπορείς να δεις την απόλαυση σκέτα, σκέψου το και λίγο πονηρά: Για να μπορείς όλη την υπόλοιπη χρονιά να ακροβατείς στο μέτρο, πρέπει να πάρεις δύναμη. Οπότε, τι μπορείς να κάνεις; Ηλιοθεραπεία και μετά κάτω από δέντρο που είναι δίπλα στη θάλασσα, πέσε να κοιμηθείς! Μετά, κάτσε κι άλλο και κοίτα τη θάλασσα, μέχρι να βαρεθείς και να πας αλλού…και να κάτσεις πάλι! Αφέσου στα χέρια του καλοκαιριού! Εκείνο ξέρει τι χρειάζεσαι, όπως ξέρει οτι η «τεμπελιά» είναι σεβαστή αυτήν την περίοδο!

Φωτό από: bhekisisa.org

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons