ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ταξιδεύοντας στα καλοκαιρινά συναισθήματα.

Post by: 07/08/2018 0 comments

Η περίοδος των βασάνων, για κάποιους έχει τελειώσει, για κάποιους θα συνεχίσει μέχρι να πάρουν την άδεια ή να πάνε κάπου διακοπές. Μια παράξενη φράση που ακούγεται όλο και πιο συχνά, είναι ότι «πάμε και μεις κάπου, ίσα-ίσα για να αλλάξουμε παραστάσεις». Νομίζω πως αυτό, είναι δεδομένο. Όμως όλοι όσοι περιμένουμε κάποιες μέρες ή και βδομάδες για να πάμε κάπου, ένα ταξίδι, μεγάλο ή μικρό, δεν περιμένουμε μόνο αυτό. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο αυτό. Στο μυαλό μας, είμαστε ήδη έξω! Η ζέστη, ο ήλιος, τα ηλιοβασιλέματα, μας κλέβουν ήδη την προσοχή και μέσα μας, είμαστε ήδη αλλού. Όχι μόνο για τις παραστάσεις και τις αλλαγές τους.

Ξεχνώντας το ημερολόγιο.

Το πιο σημαντικό πράγμα που σου εξασφαλίζει ένα ταξίδι – ειδικά αυτό των καλοκαιρινών διακοπών – είναι το τέλος. Το τέλος κάθε έντασης που συνοδεύεται με «πρέπει». Οι ευθύνες για φέτος, έχουν περάσει σε μια κατάσταση παύσης και πλέον μπορείς να ατενίσεις τη ζωή όπως θα ήθελες να είναι τις περισσότερες μέρες του έτους. Την ώρα που είσαι στο μεταφορικό μέσο, – ειδικά στο πλοίο – και αυτό λύνει τους κάβους και ξεκινάει, νιώθεις ότι ό,τι έμεινε πίσω, έμεινε και όταν γυρίσεις θα το βρεις καινούριο. Ο χρόνος πλέον, έχει αρχίσει να κυλάει – επιτέλους –  υπέρ σου. Το να κυλάει ο χρόνος υπέρ σου, σημαίνει ότι δε θα στέκεται εχθρός σου όπως τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Δε θα είναι πλέον άγχος. Τα ταξίδια, κερδίζουν κατά κράτος τα ημερολόγια και τα ρολόγια. Η ώρα δεν έχει σημασία. Και να μην προλάβεις μια απόλαυση σήμερα, θα την έχεις αύριο!

Ανανεώνοντας τη σχέση με το χαμόγελο.

Όταν έχεις ξεκινήσει καλοκαιρινό ταξίδι, μόνο που το σκέφτεσαι, μόνο που το σχεδιάζεις, μόνο που νιώθεις τις μέρες να πλησιάζουν, το χαμόγελο, δε λέει να φύγει από το πρόσωπό σου. Πιστεύω πως θα συμφωνήσεις στο ότι η πρώτη στιγμή που σου έρχεται στο μυαλό όταν επιστρέψεις από το ταξίδι, είναι η στιγμή που έφευγες για το λιμάνι, το αεροδρόμιο, ή την ώρα που έβαζες το κλειδί στη μίζα! Είναι η στιγμή που το εσωτερικό και εξωτερικό χαμόγελο, είναι πιο πλατύ από ποτέ! Αισθάνεσαι οτι φεύγεις! Πας κάπου που θα έχεις άπειρους λόγους και στιγμές για να χαμογελάσεις! Η θάλασσα, θα είναι η μεγαλύτερη… κούραση που θα έχεις! Το μόνο σου «πρόγραμμα», θα είναι το «ό,τι γίνει». Θα πας όπου θες, όσο θες. Θα έχεις πολύ χρόνο και πολλά χαμόγελα να ξοδέψεις! Όπως καταλαβαίνεις, όλα αυτά, δε λέγονται απλά «αλλαγή παραστάσεων».

Επανήλθε η ηρεμία στο πρόσωπό σου και η ελευθερία μέσα σου.

Το καλοκαίρι, είναι αποδεδειγμένο ότι συμβαίνουν τα πάντα. Γάμοι, εγκυμοσύνες, χωρισμοί, τσακωμοί. Αν το δεις επιφανειακά, θα πεις «λόγω της έντασης που βγαίνει από όλη τη χρονιά». Μπορεί να είναι και αυτό. Σίγουρα θα είναι και από την ένταση, όμως κάτι άλλο είναι που εκείνη την περίοδο είναι πιο έντονο ακόμη και από το ξέσπασμα. Το καλοκαίρι, δεν ευδοκιμούν μόνο τα καρπούζια και τα πεπόνια. Ευδοκιμεί και η ελευθερία. Το μυαλό μας ηρεμεί και μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με την ψυχή μας και με τις επιθυμίες μας.

Η γαλήνη μας κυριεύει και ξαφνικά, διαπιστώνουμε ότι αν δεν κάνουμε τώρα ό,τι νιώθουμε, το επόμενο καλοκαίρι… αργεί. Τα ταξίδια, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν τις ευκαιρίες για να είμαστε ειλικρινείς ως προς τον εαυτό μας. Επιστρέφοντας από αυτά, μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μαζί με το χαμόγελο, όμορφες σκέψεις και ώριμες πέρασαν από μέσα μας. «Θεέ μου, τι έκανα όλη τη χρονιά; Σε τι πανικό βρισκόμουν;». Ευκαιρία λοιπόν, το ταξίδι, να το αξιοποιήσεις όχι φεύγοντας αλλά και επιστρέφοντας!

Φωτό από: Extranet3.ripcurl.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons