ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Τα 5 μυστικά μιας χαρούμενης καθημερινότητας.

Post by: 05/09/2018 0 comments

Η καθημερινότητα διαμορφώνει το χαρακτήρα μας και το πόσο ευτυχισμένη είναι η ζωή μας. Από το πρόσημο που έχει η καθημερινή μας ζωή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ψυχική μας υγεία. Τρόποι να είμαστε καλά υπάρχουν πολλοί, εδώ όμως μπορούμε να πούμε τους πιο σημαντικούς που μας κάνουν να είμαστε ευδιάθετοι και θετικοί κάθε μέρα.

  1. Καλό ξύπνημα.

Κι όμως, το να ξυπνήσουμε καλά μόνο εύκολο δεν είναι και τετριμμένο. Αν σκεφτούμε ειδικά πόσες προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν για να γίνει αυτό…Αρχικά πρέπει να έχουμε κοιμηθεί καλά και ήρεμα. Κατά το ξύπνημα, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ξυπνήσουμε ευδιάθετοι. Μουσική, γερό πρωινό και όσο αντέχουμε, γυμναστική. Ο νους και η ψυχή μας αναπαράγουν τη διάθεση που αποκτούμε το πρωί!

  1. Ψυχραιμία και υπομονή στις εργασίες μας.

Η κάθε μέρα έχει τα δικά της προβλήματα και τις δικές της προκλήσεις. Είτε έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν το επάγγελμά μας είτε με διάφορες εκκρεμότητες, είναι απαραίτητο να κρατάμε την ψυχοσύνθεσή μας στραμμένη προς το θετικό πρόσημο. Να μη χάνουμε την ψυχραιμία μας και να μη μας παίρνει από κάτω. Όταν τελικά λυγίσουμε, να βρούμε ένα παράθυρο ανάκαμψης για να μπορούμε να συνεχίσουμε απτόητοι.

  1. Επικοινωνία με ανθρώπους που αγαπούμε.

Ίσως το σημαντικότερο από όσα μπορούν να μας βελτιώσουν την καθημερινότητα! Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να ξέρεις οτι οι μπαταρίες της αντοχής σου θα τελειώσουν και με ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, με μια σύντομη επικοινωνία με ανθρώπους που αγαπάς, θα επανέλθεις δριμύτερος και βέβαια, πολύ χαρούμενος. Ακόμη καλύτερο είναι το να βάλουμε στην καθημερινότητά μας εξόδους με ανθρώπους που αγαπούμε, όσο κουρασμένοι και αν είμαστε. Πριν ξεκουράσουμε το σώμα μας με ύπνο, να ξεκουράσουμε την ψυχή μας έχοντας δίπλα μας ανθρώπους που αγαπούμε.

  1. Δημιουργική…αφηρημάδα.

Όχι, δεν είναι υγιές το να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι. Αυτά τα συστατικά της τελειομανίας, ανήκουν στο παρελθόν. Είναι αποδεδειγμένο πως ο εγκέφαλος «καθαρίζει» όταν αφαιρείται. Πολλοί άνθρωποι κάνουν κάτι ακόμη καλύτερο! Κοιμούνται για 20-30 λεπτά κάπου στο μεσημέρι. Κι όμως αυτά τα λίγα λεπτά ανάπαυσης είναι ικανά για να ανανεώσουν τη διάθεση και τη δημιουργικότητα! Το μόνο βέβαιο είναι οτι χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μια ώρα τουλάχιστον, στην οποία θα ασχοληθούμε με κάποιο αγαπημένο μας χόμπι ή δραστηριότητα. Μετά την κούραση που έχουμε από τις εργασίες μας, ο οργανισμός μας το βλέπει σαν δώρο!

  1. Μουσική και περπάτημα!

Σίγουρα θα βλέπετε όλο και περισσότερους ανθρώπους με ακουστικά στο δρόμο, όχι μόνο να τρέχουν, αλλά να περπατάνε! Δεν είναι «μόδα». Έρευνες έχουν δείξει οτι το περπάτημα είναι η τέλεια αεροβική άσκηση και πλήρως αγχολυτική. Αν συνοδεύεται με μουσική και με βόλτα σε μέρος όπου το φυσικό περιβάλλον κάνει πανηγύρι…(θάλασσα, δάσος κτλ) τότε η ψυχή μας βιώνει ένα μοναδικό υπερθέαμα. Από τη μια, η όρασή μας καταγράφει όμορφες εικόνες και χρωματίζει το μυαλό μας. Από την άλλη, η μουσική μάς δίνει φτερά στη διάθεση και η συνεχής κίνηση μας χαλαρώνει. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε ήρεμα και ουσιαστικά όλα όσα μας απασχολούν. Θα έχετε παρατηρήσει πως γυρνώντας στο σπίτι από ένα τέτοιο περπάτημα, όλα όσα σας απασχολούν είναι πολύ πιο καθαρά και πολύ πιο ελαφριά!

Φωτό από: Best Health Magazine

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons