ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο φόβος για αλλαγή κρύβει ανασφάλεια. Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, ας αλλάξουμε.

Post by: 15/05/2020 0 comments

Είναι τόσο μεγάλος ο φόβος μας προς την αλλαγή που για να είμαστε ειλικρινείς, προτιμάμε μια στάσιμη και κακή κατάσταση να παραμείνει ως έχει, παρά να την αλλάξουμε. Η αλλαγή μας κάνει να σκεφτόμαστε ”άβολα”. Νιώθουμε οτι κάτι χειρότερο θα έρθει από αυτό που ήδη υπάρχει. Πίσω από αυτόν τον φόβο, υπάρχει ανασφάλεια και χρειαζόμαστε άμεσα μια νέα σχέση με την αλλαγή.

Απειλούμαστε από την αδράνεια και τη στασιμότητα.

Ο μόνος τρόπος για να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, είναι να εξετάσουμε το τι μας κάνει καλό. Όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η αναζήτηση, το καλό του εαυτού μας οφείλει να βρεθεί. Αν είμαστε καλά, θα κάνουμε καλό και σε άλλους. Ας πούμε ότι σκεφτόμαστε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα γιατί κάτι μας λέει πως έκαναν τον κύκλο τους. Παρόλα αυτά, φοβόμαστε να τα αλλάξουμε.

Έχουμε βολευτεί σε μια κατάσταση. Και ας είναι κακή και ας μας ενοχλεί. Γιατί τότε βολευτήκαμε; Είναι παράλογο; Όχι. Την έχουμε συνηθίσει και έτσι, την γνωρίζουμε καλά δε νιώθουμε απειλή από πράγματα που τα ξέρουμε, ας είναι και κακά. Η μεγαλύτερη απειλή όμως σε αυτό το βόλεμα, δε φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Απειλούμαστε άμεσα από την αδράνεια και από την στασιμότητα.

Απειλούμαστε από μια πολύ κακή λέξη που δεν είναι μόνο λέξη αλλά και κατάσταση. Λέγεται συμβιβασμός. Πολύ όμορφη η ζωή για να την χαλάμε με τέτοιους συμβιβασμούς, δε νομίζεις; Αν δε σου αρέσει η αλλαγή, δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει εξέλιξη προσωπική χωρίς αλλαγή. Δεν υπάρχει ανέλιξη και άνοδος χωρίς αλλαγή. Δε θα βελτιωθείς αν δεν προσαρμόζεσαι διαρκώς στα νέα δεδομένα. Ο στόχος μας είναι να πάμε ψηλά και αν δεν αλλάζουμε ό,τι δε λειτουργεί και το κρατάμε, μένουμε πίσω.

Οι δυνατοί άνθρωποι, προκαλούν τις αλλαγές.

Κακά τα ψέματα. Θέλεις δε θέλεις κάποια στιγμή θα αλλάξεις. Δεν είναι για να επαναπαυθείς όμως αυτό. Δεν είναι σωστό να περιμένεις τις αλλαγές να έρθουν. Οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες που κάνουμε, είναι αυτές που αποδεικνύουν ότι έχουμε την ελεύθερη επιλογή. Εκτός από την ελευθερία όμως, είναι και η δύναμη. Οι δυνατοί άνθρωποι όχι μόνο δε φοβούνται τις αλλαγές αλλά τις προκαλούν κιόλας.

Είναι προτιμότερο να προχωρήσεις εσύ στις όποιες αλλαγές χρειάζονται για να γίνει η ζωή σου καλύτερη και για να εξελιχθεί ο εαυτός σου.

Άλλωστε, εμείς γνωρίζουμε τον εαυτό μας, εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και πώς θα τον προσαρμόσουμε στις νέες συνθήκες που σκοπεύουμε να έχουμε μετά τις αλλαγές. Πολλά πράγματα μας έρχονται σαν κεραυνοί στη ζωή μας, κρίσιμα ζητήματα δημιουργούνται και φέρνουν αυτά τις αλλαγές με αρκετά απότομο και άτσαλο τρόπο. Θα ήθελες να αλλάξεις με το ”ζόρι”; Κανείς δε θέλει να αναγκάζεται να αλλάξει από γεγονότα που θα έρθουν ουρανοκατέβατα, σαν κομήτες και θα του αλλάξουν με ”βία” τη ζωή. Αν είμαστε φιλικοί στις αλλαγές και τις αγκαλιάζουμε, τότε ακόμη και τα απρόοπτα γεγονότα που θα μας δείξουν έναν άλλον δρόμο για να ακολουθήσουμε, θα μπορέσουμε να τα υποδεχτούμε ψύχραιμα και ώριμα. Αν είμαστε προετοιμασμένοι για αλλαγές, τίποτε δεν έχουμε να φοβηθούμε. Η αγάπη προς τον εαυτό μας αποδεικνύεται με το πόσο εύκολα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στη ζωή. Ώρα να αλλάξουμε λοιπόν!

Φωτό από: Exploring your mind

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons