ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μην δεχτείς ποτέ ότι είσαι ”άτυχη”.

Post by: 05/01/2020 0 comments

Η τύχη είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ορίσουμε. Πιο πολύ τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε περίληψη σε όσα δεν ξέρουμε και δεν ελέγχουμε. Παρόλα αυτά, όταν νιώθουμε άτυχοι, διαμορφώνουμε αμέσως μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στη ζωή. Οι επόμενες σκέψεις που θα κάνουμε θα είναι κακές.

Το να ρίξουμε τις δυσκολίες όλες μέσα σε ένα κουτί που θα το ονομάσουμε ”ατυχία”, έχει ακόμη πιο αρνητική επιρροή πάνω μας.

Αν σκεφτείς ότι πάντα υπάρχει μια δυσκολία και μια κακοτοπιά που σε περιμένει, τότε θα πεις ”έχω την ατυχία μέσα μου” και μετά θα πάψεις να προσπαθείς.

Αν αποδεχτούμε ότι είμαστε άτυχοι, τότε θα μας κυριεύσουν η έλλειψη προσπάθειας, η αδράνεια και η παθητικότητα, και θα χαλάσουν κάθε συναίσθημα που μάς στηρίζει να έχουμε θετική στάση απέναντι στη ζωή. Επειδή είμαστε η ψυχολογία μας, θα προκαλέσουμε με το νου μας, άσχημες εικόνες, μόνο και μόνο επειδή ορίσαμε ότι δεν τα πάμε καλά με την τύχη. Το να αποφεύγουμε να μιλάμε για τύχη και ατυχία, μας κάνει να είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι και ώριμοι. Ούτε όλα τα κάνουμε σωστά, αλλά ακόμα κι αν τα έχουμε κάνει σωστά, η ωριμότητα λέει ότι δεν μπορούμε να επιτυγχάνουμε συνέχεια.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι θετικά.

Αυτό που θα κάνει τις σκέψεις για την ατυχία να φύγουν, δεν είναι μπορεί να είναι κάτι άλλο από το να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Μια άσχημη κατάσταση, μια περίοδος γεμάτη από δυσκολίες, δεν πρέπει να σταθούν ικανές να σβήσουν την ελπίδα σου ότι οι βασικοί στόχοι που έχεις θέσει, είναι ζωντανοί και σε περιμένουν να τους πραγματοποιήσεις. Και πράγματι, έτσι είναι.

Η θέληση για επιτυχία και για καλύτερες μέρες πρέπει να είναι πιο δυνατή από τις σκέψεις κακοτυχίας ή φόβους ότι το μέλλον θα έχει περισσότερες δυσκολίες και εμπόδια. Στην πραγματικότητα, η ζωή είναι γεμάτη εναλλαγές από δυσκολίες και από ευτυχείς συγκυρίες. Οι δυσκολίες δίνουν αξία στην επιτυχία μας. Το να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, σημαίνει ότι θέλεις να πετύχεις όσα έχεις φανταστεί. Το πιο σημαντικό είναι όμως πως όταν ονειρεύεσαι, οι δρόμοι στο μυαλό και στην ψυχή ανοίγουν ώστε να περάσουν οι θετικές σκέψεις. Αμέσως έχεις ξαναμπεί σε τροχιά δράσης.

Η δράση είναι αυτή που τελικά διώχνει την σκέψη ότι είσαι άτυχη.

Πολλά μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να τα ρίχνουμε στην κακοτυχία, ακόμη και αν δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης σε μια κατάσταση που είναι προβληματική. Το πιο σημαντικό όμως είναι, να δούμε ότι όταν χαρακτηρίζουμε τον εαυτό μας ως έναν άτυχο άνθρωπο, συμβιβαζόμαστε με την αποτυχία. Προδικάζουμε ότι θα αποτύχουμε και στο μέλλον.

Η ρίζα της αποδοχής της ύπαρξης κακής τύχης σε ό,τι κάνουμε, φυτρώνει πάνω στο φόβο της αποτυχίας.

Όταν έχουμε άσχημα αποτελέσματα, δυσκολίες και καταστάσεις μόνο έγχρωμες δεν είναι, δε σημαίνει ότι αποτύχαμε. Σημαίνει ότι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έρχονται. Καμία τύχη και καμία ατυχία δεν υπάρχει στον αγώνα για κάτι καλύτερο. Μόνο θέληση, επιμονή, προσήλωση στο στόχο και αισιοδοξία!

Φωτό από: Wallpaper Flare

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons