Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετά τις ευχές, ετοιμάσου για υποσχέσεις!

Οι ευχές έρχονται και παίρνουν αυτόν το μήνα. Από το Δεκέμβρη μέχρι και τα μέσα Ιανουρίου, (μπορεί και παραπάνω) ευχόμαστε διάφορα πράγματα. Πάντα λέμε «χρόνια πολλά» ή «χρόνια καλά». Για να μη γίνονται κλισέ αυτές οι ευχές, τις αναλύουμε περισσότερο, τις κάνουμε πιο προσωπικές. Ευχόμαστε στους ανθρώπους μας να έχουν υγεία και γενικά, ό,τι εκείνοι θέλουν περισσότερο. Εκτός από «πομποί» ευχών, γινόμαστε και δέκτες ευχών. Μετά τις χαιρετούρες και τους ασπασμούς, τις κρατάμε τις ευχές, ή έχουν γίνει φράσεις κενές νοήματος; Η ευχή, πρέπει να ακολουθείται από υπόσχεση.

Την δεχτήκαμε την ευχή, το «μακάρι» όμως, περιττεύει.

«Καλή πρόοδο» και «καλή συνέχεια στην πρόοδο». Να ένα καλό παράδειγμα ευχής. Την άκουσες την ευχή, είπες «ευχαριστώ» και χαμογέλασες , είπες «επίσης» και μετά τί; Δε χρειάζεται να ακούσεις δεκάδες φορές μια ευχή για να ακολουθήσεις το νόημά της, την ουσία της. Θέλεις πρόοδο, όπως θέλουν όλοι οι άνθρωποι. Θέλεις συνέχεια στην πρόοδό σου. Τί σκοπεύεις να κάνεις γι’ αυτό; Ακόμη καλύτερα, ποιά είναι η πρόοδος για σένα; Ξαφνικά, οι ευχές μπορούν να γίνουν «ευχάριστοι προβληματισμοί». Από το να είναι λέξεις που στερούνται νοήματος, ας είναι και σκέτοι προβληματισμοί. Ο,τιδήποτε σε κάνει να σκεφτείς, δεν μπορεί να είναι κακό. Ο εχθρός της ευχής, είναι η απάντηση «μακάρι». Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, όταν στο «μακάρι», εννοούμε το «ας γίνει». Δε θα γίνει, θα το κάνεις. Αλλιώς, δικαιώνεις εκείνους που ονομάζουν –ειρωνικά- τις ευχές, με το ομόριζό τους όνομα, «ευχολόγια». Ακόμη και η απάντηση «ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω», δίνει πολύ πιο προσωπικό τόνο, μεγαλύτερη συνείδηση απέναντι στην ευχή που έλαβες. Και βέβαια, όσο πιο προσωπική είναι η ευχή που δίνεις, τόσο περισσότερο «προβληματίζεις ευχάριστα» και εκείνον που δέχεται την ευχή.

Η υπόσχεση και οι προϋποθέσεις της.

Ξεκινάμε από την υγεία. Πάντα από την υγεία. Τη σωματική και την ψυχολογική. Όταν ο φίλος σου εύχεται για σένα να έχεις υγεία, προφανώς, εννοεί –ή θα ήθελε να εννοεί- να είσαι ικανός, να κάνεις ό,τι καλύτερο γίνεται για να διαφυλάξεις και να επαυξήσεις την υγεία σου. Δηλαδή, θες να μου πεις ότι εσύ θα θυμάσαι την ευχή του θείου σου, όταν δε θα προσέχεις τη διατροφή σου; Θα είχες προσέξει το νόημα της ευχής, όταν θα πρόσεχες να μην κάνεις το ξενύχτι συνήθεια και όταν θα φρόντιζες τον ύπνο σου. Υπόσχεσαι στον εαυτό σου, να δεχτείς την ευχή. Αλλιώς, την έχεις αρνηθεί. Όταν λέμε ότι υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια ευχή, έχουμε περάσει στο δύσκολο κομμάτι. Στο κομμάτι της υλοποίησης.

Για να κουνηθεί έστω και ένα φύλλο σε αυτόν τον πλανήτη, χρειάζεται η τήρηση των προϋποθέσεων. Θα έχεις πρόοδο, ή «καλύτερη τύχη» αν επιδιώξεις να καταφέρεις αυτά που χρειάζονται. Η υγεία, η πρόοδος, η καλή διάθεση και η ευτυχία, είναι το άθροισμα πραγμάτων. Είναι συνέπειες. Υπόσχεσαι ότι θα είσαι πιο οργανωμένος και θα αφιερώνεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο σε κάτι που αφιερώνεσαι, παρά «πολύ» χρόνο. Υπόσχεσαι ότι θα είσαι περισσότερο δημιουργικός, θα μάθεις να χαίρεσαι περισσότερο την εργασία σου. Θα φροντίζεις να τρέχεις για να διατηρείς τη φυσική σου κατάσταση και θα προσέχεις τη διατροφή σου. Θα δώσεις την υπόσχεση ότι δε θα αγχώνεσαι με το παραμικρό και δε θα δίνεις πολύ χρόνο σε ό,τι σε πνίγει.

Με λίγα λόγια, θα υποσχεθείς να προσπαθήσεις να φέρεις εις πέρας τις ευχές που έλαβες. Να κάνεις τις ευχές «αποστολές» σου. Πού να υποσχεθείς; Στον εαυτό σου φυσικά. Κάποιος που κρατά την υπόσχεση που δίνει στον εαυτό του, εύκολα την κρατά και απέναντι σε άλλους. Όταν μάθεις να ακολουθείς αυτό που ορίζει μια ευχή, θα γίνουν και οι ευχές που απευθύνεις σε άλλους, πιο ζωντανές και πιο ειλικρινείς.

Φωτό από: 7 Themes

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates