ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

“Η πίστη είναι απαραίτητη στον άνθρωπο. Αλίμονο σε εκείνον που δεν πιστεύει σε κάτι.” Βίκτωρ Ουγκώ.

Post by: 15/08/2019 0 comments

Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας έχει τιμήσει την παγκόσμια λογοτεχνία! Τα γράμματα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην πένα του! Ένας πολυγραφότατος και ποιοτικός συγγραφέας σαν τον Ουγκώ, μπορεί να πει κάποια λόγια για τη δύναμη που είναι υπεύθυνη για ό,τι κινείται! Για την πίστη! Τι πρέπει να θυμηθούμε αυτές τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού;

Λέμε “όχι” στο να είμαστε επιφανειακοί.

Είναι η περίοδος που μπορούμε να κάτσουμε αρκετή ώρα σε έναν βράχο και να ατενίσουμε τη θάλασσα. Η επιφάνεια της θάλασσας είναι σχεδόν μαγική καθώς την λούζει με φως ο ήλιος. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε το πόσο όμορφα και γαλήνια είναι όλα γύρω μας. Το καλοκαίρι όμως, δε συνιστάται μόνο για ματιές και απόλαυση του περιβάλλοντος! Συνιστάται και για “βουτιές”!

Μπορεί ο βυθός της θάλασσας να μην είναι τόσο λαμπερός όσο είναι η επιφάνεια, όμως δεν παύει να έχει τη δική του μαγεία. Κάπως έτσι είναι και η πίστη! Η πίστη βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Η επιφάνεια είναι όπως η πραγματικότητα! Βλέπουμε τη θάλασσα με τον αφρό της, με τις λάμψεις της που της δανείζει ο ήλιος! Δεν πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια όμως! Μας περιμένουν οι βουτιές και το κολύμπι! Η πίστη, όπως και ο βυθός της θάλασσας, θέλει εξερεύνηση!

Τα όσα μας φέρνει η πίστη, δε μας τα φέρνει τίποτε άλλο.

Δεν είναι “ευχολόγιο” ούτε λόγια του αέρα. Η πίστη όχι μόνο σώζει ζωές, αλλά τις δημιουργεί κιόλας. Τι σημαίνει στην πράξη το να έχουμε πίστη; Πάμπολλα πράγματα και πολύ σπουδαία!

Πίστη σημαίνει το να είμαστε αισιόδοξοι! Σημαίνει να έχουμε βαθιά μέσα μας πως όλα οδεύουν πάντα προς ένα καλύτερο “αύριο” ακόμη και αν αυτό έρχεται εν μέσω καταιγίδων. Η θάλασσα που βλέπουμε τώρα και που θαυμάζουμε για τη γαλήνη της και για τον ήλιο που ακουμπά πάνω της, λίγους μήνες πριν ήταν φουρτουνιασμένη και αγριεμένη! Γεμάτη κύματα.

Πίστη σημαίνει να έχουμε προετοιμαστεί με υπομονή και κουράγιο για όλα αυτά τα κύματα, για όλα αυτά τα εμπόδια! Τα εμπόδια αυτά, θα μας ταλαιπωρήσουν αλλά θα μας βελτιώσουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς!

Πίστη σημαίνει αποδοχή της αβεβαιότητας και ότι η τόλμη μάς κάνει πιο τυχερούς. Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας, έχει ρίσκο. Τίποτε δεν είναι σίγουρο και δεδομένο. Αυτό άλλωστε κάνει και πιο “νόστιμη” τη ζωή. Η πίστη μας βοηθά να είμαστε πιο τολμηροί ώστε να δούμε ότι ισχύει το ”ο τολμών νικά” και ότι η τύχη αγαπά τους τολμηρούς!

Όλα τα σπουδαία έγιναν με πίστη.

Αν μας αρέσει το διάβασμα, μια καλή ιδέα είναι να σπεύσουμε να διαβάσουμε βίους σπουδαίων ανθρώπων. Επιφανειακά, θαυμάζουμε πάρα πολλούς. Σπάνια όμως ψάχνουμε τον δικό τους βυθό, τη δική τους ζωή. Να δούμε πώς αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν σπουδαία πράγματα που μας φαίνονται απίστευτα; Τα κατάφεραν γιατί τίποτε “απίστευτο” δεν υπήρχε μέσα τους.

Ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, προέτρεπε να είμαστε τόσο πιστοί ώστε να πεθαίνουμε και να λέμε πως θάνατος, δεν υπάρχει! Επίσης, υποστήριζε ότι τίποτε μεγάλο δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει μια πίστη σε κάτι ανώτερο από αυτό. Η πίστη βλέπετε, είναι εκείνη η μηχανή που κινητοποιεί όλες τις αρετές μας και όλα τα ισχυρά μας ένστικτα. Τα εμπνέει και τα ξεσηκώνει όλα. Σε πολλούς ανθρώπους που είχαν ονειρευτεί κάτι μεγάλο, είπαν “δεν γίνεται”.

Φανταστείτε όλους εκείνους τους μεγάλους που θαυμάζουμε, να εναρμονίζονταν με όλα εκείνα τα “δεν” και τα “όχι” που είχαν ακούσει. Πράγματι, η πίστη είναι απαραίτητη στον άνθρωπο! Είναι εκείνη που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε και να βιώνουμε το πόσο δυνατοί είμαστε! Να είμαστε χαρούμενοι λοιπόν που δικαιώνουμε τον Ουγκώ και ας μην κοιτάμε άλλο τη θάλασσα! Ώρα να βουτήξουμε στα νερά της πίστης!

Φωτό από: www.holytrinityfwb.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons