ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

«Το γέλιο είναι ένα ηρεμιστικό χωρίς παρενέργειες». Ρητό του Arnold H. Glasow

Post by: 11/10/2017 0 comments

Πάνω στην ταραχή μας και στο άγχος μας να τα προλάβουμε όλα, ξεχνάμε κάποια πράγματα. Το πολύ-πολύ, να πάρουμε κάποια χαρά που αφορά το ότι τα προλάβαμε όλα! Τι ξεχνάμε; Τα απλά πράγματα. Αυτά που έχουν αξία. Όπως το γέλιο!

Το μόνο που κάνει…μόνο καλό.

Λίγα πράγματα θα βρείτε στη ζωή που να κάνουν μόνο καλό. Στο γέλιο, αυτός ο κανόνας ισχύει. Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό: Όταν είμαστε ευδιάθετοι, αν γελάσουμε με κάτι αστείο ή με κάτι στο οποίο ανιχνεύσαμε μια αστεία πτυχή, γινόμαστε ακόμη καλύτερα. Αν δεν είμαστε καλά και κάποιος καταφέρει να μας κάνει να γελάσουμε, τότε πάλι γινόμαστε καλύτερα. Αλλάζει η ψυχική μας διάθεση.

Μέσα στη μέρα, είναι αρκετά δύσκολο να έχουμε το γέλιο συνεχώς «στην τσέπη» μας. Όποτε σκεφτόμαστε το γέλιο, το συνδυάζουμε με στιγμές χαλαρότητας και ηρεμίας. Είναι ΚΑΙ έτσι όμως δεν είναι ΜΟΝΟ έτσι. Αν τύχει κάποια δύσκολη περίοδος δηλαδή, θα αναβάλλουμε από τη ζωή μας το γέλιο; Το να είμαστε χαρούμενοι δε σημαίνει πως είμαστε «ασόβαροι». Το να γνωρίζουμε συνειδητά ότι κάθε πράγμα έχει κάποια αστεία, ελαφριά και αισιόδοξη πτυχή, μόνο καλό μας κάνει!

Κι όμως! Έχει παρενέργειες…!

Ο Αμερικανός συγγραφέας μας λέει πως το γέλιο είναι ηρεμιστικό και δεν έχει παρενέργειες. Ηρεμιστικό είναι σίγουρα! Μια παρενέργεια που έχει, είναι η αισιοδοξία. Η άλλη; Η μεταδοτικότητα. Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτούμε το γέλιο και τη χαρά, είναι να τα μοιραζόμαστε.

Σε μέρος που υπάρχουν άνθρωποι που γελούν, υπάρχει χαρά και κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί κάθε καλό. Σκεφτείτε πόσες φορές ήσασταν σε ένα τέτοιο περιβάλλον και πώς γυρίσατε μετά. Το μόνο παράπονο που είχατε, ήταν σίγουρα πως δε μείνατε παραπάνω. Μόνο αυτές τις «παρενέργειες» έχει άραγε το γέλιο; Όχι. Μια γλυκιά κούραση και μια ικανοποίηση έρχεται μέσα μας. Αναρωτιόμαστε πώς πέρασε έτσι η ώρα και νοσταλγούμε ήδη τις στιγμές χαράς! Έχει λοιπόν παρενέργειες, απλά έχει καλές παρενέργειες!

Να «εθιστούμε» στο γέλιο!

Δεν θα βρείτε πολλά πράγματα στη ζωή που να έρχονται ως «υγιείς εθισμοί» όσο το γέλιο. Αν έχουμε εθισμό σε κάτι υγιές, τότε μιλάμε για «καλές συνήθειες».

Το χαμόγελο, η χαρά και η καλή διάθεση, συνιστούν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής! Είναι ένας τρόπος που μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα μας βαραίνουν με συνείδηση. Μας «προπονούν» ώστε να αντιληφθούμε πως η ζωή, αν δεν αντιμετωπιστεί σαν ένα «παιχνίδι», δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη. Αν δεν εθιστούμε στο γέλιο και στην συνήθεια του να έλκουμε και να πλησιάζουμε ανθρώπους που παράγουν γέλιο και χαρά, τότε καλό είναι να μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από τη ζωή μας. Το γέλιο ελαφραίνει τα πάντα, χωρίς να «γελοιοποιεί» τίποτε. Αν είμαστε «εθισμένοι» στο γέλιο, τότε είμαστε εθισμένοι στη ζωή! Αυτή είναι η πιο σημαντική παρενέργεια του γέλιου!

Φωτό από: www.junemedia.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons