ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 πράγματα με τα οποία κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Post by: 21/02/2020 0 comments

Τα πράγματα που μπορούν να μας βλάψουν, δεν μπορούν να μετρηθούν. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί πανικό, ίσα-ίσα, να μας δίνει ηρεμία καθώς δε θα καταφέρουμε ποτέ να είμαστε τελείως ασφαλείς. Μπορούμε όμως να απομακρύνουμε πολύ κακές συνήθειες που γνωρίζουμε ότι κάνουν κακό και έτσι να πάψουμε να ζημιώνουμε τον εαυτό μας.

1. Όταν ασκούμε πίεση στον εαυτό μας.
Ας διαλύσουμε τον μύθο μια και καλή: Κανείς δε μας πιέζει ψυχολογικά. Η ψυχολογική πίεση ακόμη και όταν έρχεται από άλλους, περνάει σε εμάς μετά από δική μας εσωτερική όπου θα την επεξεργαστούμε. Εμείς θα αποφασίσουμε αν ενδώσουμε ή όχι στην όποια πίεση μάς ασκήσουν. Η κατάσταση πίεσης είναι ιδιαίτερα τοξική. Πρώτον, μάς κάνει να βλέπουμε τα πάντα ως αγγαρεία και έτσι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη δημιουργικότητα των δραστηριοτήτων μας. Δεύτερον, η πίεση φέρνει πανικό και τελικά, πολλά λάθη. Η πίεση υποτίθεται ότι θα μάς κάνει πιο προσεκτικούς και συγκεντρωμένους και όμως κάνει το αντίθετο. Τα περισσότερα και μεγαλύτερα λάθη γίνονται υπό το καθεστώς πίεσης.

2. Όταν είμαστε αναβλητικοί.
Από εκείνα που μας κάνουν ζημιά, δεν γίνεται να μην αναφερθεί η αναβλητικότητα. Θα βρούμε πολλές δικαιολογίες για να εξηγήσουμε την αναβλητικότητά μας. Πολλές φορές το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η κούραση και οι έντονοι ρυθμοί ζωής, μάς κάνουν να θέλουμε να αποφύγουμε κάποια πράγματα, ειδικά όσα είναι πολύ δυσάρεστα. Εδώ όμως είναι που πρέπει να ακούσουμε το μυαλό μας και όχι τη φωνή της κούρασης. Το μόνο που καταφέρνουμε με την αναβλητικότητα, είναι απλώς να μεταθέτουμε στο μέλλον, προβλήματα. Θα μας ξανάρθουν και θα έχουν μαζευτεί πάρα πολλά. Όσο μπορούμε λοιπόν, να λέμε όχι στις εκκρεμότητες.

3. Όταν κρατάμε τους αρνητικούς ανθρώπους κοντά μας.
Πολλά από τα καθημερινά μας προβλήματα θα είχαν λυθεί αν μπορούσαμε να έχουμε διαύγεια και θετική ενέργεια. Η θετική ενέργεια και η διατήρηση της αισιοδοξίας μας είναι το Α και το Ω για την καθημερινότητά μας και για την καλή μας διάθεση. Για να έχουμε εμείς ζωντανά και κρυστάλλινα συναισθήματα, χρειαζόμαστε να έχουμε γύρω μας ανάλογους ανθρώπους. Μην περιμένουμε να είμαστε καλά και να έχουμε καλές σκέψεις, αν κοντά μας έχουμε ανθρώπους που η πρώτη τους λέξη είναι το «δεν» και η αγαπημένη τους, το «όχι». Έχουμε ανάγκη από φωτεινά άτομα δίπλα μας και όχι από αρνητικούς ανθρώπους.

4. Όταν αφιερώνουμε χρόνο για τον εαυτό μας.
Η συγκρότησή μας είναι αυτή που κάνει το μυαλό μας να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Εκτός από τον αισιόδοξο και καλόψυχο περίγυρο, έχουμε ανάγκη και τον εαυτό μας! Αναλώνουμε χρόνο σε πολλά πράγματα. Στη δουλειά μας, στους ανθρώπους μας, σε υποχρεώσεις κτλ. Ο εαυτός μας; Όσο απομακρυνόμαστε από τις ανάγκες του εαυτού μας, τόσο πιο πιθανό είναι να τον βρούμε απέναντί μας κάποια στιγμή. Είναι ανάγκη να έχουμε χρόνο ελεύθερο προκειμένου να ερχόμαστε κοντά με τις σκέψεις μας και τις ανάγκες μας, να μπορούμε να βλέπουμε καθαρά.

5. Όταν χάνουμε το νόημα της ζωής.
Η κούραση σε συνδυασμό με την έντονη καθημερινότητα, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ κακό «κοκτέιλ». Αν σε αυτό προσθέσουμε και την εξέλιξη της τεχνολογίας τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Γυρνάμε κουρασμένοι και συνεχώς βρίσκουμε δικαιολογίες στους φίλους και στους συντρόφους μας για να ακυρώσουμε εξόδους και συναντήσεις. Αντ’ αυτού, προτιμάμε να «χαζέψουμε» στον ίντερνετ και να μιλήσουμε μέσω μηνυμάτων. Η αποξένωση θα μάς στοιχίσει όχι μόνο την κοινωνικότητά μας και τους φίλους μας, αλλά και το νόημα της ζωής, το οποίο βρίσκεται στην ζωντανή επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους.

Φωτό από: Wallpaper Flare

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons