ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

4 tips για να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με αυτοπεποίθηση.

Post by: 24/11/2017 0 comments

Η παρουσίαση του εαυτού μας και η άνεση που εκπέμπουμε στους άλλους, παίζουν ρόλο πολύ σημαντικότερο από αυτόν που φανταζόμαστε. Κοινωνικές εκδηλώσεις, ομιλίες, συνέδρια, σεμινάρια και κάθε λογής παρουσιάσεις: Η ώρα της κρίσης για τους περισσότερους ανθρώπους! Νιώθουμε «κουμπωμένοι». Παρακάτω, υπάρχουν κάποια «μυστικά» για να νιώθουμε άνετα!

  1. Είμαστε αυτό που κάνουμε και το παρουσιάζουμε με αυτοπεποίθηση.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο έχουμε δεμένη τη γλώσσα μας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι επειδή φοβόμαστε να μη μας περάσουν για νάρκισσους. Μην ανησυχείτε, αν ήσασταν νάρκισσοι δε θα είχατε κανένα χαλινάρι για τη γλώσσα και η αμετροέπεια θα σας τύλιγε. Στον κόσμο λοιπόν, πρέπει να συστηθούμε με βάση αυτό που κάνουμε,  την ιδιότητά μας. Στην παρουσίαση μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα, γεμάτοι σιγουριά. Μην κάνουμε το λάθος να μειώσουμε (έστω και για ευγενικό αστείο) τη δουλειά μας καθώς έτσι δείχνουμε στους συνομιλητές μας πως δεν αξίζει ο χρόνος που μας χαρίζουν.

  1. Πίστη στον εαυτό μας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον εαυτό τους …μέχρι να μπουν σε χώρο με πολλούς ανθρώπους. Εκεί ξαφνικά, «μαζεύονται» και χάνουν κάθε πίστη στον εαυτό τους. Πρέπει λοιπόν να είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση καθώς σε τέτοιες εκδηλώσεις, δεν πάμε για το «θεαθήναι» αλλά για να δώσουμε περισσότερη ποιότητα στις κοινωνικές και επαγγελματικές μας συναναστροφές. Με την σωστή έκφραση αυτοπεποίθησης, μεγαλώνουμε το παράθυρο ευκαιριών μας. Είναι άλλο πράγμα να είμαστε συγκρατημένοι και ευγενικοί και άλλο πράγμα να δίνουμε την εικόνα του απόμακρου.

  1. Να έχουμε να δώσουμε στοχευμένες απαντήσεις.

Τα «πηγαδάκια» που δημιουργούνται σε κοινωνικές και επαγγελματικές συγκεντρώσεις, αλλάζουν ανά λίγα λεπτά. Πολλοί άνθρωποι, θέλουν να δουν πολλούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε πολύ χρόνο να γνωριστούμε και να συστηθούμε. Άρα χρειάζεται ευστοχία στην περιγραφή της ιδιότητάς μας. Καλό είναι (μέχρι να νιώσουμε άνετα) να έχουμε και ένα παράδειγμα στο μυαλό μας, να εξηγήσουμε τι κάνουμε σε περίπτωση που ο συνομιλητής δεν έχει καταλάβει. Το να είμαστε to the point λοιπόν, είναι πολύ μεγάλη αρετή και μας δίνει πλεονεκτήματα, αφήνοντας μια πολύ καλή εντύπωση για τον εαυτό μας.

  1. Πού μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Όσοι θέλουν να εμβαθύνουν και να περάσουν από την καλή εντύπωση, στην διαφορά, φροντίζουν να εξάγουν πλήρως την ιδιότητά τους. Ζούμε σε κοινωνία. Αυτό σημαίνει πως ό,τι κάνουμε έχει αντίκτυπο όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στον περίγυρό μας. Σε τέτοιες εκδηλώσεις λοιπόν, πρέπει να αποφύγουμε να πούμε πράγματα που λέμε ευχάριστα και άνετα στους φίλους μας, όπως το πόσο ωραία νιώθουμε που ασχολούμαστε με το αντικείμενό μας.

Πάλι, με κατανοητό και σαφή τρόπο, εξηγούμε στους συνομιλητές μας γιατί είναι χρήσιμο αυτό που κάνουμε. Έτσι, μεταφέρουμε το βάρος της παρουσίασης από το «εγώ» μας, σε αυτό που μας κάνουμε. Αφήνουμε το αντικείμενό μας – ουσιαστικά – να μας παρουσιάσει εκείνο. Ολοκληρώνοντας την περιγραφή, με ευγενικό τρόπο δίνουμε την επαγγελματική μας κάρτα, αναφέροντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες, είναι στη διάθεση του συνομιλητή μας. Έτσι, κερδίζουμε όχι μόνο ευκαιρίες αλλά και τους ανθρώπους!

Φωτό από: IHK zu Schwerin

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons