I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

Τα 6 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε τα Χριστούγεννα!

Post by: 07/12/2017 0 comments

Η γιορτή των Χριστουγέννων μάς ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο. Από σύμβολα και αντικείμενα, βιβλία, ταινίες μέχρι ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Μέσα σε όσα μπορούμε να φανταστούμε, υπάρχουν και τα ιδανικά μέρη! Στην Ελλάδα, πάντα, για λίγες μέρες φωλιάζουμε σε κάποιο ορεινό μέρος όταν πρόκειται να απομακρυνθούμε από πόλεις. Ποιά μέρη όμως είναι σε όλον τον κόσμο γνωστά για τη σύνδεσή τους με τα Χριστούγεννα;

  1. Βηθλέεμ.

Όποιος θέλει να πάει στην πηγή της πιο όμορφης ιστορίας που έλαβε χώρα στον κόσμο, πάει στη Βηθλέεμ. Ο τόπος γέννησης του Θεανθρώπου, δίνει την κατάλληλη ζεστασιά στην ψυχή μας ώστε να βιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η υπέροχη Παλιά Πόλη, αλλά και όσα μπορεί κανείς να μάθει σαν λεπτομέρειες για αυτόν τον άγιο τόπο, αξίζουν πραγματικά τον κόπο!

  1. Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Φινλανδία!

Για παιδιά ειδικά είναι ένας μαγικός τόπος! Ουσιαστικά, θα γνωρίσουν την δυτική εκδοχή της πατρίδας του Άγιου Βασίλη, αυτού που περιμένουν να τους φέρει τα δώρα. Το Ροβανιέμι είναι ένας τόπος μαγικός στην κυριολεξία. Φιλοξενεί όλη τη σκηνοθεσία των Χριστουγέννων! Χιόνι, Άγιος Βασίλης, ζεστασιά μέσα στο κρύο και βέβαια, δεν είναι μόνο για παιδιά! Είναι ένας προορισμός που αφορά και τους ενηλίκους!

  1. Παραλία Bondi στην Αυστραλία!

Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που επιθυμούν κάτι πολύ διαφορετικό για αυτήν την περίοδο! Κάτι που δεν είναι χιόνι και τζάκι! Κάτι extreme! Όλοι έχουμε δει εικόνες σε δελτία ειδήσεων από την παραλία Bondi της Αυστραλίας! Όχι, εκεί δε θα βρείτε πάγους, θαλπωρή γιορτών ευρωπαϊκού τύπου και όλα αυτά! Θα βρείτε καλοκαίρι και ήλιο, surfing και Άη Βασίληδες με μαγιό και βέβαια πολλά χριστουγεννιάτικα beach parties. Εμπειρία που μένει αξέχαστη –αν μη τι άλλο – ένα τέτοιο ταξίδι!

  1. Βατικανό.

Μέσα στην Αιώνια Πόλη, το Βατικανό εκπροσωπεί εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο. Ένα ταξίδι εκεί στην περίοδο των Χριστουγέννων, είναι πολύ διαφορετικό από το να γίνει μια άλλη εποχή. Ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τον Άγιο Πέτρο κατά το έθιμο του Midnight Mass, τα μεσάνυχτα της Παραμονής και όλα όσα βλέπει κανείς στην πόλη που μας ταξιδεύει στους αιώνες, μας δίνουν κατάνυξη.

  1. Χριστούγεννα στο Τόκιο!

Ποιός μας είπε οτι δεν γίνονται Χριστούγεννα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου; Σαφώς και γίνονται. Μπορεί να μην ασπάζεται τη χριστιανική θρησκεία η ιαπωνική κοινωνία, όμως ένα κομμάτι της επιθυμεί να ανήκει στον δυτικό τρόπο ζωής. Κοτόπουλα με παραδοσιακές γεύσεις, φώτα και λαμπρές εκδηλώσεις, συνθέτουν ένα σκηνικό που δε διαφέρει από αυτό που θα συναντήσει κάποιος σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

  1. Η Ζυρίχη: Η «μητρόπολη» των χριστουγεννιάτικων εικόνων!

Η χώρα των ρολογιών και της σοκολάτας, η χώρα των Άλπεων, δε θα μπορούσε να λείπει από τη φιλοξενία των ιδανικών Χριστουγέννων. Χιόνια, τοπία ορεινά που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθια, και άλλες γιορτές που μαζεύουν ανθρώπους από κάθε γωνία του κόσμου, όλα αυτά, θα τα βρείτε στη Ζυρίχη! Γύρω από όλα αυτά που φτιάχνουν την τέλεια εικόνα, να προσθέσουμε τα παιδιά που τριγυρνούν λέγοντας κάλαντα και τραγουδώντας γιορτινά τραγούδια! Όποιος βέβαια μπορεί, επιδίδεται και στα χειμερινά sports για τα οποία η Ελβετία είναι διάσημη!

Φωτό από: Fiona Travel

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons