ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

7 παραδοσιακά γλυκά Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο!

Post by: 19/12/2017 0 comments

Να μην ξεχνάμε πως η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη συνειρμούς! Εικόνες, συναισθήματα, αντικείμενα, σκέψεις και σύμβολα! Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, πολλές σκέψεις μας, αφορούν το στομάχι μας αυτήν την εποχή! Είναι η γιορτή της γαστρονομικής παρασπονδίας! Τα γλυκά είναι τα πρώτα που την «πληρώνουν» από τις υπερβολές μας! Ποιά παραδοσιακά γλυκά του κόσμου αξίζουν τη δοκιμή μας;

  1. Pan De Pascua από τη Χιλή

Στα ισπανικά σημαίνει «Πασχαλινό ψωμί», όμως είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό! Αμύγδαλα, καρύδια, ζαχαρωμένα φρούτα και σταφίδες, δημιουργούν μια γεμάτη γεύση. Η καταγωγή του γλυκού είναι γερμανική καθώς τη συνταγή την έφεραν στη Χιλή Γερμανοί μετανάστες.

  1. Το ισπανικό Turron

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Η προέλευσή του είναι από τη χώρα των ταυρομάχων! Είτε σε στρογγυλή, είτε σε ορθογώνια μορφή, το Turron αποτελείται από ζάχαρη, μέλι, τριμμένα αμύγδαλα και αυγά. Η πρώτη συνταγή ανάγεται χρονολογικά στον 16ο αιώνα αλλά η καταγωγή του φαίνεται να είναι από την εποχή που οι Μουσουλμάνοι είχαν κατακτήσει την Ισπανία. Το παραδοσιακό αυτό γλυκό, το συναντάμε και στη Λατινική Αμερική.

  1. Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα

Παραδοσιακό αγγλικό γλυκό που έγινε διάσημο στη Βικτωριανή περίοδο. Παρόλα αυτά, η επινόηση του γλυκού μάς πάει αρκετά πίσω, στη μεσαιωνική Αγγλία. Τα αυγά δε λείπουν από τη συνταγή του γλυκού ενώ τη διαφορά στη γεύση κάνουν διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

  1. Buche De Noel

Ολόκληρη Γαλλία δε θα μπορούσε να λείπει από τη ζαχαροπλαστική της χριστουγεννιάτικης περιόδου! Η μετάφρασή του είναι «Κορμός των Χριστουγέννων». Για να γίνει αυτό το γλυκό χρειάζεται ό,τι και ένα κεϊκ, με τη διαφορά ότι χρειάζεται πάγωμα και ξεπάγωμα (αφού ψηθεί σε ρηχό τηγάνι) δύο φορές! Συναντάται στο Κεμπέκ του Καναδά και στις πρώην γαλλικές αποικίες, εκτός βέβαια, από τη Γαλλία!

  1. Το Lebkuchen

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό γερμανικής προέλευσης. Πολύ ενδιαφέρον είναι πως η συνταγή του πρωτοδημιουργήθηκε από μοναχούς κατά τον 13ο αιώνα! Η γεύση του είναι αρκετά γεμάτη, λόγω του οτι στα συστατικά του συμπεριλαμβάνονται μπαχαρικά, καρύδια και μέλι! Γλυκό με πικάντικο χαρακτήρα. Μπορεί να είναι παραδοσιακό

  1. Η ασιατική Bibingka

Ποιος μας είπε ότι δε θα βρούμε στην Ασία παραδοσιακά γλυκά Χριστουγέννων;! Το Bibingka είναι φιλιππινέζικο γλυκό και συνήθως το τρώνε για πρωϊνό. Η γεύση του είναι πιο πλούσια όταν τρώγεται πολύ ζεστό και τα συστατικά του είναι εξωτικά. Γάλα καρύδας και αλεύρι από ρύζι κάνουν το φιλιππινέζικο αυτό γλυκό, πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

  1. To φανταστικό Pavlova

Συνεχίζουμε το ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό και πάμε πιο νοτιοανατολικά από τις Φιλιππίνες! Στη Νέα Ζηλανδία! Στο νησί που γυρίστηκε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών υπάρχει εκτός από απίστευτη ομορφιά, και γεύση! Το όνομα του γλυκού προέρχεται από τη γνωστή Ρωσίδα μπαλαρίνα που πέρασε από τη Νέα Ζηλανδία σε μια τουρνέ της, κατά τη δεκαετία του 1920’. Το Pavlova είναι ένα κέικ με μαρέγκα. Γαρνιρίζεται από φρούτα του πάθους, ακτινίδια κ.α. Είναι τραγανό στην υφή του και αποτελείται από φρούτα που αφθονούν στην περιοχή και κρέμα!

Το γλυκό αυτό μπορεί κανείς να το απολαύσει και στην Αυστραλία! Μην ξεχνάμε ότι η δροσερή αυτή γεύση ανταποκρίνεται στο κλίμα της περιοχής καθώς τα Χριστούγεννα εκεί, μόνο χιόνια δεν έχει! Ακόμη και σήμερα, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και ΗΠΑ ερίζουν για την πατρότητα του γλυκού. Το 2008 μάλιστα, η Έλεν Λιτς δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει πως η Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα που δικαιούται το Pavlova, ενώ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως πρώτα εμφανίστηκε στις ΗΠΑ αρχικά, ως γερμανική συνταγή.

Φωτό από: Happy Holidays! / Paris Perfect

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons