ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Αναχίτα

Post by: 11/10/2014 0 comments

Σήμερα θα σας ταξιδέψω λίγο μακρύτερα …στην Περσία που οι ιδιοκτήτες του «Αναχίτα» την έφεραν στο Χαλάνδρι.

Πήγα για πρώτη φέτος το καλοκαίρι με φίλους τους οποίους δεν εμπιστεύομαι για τις γαστριμαργικές τους γνώσεις, παρ’ όλα αυτά εξεπλάγην ευχάριστα.

Ο χώρος σε παραπέμπει στην Περσία με το έντονο χρώμα και τους ναργιλέδες, με τα τραπέζια σε σωστή απόσταση και με το προσωπικό ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό.

Αφήσαμε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ο chef, να μας προτείνει το πιάτα.

Για πρώτα πήραμε Λαχματζούν (πίτα με κιμά, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά), Περσική σούπα με σπανάκι όσπρια και κρέας, σαλάτα Κράφς (σέλερι, μήλο, ραπανάκι και σώς λεμονιού), για δεύτερο οι άνδρες μοιραστήκαμε ένα δίσκο με Κεμπάπ και τα κορίτσια πήραν το Ζερέσκ Πολό (κοτόπουλο με ρύζι και φραγκοστάφυλα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα), στη μέση μοιραστήκαμε ρύζι με σαφράν και για ποτά πήραμε κόκκινο κρασί χύμα αξιοπρεπέστατο.

Στο τέλος μας προσέφεραν παγωτό και σοροπιαστά.

Η Αναχίτα είναι ένα τίμιο μαγαζί εναλλακτικό του «κεμπαπτζίδικου» και με εξαιρετικές τιμές για την εποχή, θα ξαναπάμε ευχαρίστως.


Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, Χαλάνδρι 152 33,2106891222

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons