ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί μερικές φορές είναι καλό να είσαι χαμηλόμισθος;

Post by: 17/02/2015 0 comments

Ο βασικός λόγος που δουλεύουμε είναι για να κερδίζουμε χρήματα και να μπορούμε να ζούμε πιο άνετα. Βέβαια για την ίδια δουλειά, άλλοι κερδίζουν λιγότερα κι άλλοι περισσότερα. Όμως να ξέρετε ότι το να είστε ακριβοπληρωμένοι δεν είναι καλό για την καριέρα σας, μακροχρόνια. Μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο για την εξέλιξή σας. Πρώτα-πρώτα οι περισσότεροι εργοδότες θα απορρίψουν την περίπτωσή σας χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ οι επαγγελματικές προτάσεις που θα σας γίνουν σε βάθος χρόνου, θα είναι πολύ λιγότερες. Άρα και οι επιλογές σας. Επιπλέον, δεν θα έχετε καν την ευκαιρία να προχωρήσετε σε κάποια συνέντευξη και να διαπραγματευτείτε κάποια ανταλλάγματα.

Όσοι όμως είναι σχετικά χαμηλόμισθοι, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους εργοδότες και έτσι μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Κάνοντας αργά και σταθερά βήματα, θα χτίσετε γερά θεμέλια για μια μακροχρόνια καριέρα. Γιατί αν πηγαίνετε μόνο για τα χρήματα, οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ένας υψηλότερος του μέσου όρου μισθός;

  1. Όλοι θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από σας. Όλοι θα περιμένουν από σας να έχετε υψηλή απόδοση 365 μέρες το χρόνο. Κάθε λάθος σας θα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και οι αυξήσεις που θα παίρνετε θα είναι μικρότερες.

  2. Δεν θα έχετε περίοδο χάριτος. Στην νέα σας δουλειά, όλοι θα περιμένουν ότι αφού πληρώνεστε τόσο αδρά, θα πρέπει να ξέρετε τα πάντα. Θα σας πιέζουν σκληρά ακόμα και στην εύθραυστη περίοδο προσαρμογής, όταν θα μαθαίνετε τα κατατόπια και τους πελάτες.

  3. Δεν θα έχετε την κάλυψη του προϊσταμένου σας. Για να πάρετε τα χρήματα που ζητήσατε, συνήθως κάποιος προϊστάμενος πρέπει να βάλει το χέρι του στη φωτιά για σας. Να πιέσει λογιστήρια, οικονομικούς διευθυντές, αφεντικά, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει πόρους και να καλύψει το μισθό σας. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα σας καλύψει για πολύ αλλά και ούτε θα έχει τη διάθεση.

  4. Θα αναλαμβάνετε όλες τις επικίνδυνες αποστολές. Όλα τα δύσκολα projects, οι χαμένες υποθέσεις, οι δυσαρεστημένοι πελάτες και οι “καυτές πατάτες”, θα καταλήξουν στα χέρια σας. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτύχετε σε όλες τις αποστολές, μην σας πως ούτε καν στις μισές.

  5. Οι επαγγελματικές προτάσεις που θα δέχεστε, θα είναι σπανιότερες. Αφού θα είναι δύσκολο να επιτύχετε τους υπερβολικούς στόχους που σας έθεσαν (μιας και πληρώνεστε τόσα πολλά) ή να καλύψετε άμεσα τις υψηλές προσδοκίες των εργοδοτών σας, η υπόθεση προαγωγή είναι καμένο χαρτί. Πάντα θα φαίνεται ότι υποαποδίδετε.

  6. Αν αρχίσουν τα προβλήματα και οι απολύσεις στην εταιρία, θα φαίνεστε από τους πιο ελκυστικούς υποψήφιους για αποχώρηση και ένας από τους πρώτους που θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Είναι λοιπόν καλύτερο για την καριέρα σας, να πηγαίνετε για λιγότερα χρήματα αλλά για μεγαλύτερες ευκαιρίες ανέλιξης. Παλέψτε για να κερδίσετε αρμοδιότητες, καλύτερες επιδόσεις και ευκαιρίες που μπορούν να δώσουν δημοσιότητα στο έργο σας. Αν σας τηλεφωνήσει κάποιος για να σας κάνει μία επαγγελματική πρόταση, μην ρωτάτε αμέσως για τα χρήματα. Ρωτήστε για τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες, το προφίλ της εταιρίας, τα σχέδιά της για το μέλλον.

Να είστε σίγουροι, ότι αν κάνετε τις σωστές επιλογές για τους σωστούς λόγους, μακροχρόνια θα βγείτε κερδισμένοι.

Φωτό από:reynermedia

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons