ΣΥΝΤΑΓΕΣ

3 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Post by: 17/06/2017 0 comments

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο αυξάνεται η επιθυμία μας για λαχταριστό, δροσιστικό παγωτό. Αν νομίζεις ότι η παρασκευή του απαιτεί χρόνο, πολλά υλικά και φυσικά παγωτομηχανή, οι παρακάτω συνταγές θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις. Φτιάξε μόνη σου το πιο νόστιμο παγωτό, εύκολα και οικονομικά.

 

  1. Παγωτό με μπανάνα (Με ένα υλικό)

Υλικά

Μία μεγάλη ώριμη μπανάνα

Τι θα χρειαστείς

  • Μαχαίρι
  • Επιφάνεια κοπής
  • ένα αεροστεγές δοχείο για την κατάψυξη
  • ένα blender
  • μία σπάτουλα

Εκτέλεση

  1. Η ώριμη μπανάνα που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι γλυκιά και μαλακή.
  2. Καθάρισε τις μπανάνες κόβοντάς τες στη συνέχεια σε μικρά κυκλικά κομμάτια.
  3. Τοποθέτησε τις μπανάνες στο αεροστεγές γυάλινο δοχείο ή σε μία σακούλα ψύξης και έπειτα τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.
  4. Ιδανικά οι μπανάνες πρέπει να παγώσουν για μία ολόκληρη νύχτα αλλιώς αν σε περιορίζει ο χρόνος άφησέ τες να παγώσουν για δύο συνεχόμενες ώρες.
  5. Αφού το μείγμα παγώσει ανακάτεψε το δυνατά στο μπλέντερ.
  6. Με το πρώτο ανακάτεμα τα κομμάτια ίσως δείχνουν σπασμένα και εύθραυστα. Βγάλε ότι κομμάτια έχουν μείνει κάτω από το μπλέντερ.
  7. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι η μπανάνα να γίνει κολλώδης δηλαδή σαν ένας χυλός μπανάνας και στη συνέχεια μάζεψε ότι έχει μείνει κάτω από το μπλέντερ.
  8. Συνέχισε να ανακατεύεις . Με αυτό το τελευταίο ανακάτεμα η μπανάνα θα πρέπει να μοιάζει πιο απαλή ακόμα και αν έχουν μείνει αρκετά μεγάλα κομμάτια μπανάνας στο μείγμα.
  9. Σε αυτό το στάδιο το μείγμα μπανάνας θα πρέπει πλέον να δείχνει ότι παίρνει τη μορφή παγωτού. Ανακάτεψε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αεριστεί το παγωτό. Αν επιθυμείς να προσθέσεις toppings όπως κομματάκια σοκολάτας ή φυστικοβούτυρο είναι η ιδανική στιγμή για να δέσουν προτού ψήξεις το μείγμα.
  10. Τοποθέτησε το μείγμα στο γυάλινο δοχείο και άφησέ το να παγώσει για δύο ώρες. Διαφορετικά μπορείς να το καταναλώσεις άμεσα!

 

 

  1. Σορμπέ ροδάκινο

Υλικά

  • 6 μεγάλα ώριμα ροδάκινα
  • 3/4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθάρισε και κόψε τα ροδάκινα σε φέτες και έπειτα τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη μέχρι να γίνουν σφιχτά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνι νερό μαζί με τη ζάχαρη, τα κατεψυγμένα ροδάκινα , το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Συνέχισε να ανακατεύεις το μείγμα έως ότου γίνει κρεμώδες.
  2. Το σορμπέ ροδάκινο είναι έτοιμο για απόλαυση! Σε περίπτωση που το επιθυμείς περισσότερο παγωμένο τοποθέτησέ το σε ένα ταψί ψωμιού και άφησέ το στην κατάψυξη μέχρι τρείς ημέρες.

 

  1. Παγωτό Βανίλια

Υλικά

  • 1 κουτάκι συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας Bourbon (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια κρύα κρέμα (σαντιγί;)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακάτεψε το συμπυκνωμένο γάλα, μαζί με τη βανίλια και το bourbon.
  2. Στη συνέχεια, χτύπησε την κρέμα με το μίξερ για τρία λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Στη συνέχεια, με μία λαστιχένια σπάτουλα, άπλωσε την κρέμα πάνω στο συμπυκνωμένο μείγμα γάλακτος και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί ψωμιού.
  4. Τέλος, άφησέ το στην κατάψυξη για έξι ώρες έως ότου το μείγμα να σφίξει. Καλή απόλαυση!

Φωτό από: Taste

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons