ΣΥΝΤΑΓΕΣ

10 tips από διάσημους chef που θα σε βοηθήσουν στο μαγείρεμα

Post by: 10/11/2015 0 comments

Είναι αυτά τα μικρά μυστικά που κάνουν τη μαγειρική πιο ενδιαφέρουσα και εγγυώνται επιτυχία σε κάθε πιάτο. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας τι συμβαίνει σε μία κουζίνα, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους chef. Παρακάτω, θα βρεις 10 απλά tips για να βελτιώσεις τις μαγειρικές σου συνήθειες, να μην φοβάσαι να πειραματιστείς, αλλά να έχεις επίσης σίγουρη επιτυχία.

  1. Rick Tramonto: Να φυλάς πάντοτε τα μπαχαρικά σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η υγρασία, το φως αλλά και η θερμότητα επηρεάζουν τα βότανα και τα μπαχαρικά με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση τους.
  1. Charlie Trotter: Προτίμησε να κόβεις τα λαχανικά σε μεγάλες ποσότητες και να τα φυλάς μέσα στον καταψύκτη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θέλεις να κάνεις μία ωραία σούπα ή να βράσεις λαχανικά απλά θα πάρεις την σακούλα μέσα από την κατάψυξη.
  1. Marcus Samuelsson: Αν πρόκειται να μαγειρέψεις για κάποιο σημαντικό πρόσωπο όπως το αφεντικό σου, ποτέ μην δοκιμάσεις να συνδυάσεις μία καινούρια συνταγή μαζί με ένα νέο συστατικό που δεν το ξέρεις.
  1. Mario Batali: Βράσε τα ζυμαρικά ένα λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία και μαγείρεψε το υπόλοιπο στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  1. Ellie Kriger: Για να είναι τα dressings περισσότερο κρεμώδη αλλά και υγειινά αντικατέστησε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι.
  1. Joanne Chang: Πριν κόψεις τα λαχανικά, ρίξει λίγο αλάτι στο ξύλο κοπής. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά θα κολλήσουν και δεν θα πηγαίνουν δεξιά και αριστερά.
  1. Roi Choi: Για ένα γευστικό σάντουιτς να απλώνεις πάντα τη μαγιονέζα από την αρχή μέχρι το τέλος του ψωμιού. Συχνά αυτό το στάδιο παραλείπεται από βιασύνη, αλλά μην ξεχνάς ότι κάθε μπουκιά πρέπει να είναι νόστιμη!
  1. Alex Seidel: Οι συνταγές είναι απλά μια κατευθυντήρια γραμμή, όχι η Βίβλος! Αν θέλεις να αντικαταστήσεις παρόμοια υλικά τότε μπορείς να το κάνεις ελεύθερα. Για παράδειγμα αν σου αρέσει η ρίγανη και όχι το θυμάρι, χρησιμοποίησε τη ρίγανη.
  1. Aarti Sequeira: Όταν σοτάρεις το σκόρδο, προτίμησε να το κόβεις σε μικρές φέτες και όχι να το αλέθεις. Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καεί με αυτό τον τρόπο.
  1. Alex Guarnaschelli: Όταν πρόκειται να πας στο σούπερ μάρκετ δεν χρειάζεται να έχεις έτοιμη λίστα με το τι θα χρειαστείς. Πήγαινε εκεί, δες τι σου αρέσει και μετά μπορείς να κάνεις τη λίστα με τα υλικά.

Φωτό από: www.chicagofoodandwinefestival.com & www.ew.com & www.flourbakery.com

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons