ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Μυστικά της γιαγιάς για τα τρόφιμα και τη μαγειρική

Post by: 12/05/2017 0 comments

Πονοκεφαλιάζεις για να διατηρείς τα τρόφιμα και για να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να τα μαγειρέψεις. Η γιαγιά, όμως, έχει πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει από αυτά που ξέρανε οι “παλιές”.

  1. Για να μη σπάσουν τα αβγά, άλειψε τα με λεμόνι και ρίξε αλάτι στο νερό.
  2. Το ίδιο βοηθάει και το ξύδι στο νερό κατά το βράσιμο.
  3. Το αβοκάντο θέλει τουλάχιστον 5 μέρες να ωριμάσει.
  4. Ρίξε μερικά μήλα στις πατάτες για να διατηρηθούν περισσότερο και πάντα σε σκιερό μέρος.
  5. Το δεντρολίβανο διώχνει την έντονη μυρωδιά από το αρνί και το κατσίκι.
  6. Το βούτυρο διατηρείται στην κατάψυξη για 4 μήνες.
  7. Ποτέ μην αφήνεις κρεμμύδι κομμένο στο ψυγείο. Έχει την τάση να απορροφά μυρωδιές και μικρόβια.
  8. Η πηχτή μαρμελάδα μένει και εκτός ψυγείου.
  9. Μαρινάρισμα κρέατος σε κρασί και ζάχαρη σπάει τις ίνες και το κάνει πιο μαλακό.
  10. Ο αέρας στο φούρνο βοηθάει να φουσκώσει το γλυκό ή το φαγητό.
  11. Αντί για μπεσαμέλ, βάλε πουρέ πατάτας.
  12. Βάλε ένα ποτήρι στη μέση της τούρτας. Έτσι θα κόβεται πιο εύκολα.
  13. Το λεμόνι βοηθά στο να μη ζαχαρώσει το σιρόπι.
  14. Μη σκεπάζεις τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες όταν τα φτιάχνεις, γιατί θα πάρουν σκούρο χρώμα.
  15. Η ομελέτα δε θα κολλήσει στο τηγάνι, αν το έχεις προθερμασμένο καλά.
  16. Για να κρυώσεις γρήγορα κάτι, βάλε το μέσα σε πάγο με αλάτι.
  17. Οι μπριζόλες ψήνονται καλύτερα στις αντιστάσεις, όχι στον αέρα.

Φωτό από: MedicinaLive

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons